IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Akkor az nem jól lett megcsinálva... vedd nyugodtan készpénznek, hogy egy normális delid az mínusz 20-30 fokot jelent terhelés(!) alatt.

Én a helyedben a következőket tenném,

Első körben használd a rendszert alapjáraton, default Bios-l 1-2 hétig, hogy lásd a működését, üzemel-e minden rendeltetésszerűen. Ez azért lenne fontos, hogy később el tudd dönteni, hogy a tuning miatt van-e probléma, vagy alapon is jelen volt az adott gond.

Amikor ez megvan, akkor a PH-s topikjában (korábban linkeltem) nyisd le az összefoglalót (mobil nézetben nem látszik!) és tanulmányozd. Vannak táblázatok maximum értékekről, plusz egyéb sok hasznos tanács.

Ezután bemész a Bios-ba, fixálod a CPU-ra vonatkozó feszültségértékeket mert amikor emeled a szorzót, akkor auto-n lehet, hogy sokat ad neki az alaplap. Válaszd ki azt a szorzót amire egy magon a turbó feltekeri, ezt állítsd be mind a 6 magra, és kezd el tesztelni az alap feszültség értékkel.

Teszt kapcsán mindenki IBT-t, Prime95-t és egyéb ilyeneket ajánl, de én delid nélkül ezeket nem erőltetném, mert teljesen feleslegesen kínozza a procit, ráadásul simán előfordul olyan, hogy Prime stabil beállítás játékok alatt kifagy. Tesztre én az Aida64-t használom, ugyanúgy a teljes rendszert teszteli, de közel sem fűt be annyira... futtatom 20-30 percet, ha gond nélkül lefut, akkor használom a gépet. Bármi gond van, az játékok alatt úgyis kijön, ilyenkor adsz még a CPU-nak egy kis feszt, és ennyi.

Az eddig tapasztalatok alapján delid nélkül az 1.3V az nagyon a maximum, de ez is csak akkor, ha Aida64-l tesztelsz... ekkora feszültségnél én az Prime-t biztos nem merném elindítani sem. Ha jobb darabot fogtál ki, ezzel meglehet a 4.8GHz. Ami a lényeg, ne a kívánt GHz érték lebegjen a szemed előtt, hanem a hőmérséklet... 24/7-s beállításra Aida64 alatt ne haladja meg a 85 fokot. Keresd meg azt a feszt amivel ez megvalósul, majd ehhez lődd be a szorzót, vagyis a kívánt GHz értéket.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.12. 09:26:09