IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szevasztok!
Végiglapozva az előző négy lapot sok dolog megfogalmazódott bennem, de mire ideértem a fele kiesett :)
Én még 92-93-ban kezdtem a repülést az "F-15 Strike Eagle II"-vel, azóta kisebb nagyobb megszakítással mindíg visszatértem a virtuális repüléshez. Tavaly ősszel kapott el a gépszíj és egy eddig nem érintett területre tévedtem, a 2.vh-s szimulátorokhoz. Volt két-három hét Warthunder, aztán jött az Il-2 Great Battles és pár hete a Blitz/Tobruk. Nézegettem ezt is az elejétől fogva, de pár összehasonlító videó után mégis a GB mellett döntöttem. Annyiból nem volt baj, hogy most már van összehasonlítási alapom :)
Röviden pár gondolat ezzel kapcsolatban, szigorúan magánvélemény (itt eddig csak 109-et repültem):
- Grafikailag szerintem nem rosszabb mint a GB, szerintem a kabin és az időjárás még jobb is, bár a táj meg a gépek amott valamennyivel szebbek. Összességében "érzetre" ez jobban tetszik!
- Nagyon tetszik, hogy itt a gépek "műszakilag" jóval életszerűbben viselkednek. A műszerek/mutatók is szépen "táncolnak", ahogy dolgozik a gép, nem olyan "sínen vonatatott" az egész mint a GB-ben.
- Sokkal óvatosabban kell bánni a vassal fel/leszállás közben, de két hét gyakorlás után már sikerült a füves repteret is "babapopsi símaságú"-ra szelidíteni :)
- Célzást is egész komolyan kell venni. Azok a találatok amit GB-ben Berlogán lehozok, itt alig működnek, ezt is újra kell tanulni :)
- Multiban a DangerDogz szervereit repülöm, és nagyon tetszik az élet ami ott zajlik! Mikor meglátok 20+os bombázó köteléket kondenzben áthúzni a fejem felett, az nagyon jól néz ki. Ilyeneket nem látni a GB-ben. Jó lehet, hogy sok az AI, de rengeteget dob a játékélményen!
- Ami viszont zavaró (talán csak nálam van így?), hogy a különböző effektek hangerejei nincsenek kiegyensúlyozva. A legzavaróbb az, hogy a légvédelmi találatokat nem hallani a kabinból! Külső nézetben még úgy ahogy hallani a Flak robbanásait, de nem egy hajóra dobásnál csak abból vettem észre, hogy eltaláltak, hogy kiírta a játék a sérülést! Nekem ez elég zavaró!
- Az épületek kirajzolása lehetne egy kicsit távolabbi a reptereken, célpontok körül.
Szóval engem nagyon megfogott a játék és hosszabb távon szerintem e mellett maradok meg. Kérdés, hogy a fejlesztők mennyire lesznek képesek a játékot életben tartani, csiszolgatni. Nem is feltétlen új tartalomra gondolok, hanem inkább arra, hogy lesznek-e még "bugfix"-ek? Lehet-e ez a 2.vh-s FalconBMS? Én szurkolok a fejlesztőknek!
Még egy dolog, ami megfogalmazódott bennem az előző oldalakat olvasgatva: a grafika és a VR miatt "nyavajgóknak", minden rosszindulat nélkül, csak, hogy érezzék a törődést :) Nekem a játék így is szép, bár az én szemem még mondjuk az "F-14 Fleet Defender"-en edződött. A VR-ért síróknak meg igazuk van: tényleg sokkal élvezetesebb a játék, gyakorlatilag olyan mint a guminő/barátnő hasonlat. Ebben nincs vita. Csak sajnos ez egyenlőre olyan téma, mintha a BMW-s azért sírna, hogy az autópályán csak 130-al lehet menni, mikor a nagy többség Suzukival jár. Nem lehet összehasonlítani egy GTX970-es FullHD-s 28"-os Opentrack-es szintet egy GTX1080Ti (neadjisten RTX30xx) + VR kombóval. Amígy egy ilyen szett 500eFt+ -tól kezdődik addig nem mindenki fog erre beruházni. És szerintem külföldön sem minden szimulátoros repül VR-el hiába keres a német jobban. Szóval, igen kell a VR-de szerintem a játék csiszolgatására menjen el több erőforrás, ne a VR-ra. Persze akinek van az meg pont nem így látja, mert ő már beruházott a cuccra és használni is szeretné.
Elsőre nagyjából ennyi.