Wizardry 8
  • Zóanagyvarázsló
    Igen, nagyjából ezek kellenek neki, az a lényeg, hogy jól tudjon gyógyítani, illetve kezelni a nyavalyákat. Később az állóképesség töltése (Stamina, Rest All) sem jön rosszul (a Gadgeteer és a Bard azt használja a "gépészkedéshez" és a zenéhez, nem beszélve az azt csökkentő ellenfelekről).

A Charmot viszont nem tekintem fontosnak, én őszintén szólva sok értelmet nem tartok benne, ellenfleek dobhatják, lehet venni is, nem drága. Paralyze-ra az vonatkozik, amit lentebb írtam: ha úgy érzed, hogy szükséges azelején használd, de ha megvagy nélküle, hosszabb távon nem túl erős varázslat egy Priestnek, de szintén lehet venni is.

A Magic Screen erősen kötelező varázslat, mágiahasználók ellen nagyon jó védelmet nyújt, ráadásul csatán kívül is fel lehet tenni, és sokáig tart. Mellettük igen hasznos lehet a Guardian Angel vagy a Bless is. Valamint nagyon hasznos az Armorplate is, ugyan az ezt tudó a masinát (Forcefield Generator) viszonylag gyorsan össze lehet szerelni, de a varázslat megtanulásánál csak jóval később. Ugyanaz áll rá, mint a Magic Screenre, csak ez az AC-t növeli.