IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
ezen én is gondolkodtam, hogy mostanában miért nem lehet a valosabb megvalósitás felé menni a hitboxok helyett.
A sérülés modell minden egyes lövedékre számolódik, a lövedék repülési vektorát hasonlítja össze az eltalált objektum hitboxaival, ha a lövedék a modell közelébe ér. Mivel ez valós idejű számolás, borzalmasan fontos, hogy a vizsgált objektum poligonszáma minél alacsonyabb legyen (sarokpontok által kiadott felületeket köti össze, ezért sem lehet egy hitbox pl konkáv test, csak konvex, de ez már technikai részlet). Ezért fedik be pár 10 vagy max pár 100 poligonos hitboxokkal azokat a modelleket, amikre sérülést kell számolni. Magát a hitboxot biztos, hogy nem fogják még jó ideig eltörölni, főleg ha valós időben nagyon sok mindent kell számolni, mert a 3D modellek grafikai objektumai poligonszámban több nagyságrenddel nagyobbak.
Eddig a legtöbb esetben minden hitboxnak volt egy életereje és a lövedékek ezt csökkentették egy bizonyos százalékkal .
Azt, hogy mit csinálsz a hiotboxal, az csak programozás kérdése. Régebben a CloDban pl a 109-es hűtőradiátort ha egyetlen .303-as is megérintette, akkor azonnal dőlni kezdett a gőz, és pár percen belül elfolyt az összes hűtővíz. TF5.0-ban az is számít, hogy milyen kaliberből mennyi lövést kap, és arányosan fog folyni több vagy kevesebb, illetve az F meszánál el is lehet majd zárni a sérült oldalt, megelőzve, hogy az egész elfolyjon.
De miért nem lehet azt megcsinálni, hogy kombinálni a dolgot, hogy a hitbox csak egy szerkezeti egységet jelöljön es ha a lövedék eléri a hitboxot akkor következzen be egy változás.Akár egyetlen lövés is okozhat olyan kárt ami végzetes és sok is ami nem.
Egyszerűsítések mindig lesznek, de hogy mi történik az elemmel, az csak programozás kérdése. Logikai dolgokat egyébként sokkal egyszerűbb leprogramozni, mint a sérülés grafikáját. Az, hogy pl kinetikus erőtől függően másképp hajoljon meg egy szerkezeti elem, azt még sok sok évig nem fogod repszimben látni.
A lövedékeknek ki tudják számolni a becsapodás energiáját és a különböző anyagokban való áthatolását, igy ha egy hitbox egy szerkezeti elemet( értem ez alatt, rádió block, üza tank kormány rúd stb...) takar és azt szétlövi akkor az okozzon olyan hatást amit elvárnak a valóságban is. Tehát ha a lövdék energiája akkora , hogy átviszi a boritást és átmegy a rádio blockon is akkor az akár egy lövéstől is szűnjön meg működni.
De hát ez most is így működik, ha olyan elem van amit könyű szétlőni, az egy találattól elszáll. Hűtőradiátor pl amit írtam is az előbb, legjobb példa erre. Azonnal dől belőle a gőz, szó sincs a arról, hogy minden hitbox ugyanannyi szerkezeti erőssége ("életereje") lenne. CloDban pl azt is meg lehet adni, hogy minimum mekkora kaliber sértheti a hitboxot, hajóknál pl géppuskával soha nem fogsz elsüllyeszteni a cirkálót, de pl a fedélzeten lévő AA géppuskást kilőheted.
Amit nehéz, ha vegyes groupokat akarsz paraméterezni egyetlen hitboxban. Mi van akkor ha pl egy szárny szelvényt akarsz hitboxal lefedni. Ha nem fogod bordánként és rögzítésenként hitboxolni (nem fogod), akkor kénytelen vagy az egész elemnek egy saját értéket adni, amin aztán lehet flémelni fórumokon, hogy jó vagy sem. Plusz a lövedék típus sem mindegy, mit lősz meg páncéltörő, repesz robbanó vagy gyújtó lövedékkel, illetve ezek kombinációjával?
És nem kell minden egyes lövedésket külön számolni elég egy sorozatra egyszer számolni, a hitboxok se kellenek olyan nagyon sok egy ww2es gépben nem volt olyan nagyon sok részegység max 100-150 hitbox kellö részletességü lehetne.
Hú, ez nagyon nem így van, ha sorozatot lősz akkor kénytelen vagy minden egyes lövedéket külön számolni, mert a géppuska és a cél is mozog, az, hogy mi mit talál el, az rohadtul függ mindkét mozgástól. A 100-150 hitbox is kevésnek tűnik nekem, a clodban egy átlagos vadászgép ennek többszöröse.
PL. a cod2 ota nem láttam még az uj játékokban sem, hogy ha belelősz a hordóba akkor a folyadék csak a lyukik fog kifolyni, a legtöbb esetben a hitboxos elv érvényesül, hogy kellö mennyiségü sérülés után felrobban a hordó.Még az ARMA-ban is igy van, pedig ott nagyon hypolták a ballisztikát, csak épp a hatását felejtették el megcsinálni.
A lyukig kifolyás nem technikai kérdés, inkább csak annak az eldöntése, hogy milyen effekt mennyi munkát ér meg, és annak mekkora hatása van a játékmenetre.