IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Az, hogy Bos-ban hajlik a szárny, az tényleg jól néz ki (a másik amit irigylek tőlük, a fények :) ), de ettől nem lesz pontosabb egy sérülésmodell, ahogy a mostani bejelentés is mutatja. A BoS-ban úgy reszelted le a Heinkel 111 szárnyát, hogy épp átestél mögötte, és ahogy a húszast áthúztad a motoron, az lekapta az egész szárnyat. Amíg nem valós idejű fizikai modellezéssel készül egy játék, addig mindig egyszerűsíteni fog, addig mindig a paraméterezésen múlik minden, amikből mindig lehet találni nevetséges/nem életszerű gliccseket.
Alapvető probléma egyébként az összes eddigi sérülésmodellel, amit láttam (régi Il2, Clod, Jason féle Il2) hogy a pct. lövedéket szarul modellezi
Te hol láttad a CloD forráskódját? Vagy most arról beszélünk, hogy játékban mit "érzel"?
Belső rendszerek modellezése eddig is volt, a fő diffi a pontos paraméterezésben lesz.
. Pontosan.
A Clodban meg azért voltak érdekességek, a 109-esben eleve nem volt évekig modellezve a páncél, pedig kb. az első képek óta jelezve volt hogy ez így nem frankó, tudtommal azóta sem sikerült igazán sikerült megoldani, hanem valami retardált kényszermegoldás van hogy az üzemanyag tank van páncélból. :D
Ööö, nem, valamit nagyon keversz valamivel. A Clodban a páncéllemezek azok kvázi fizikailag a 3D modellben vannak, számít a méretük, a vastagságuk és kinetikus adatok alapján tényleg realtime fizikai modellezéssel kalkulálja ki, hogy mi megy át rajtuk. Ezekből sok hiányzott, a páncéllemezeket TF adta hozzá meszához, Hurricane-hoz, Spithez, és a többi géphez is utólag, ahol hiányoztak (pl a teljes vízkör, olajkör hitboxait is mi adtuk hozzá minden egyes géphez, az alap CloD elég sok helyen félkész volt, amit szintén meg kellett csinálni, de ebből külsősként sem sokat lát az ember). A mesza törzspáncélt, fejpáncélt én két kezemmel faragtam be, biztosan tudom, hogy azok hol és hogy vannak betéve. Szerintem azt kevered ezzel, hogy a többi hitboxnak csak anyaga és erőssége van, ebben tényleg csináltak elbaszást az eredeti fejlesztők, a Spitfire üza tartály alumínium helyett páncéllemezzel számolták, ezért nem lehetett felgyújtani, a másik ami megint a Spitet érintette, hogy nem osztották szakaszokra a főtartót, ahhoz hogy lekapd a szárnyat, sokkal többet kellett belelőni, mint bármilyen másik gépbe. De ezeket csak akkor láttuk, amikor a forráskódot megkaptuk, mindkét hiba (és temérdek más) ki lett már javítva.
Iilletve gondolom az hogy Buzzsaw személyes véleménye szerint mennyire volt stronk. Mivel a Spit szárnya Buzzsaw szerint nagyon stronk volt ezért majd jó sok hitpointot kap (a valóságban a főtartó volt benne az egyetlen masszívabb darab, amúgy leheletvékony lemezt használtak fel, amit egy robbanólövedék szarrá tép)
Hosszú lesz ez a kanantén már látom
Tudom, hogy a közös történelmetek nem túl fényes, te utálod Buzzsaw-t, ő sem szeret téged (engem sokáig azért nem akartak TF-be felvenni, mert VO101-es voltam, mint Te. Azért ez nagy szó, sokat és keményen dolgoztál érte
). Én kedvelem Buzzsaw-t, mert látom, hogy belsős fórumokon is mennyit harcolt a TÉNYLEG elvakult RAF fanokkal, Kwiatekkel (amíg még TF-es volt) és a többiekkel, akik szerint a Spitfire a világ legjobb vadászgépe volt (teljesítményben, manőverezőképességben, sérülésállóságban, mindenben) személyesen neki nagy szerepe van abban, hogy a CloD annyira valósághű, mint most, ráadásul az egész (!) TFS megegyezést is ő hozta össze 1C-vel, úgyhogy szeretnélek megkérni, hogy őt ne keverd bele ilyen paraszt módon bármilyen érvelésbe, ha akarod olvasd vissza a régi csörtéiteket banana fórumon, ha ez örömet okoz, de az ilyen kommentekre ezután sem akarok érdemben reagálni. Köszike 
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.03.20. 19:08:21