IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Jo hogy lassan elkészül ez a funkcio is hozzá.Bár egy kicsit furcsálok némelyik megvalósitást.
    A legtöbb a TIR funkcioja volt és a limitált monitor kijelzs miatt kellet ez, de a VRnél sztem pont az alegnagyoobb elöny , hogy 1:1 es a fejmozgás követés és nem kell merev poziciokat felvenni , mert a mozgás érzékenyebb volt a széleknél . ráadásul igy mindenki egyformán használta, nem voltak belöle különbségek, hogy ki igy ki ugy állitotta be a az érzékenységet a hátranézés mértékét stb..

Egen, kb pont ezt mondtam én is, de aki leprogramozta (én még nem teszteltem ezt a fícsört) esküszik rá, hogy qrva jó. A fejmozgás követés egyébként a mozgás nagy részén megmaradt az 1:1 arányban, csak amikor hátrafordul, akkor segít rá. Így 40 fölött lehet, hogy egyre jobban értékeli ezt az ember . Mindenesetre ez egyáltalán nem kötelező feature, aki akarja használja, aki nem, nem.

A kabin álltal korlátolt mozgás is egy jo pont, de még igy is olyan ézés a videon keresztül, mintha félig kilógna a feje kabinon keresztül is.

VR sisakban nagyon rossz, ha a fejed megakad mozgás közben, ezért van a head space megnövelve. Egyébként VR sisakban a fejed csak annyit tud mozogni, amennyit a székben ülve is mozoghatsz (vállhevedert meglazítva). Taxizásnál ez kifejezetten jól jött IRL. Amikor a dekli be van húzva, akkor a head space nem nagyobb mint amit az üveg enged.

A zoom funkcio is a TIR miatt volt,...

Ez így van, én nagyon ritkán használom a zoomot, mert a normál nézethez képest teljesen eltolódik a perspektíva, nagyon torz képet ad (VR miatt). Az odahajolás az fasza, viszont az csak kabinon belüli dolgokkal működik, távoli kontaktoknál nem, oda tényleg kell a zoom (és tényleg a szemüvegek felbontása miatt. 4K után a VR felbontása szörnyű).

Nekem az Odyssey+ egyébként 110 fokos FOV-ot használ, de ezt az értéket automatikusan, driverből állítja, nem kell manuálisan hozzányúlni.

Az IPD a world scale-t állítja, annak nincs köze a zoomhoz, annak a sisakot használó pupilla távolságához van köze (a jobb és baloldali szemre számolt térbeli eltolódás mekkora legyen). elvileg a sisak beállítását veszi át a program, de más programnál is látni, hogy ez sokszor pontatlan, ezért a felhasználó manuálisan beállíthatja, hogy milyen IPD-nél látja helyesen a méreteket (ez nem a kontaktok érzékelésénél fontos, hanem a közvetlen környezetben lévő dolgok mekkora méretűek)
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.09.20. 09:55:03