IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • PhantomAss
    Hát nemtom, ezen persze lehet vitatkozni hogy vajon mennyire realisztikus pl. a repmodell, mivel mindenki csak a kutatásokra és a visszaemlékezésekre hivatkozhat, csak egy kicsit furcsa hogy egy adott fejlesztő csapat mennyire más repmodellt rak össze az elérhető adatokból, és nyilván mindegyik azt mondja hogy az övé a valósághűbb.
    Azért érdekes hogy ha összehasonlítom pl. a K4 Messzert (vagy Spitet, Fókát, Mustangot) az Il2-vel, mennyire másként repülnek, mennyivel nehezebb repülni a DCS-ben (legalábbis én így érzem).
    Furcsa hogy az Il2-ben nincs forgatónyomaték, vagy ha van is egy kis pedállal meg lehet oldani. DCS-ben ez nem így működik, ott ha nem megfelelően kezeled a gázkart és a pedálokat fel sem lehet szállni. Hogy ez realisztikusabb-e azt nem tudom, mindenesetre a veterán pilóták beszámolói alapján úgy gondolom a DCS közelebb áll a valósághoz. Nem hinném hogy a messzer olyan kezesbárány volt a felszállásnál mint az Il2-ben. Pici pedál, kövérgáz, azt hadd menjen. DCS-ben ha ilyet csinálok felszállásnál egyből jön a kitörés, ahogy pl. Tobak Tibi bá is sokszor leírta.
    A youtube-on láttam egy videósorozatot anno a DCS WW2 fejlesztéséről, és az orosz mérnök sráccal volt egy interjú aki a Mustang repmodelljét programozta. Elmondta hogy az első változat az egy Mustang pilóta kérésére készült, és addig finomítottak rajta amíg ő azt nem mondta hogy ez az, így viselkedik a Mustang a valóságban, ne nyúljatok hozzá. És ha összehasonlítom a két játékot, azt kell mondjam a Mustang az Il2-ben is könnyebben repülhető.
    De ez persze csak az én véleményem, nem kell egyetérteni, nekem így is tetszik az Il2. Csak szerintem a repmodell még lehetne kicsit realisztikusabb.