IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Oké, lehet, hogy az "alkalmatlan" az kicsit erős, és az is lehet, hogy én állok hozzá túl pragmatikusan, de mi napokat töltöttünk azzal, hogy a monitorok fényerő és konrtasztját úgy állítsuk be MKHL csapatban, hogy a gépek 1 pixeles észlelhetősége minél távolabb kezdődjön, mert a többiek megunták, hogy amikor kötelékben repkedünk én 3-4 kilométerrel messzebbről már soroltam hogy hol mi jön, mint hogy ők egyáltalán meglátták volna a kis pöttyöket (nekem DTP munkára kalibrált monitorom van, kifejezetten jól látni az apró részleteket, különböző színárnyalatokat). ATAG-on, meg olyan szerveren, ahol qrva fontos a helyezkedés, ez rohadt sokat számít. Ha csak 5 km-re látsz el a levegőben 10 helyett, akkor az SA nagyon beszűkül, 5 km-ről már pillanatok alatt a nyakadban vannak és sokkal nagyobb eséllyel le leszel lőve mint ha már korábban tudnál reagálni. Nem tudok konkrét számokat mondani, de miután normálisan beállította mindenki a monitorát, sokkal kevesebb lett az olyan fajta rádiózás, hogy "hát ezek hogy kerültek ide".

Amikor a FB-s DCS dogfight bajnokság ment, ott 10 km-ről indultunk egymással szembe, amikor jeleztem, hogy látom a szembejövőt, aki VR-t használt azok mondták, hogy ők még nem láttak semmit, csak jóval később jelentem meg nekik, amikor már majdnem elmentünk egymás mellett. Bőven 5 km-en belül. Az valami borzasztóan kevés, ott már 10-15 másodpercen belül el is mész a másik mellett, ha az is szembe jön teljes sebességgel, ilyen szűk SA-ban nem lehet normálisan harcászkodni sem helyezkedni. És a német gépekkel muszáj, mivel 1:1 dogfightban, fordulózásban hátrányban vannak. Nekünk helyzeti, taktikai előny kell, amihez viszont az kell, hogy minél messzebb meglássuk az ellenfelet. Főleg ha kicsit magasabban is van, mint mi (világos kék háttér, világos szürke kontakt a legszemetebb). A DCS dogfight bajnokságnál az volt az előnyük, hoyg a dogfight azzal kezdődött, hogy manőverezés nélkül menjünk el egymás mellett. Ott már nem volt bajuk az észleléssel, és a követés meg sokkal jobb, mint VR nélkül. Aki megnyerte a bajnokságot, ő is VR-t használt egyébként.

Ezek után mondjátok ti, hogy "szarul látsz de az élmény hatalmas", azzal akkor visszajutunk oda, ahonnan indultunk. Lehet, hogy tök jó élmény, de közben egy kompetitív környezetben halomra lövöldöznek. Ott, ahol egy egy este 2-3 felszállásnál több nem szokott beleférni (ha át kell repülni Angliába egy kis dogfightért), ez elég gáz. Senki nem szeret úgy repkedni fél órát, hogy utána az első kontakt ernyőre rakja. Ez egyébként egybevág az ATAG-os fórumon írtakkal, sokan használnak ott is VR-t más játékokhoz, és várják is CLoD alá, de általános vélemény, hogy sem a FOV, sem a felbontás nem elég még ahhoz, hogy normálisan használni lehessen. A legújabb VIVE Pro-ra leszek majd kíváncsi, hogy az a felbontás mennyire adja, lehet, hogy ott már nem lesz nagy különbség az észlelhetőségben sem.