IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Az angol Merlin a háború elején porlasztós volt, aztán egy ügyes szerkezettel megoldották, hogy rövid ideig a motor negatív G-nél is kapjon üzemanyagot, ez volt a "Miss Shilling's orifice", egy női mérnök fejlesztette ki. Megakadályozta, hogy negatív G-nél visszafollyon a karburátorból az üza. Aztán bevezették az SU karburátort, ami egy saját dugattyúval folyamatosan szívóhatást tudott kifejteni attól függetlenül, hogy milyen G-n terhelődik a hajtómű. Arról egyébként kevés szó esik, hogy az üza tartály, üza pumpa ugyanolyan fontos lenne, és ebben a mesza sem jobb. negatív G-nél a mesza üza is elapadhat, csak az injektor miatt sokkal több tartalék van benne, olyan fél perc vagy kicsit több. De már kényszerszállt azért mesza, mert a pilóta repnapon háton akart átrepülni a pálya felett, aztán az üza tank meg ezt nem akarta. Azt sem sokan tudják, hogy a háton repülés a meszában a hajtómű miatt is tiltott volt, a dugattyúk olajozási rendszere olyan, hogy invert helyzetben nem adagol olajat a hengerekre (most meg ne kérdezzétek minek hívják ezt a rendszert, nem vagyok gépész :D), ezért azok besülhetnek.

A BOS fejlesztését már nagyon rég nem követem, múltkor belsős fórumon volt arról szó, hogy mióta LOFT-ot kirúgták,a fejlesztésben inkább szimulátor felé mozdultak el a dolgok és sok ötletet átvettek clodtól, és egyre jobb. Részemről időm sincs most vele repkedni, de már DCS-t sem indítottam el vagy két hónapja.