IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • PhantomAss
    Mi fotelpilóták ezen elvitatkozgatunk, de azért én is hozzáteszem az én egy mondatomat, ha már olvasom a fórumot :)
    Egyetértek azzal hogy ez tök jó dolog, meg biztonságosabb a repülés tőle, viszont szerintem ez a szempont nem fontos annyira a harci repülésben hogy sok pénzt öljenek bele. Ezért úgy gondolom hogy ez egy fejlesztési zsákutca, kb. mint a változtatható szárnynyilazás. A tolóerő vektoros kormányzás drága, bonyolult, és a mai bvr / elektronika uralta harcban talán felesleges is. Sokkal többre mennek hogy ha a gépek elektronikáját -radar, szenzorok, lopakodó kialakítás- és a fegyverzetet fejlesztik (vagy esetleg az ember nélküli drónokat), ha már a távolabbi jövőbe nézünk.
    Persze itt is át lehet esni a ló túloldalára, mint amikor a 60-as években az F4 Phantomokba gyárilag nem raktak gépágyút mert minek az ugye, csak rakétákat. Aztán amikor semmire sem mentek a rakétáikkal akkor szépen visszarakták a gépágyúkat. Ugyanígy, most ugye mindenki az elektronikára gyúr, de lehet hogy egy idő után megint csak előtérbe fog kerülni a minél jobb manőverező képesség a légiharcban, de itt meg már az emberi tényező a leggyengébb láncszem, már ma is. Szerintem a manőverező képesség újabb fokát már a pilóta nélküli gépek fogják jelenteni, addig meg igazából felesleges a vektorálás, az is bőven elég amit egy mai vadászgép nyújt.
    Természetesen ez csak az én véleményem, lehet vele vitatkozni, de én így látom.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.12.18. 21:46:58