IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Ami pedig a lényeget illeti: változott az FM és ez a 109-esen érezhető is. Valahogy könnyebben lehet irányítani, valószínűleg köze van ennek ahhoz, hogy lecsökkent a légellenállása, hiszen korábban a valósnál nagyobb adatokkal kellett kalkulálni. Könnyebb, kezesebb lett a Mesza! Túlhúzva viszont a korábbinál kevesebb, szinte előzetes figyelmeztetés nélkül át is eshet, és ilyenkor nehezebb - sőt talán lényegesen nehezebb - kivenni a dugóból, mint korábban. Mivel az egyik szárny átesése előtt alig kapunk figyelmeztetést, nagyon nehéz megfogni a lepördülést úgy, hogy belerúg az ember a pedálba az ellentétes oldalra.

A földön máshogy mozognak a gépek, nekem valahogy stabilabbnak érződik a mozgásuk, nincs az az érzése az embernek, hogy az egyébként több, mint 2 tonnás madárt a szél is elfújja, kedvére dobálja. Most már van különbség a füves és a betonos kifutó között, a füves reptérnél érezni, hogy nem szögegyenes a talaj, de ez érdemben a fel és leszállást nem befolyásolja.

Nagy sebességű repülésnél nagyon stabil lett a 109-es, nem kezd el rázkódni a Vmax sebesség közelében sem. Megszűnt a "zuhanó kő" érzet is, amikor rácsapásnál az ember úgy érezte, hogy semmit sem tehet a túlgyorsulás ellen. Most akár 45 (50?) fokos rácsapásnál is szépen lehet szabályozni a sebességet, kontroll alatt marad a gép +700 km/h-ás sebesség mellet is. Mondjuk ennek van egy olyan hátránya, hogy mintha a Spit meg jobban gyorsulna zuhanásban. Legalábbis relatíve. Bár erre nem vennék mérget, mert egy E-4B-ben ültem amikor ezt néztem, és mint kiderült rajta maradt a bomb rack.

Jobban fodul-e a 109-s mint korábban? Szerintem igen. Ugyanakkor a Spitnek még mind van egy árnyalatnyi előnye (nyilván azonos energiaszint mellett), a Hurrinak meg pláne. Kétszer próbáltam meg szintben fordulózni Spittel, egyszer dugóba rántotta az angol gépet a pilótája. És már nem vette ki két-három perdület után, mint korábban, hanem leesett. A második alkalommal megpróbáltam egy Spit mögött maradni (úgy indultunk hogy a hatjában voltam), még finoman a trimmel is rásegítettem, és semmi másra nem figyeltem, csak hogy le ne billenjen valamelyik szárny. A Spit elkezdett előlem meglépni, de amikor a folyamatos balkörön maradva ott tartottunk, hogy ő már a kilenc órámba jutott, azt vettem észre, hogy én viszont egy jó száz-szátötven méterrel magasabban vagyok, mint ő. Ez egyáltalán nem rossz, remélem nem egy kezdővel akadtam össze.

DM: jobb lett, a Hurrikánok sorozatban gyulladnak ki, plusz egy huszassal le lehet szedni a szárnyát. Spitet még nem sikerült kigyújtani. Az új DM-nek az is a következménye, hogy egy kiskaliber tönkre vághatja a vízhűtéses motorokat (ahogy az egyébként a valóságban is volt), de nyilván nem a találat után azonnal áll le az erőmű.

Röviden ennyit az első benyomásokról, amelyet két, egyenként olyan három órás ATAG-ozásból szűrtem le.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.12.27. 14:48:38