IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Alapvetően nem akartam egy nagyon új, kiforratlan technológiára építeni a gépet úgy, hogy még semmit nem tudunk róla. Ha csak hobbira lenne a gép és kísérletezgetni is lehetne vele, akkor lehet, hogy többet gondolkozok rajta, de én a Ryzentől most csak annyit vártam, hogy majd jól lenyomja az Intel árát, de nem, még erre sem volt képes

Régebben többet rendereltem Max-al, aminél egyértelműen "magok száma x freki" a képlet, és az ki is hajtja a procit 100%-ra (videó renderelés és tömrítés szokott lenni az állandó példa még teszteknél, egyiket sem szoktam nagy tételben csinálni) viszont manapság inkább csak előkészítem a modelleket, modellezek, textúrázok, de ha kell valamilyen illusztrációt renderelni, a mostani akkor sem lesz lassabb mint amit lecseréltem. A programok, amiket használok, azoknak a memória igényük hatalmas, én most elsősorban gyors és sok memóriához kerestem alaplapot, és teljes konfigot. Tegnap pl együtt futott a Photoshop egy 4K textúra pack-al, a Substance Painter meg mellette a Blender, úgy felment a memória használat 25GB-ra mint a pinty, a proci meg ketyegett olyan 15-20%-on. Szóval ezekhez a 7700 bőven elég, és ha a memória kevés lenne, az bővíthető 64-ig (direkt kettő db 16-os blokk van most benne).

Ami a játékokat illeti, jelenleg nagyon kevés olyan játékkal játszom, ami négy magnál többet is kihasználna, és a négy mag 4.6-4.8 GHz környékén kevés lenne neki (Full HD monitorom van). Clodhoz pl teljesen jó. Falcon BMS-ben tegnap Win8.1 rendszeren, ami már nem is támogatja a procit, ott volt 130-190fps, mondhatni ez is elfut már rendesen :) Az új játékok, mint Battlefield meg Mass Effect 4 biztos kihasznál többet, de azokkal manapság nagyon casual játszok, egyszerűen nincs időm :/ Mondjuk az MSI GTX 1070-es kártya volt a konfigban egyedül, amit kifejezetten játékok miatt vettem meg, ha már ilyen vas van alatta, akkor ne a régi 750-es menjen vissza :)

Deliden addig nem gondolkozom, amíg egyáltalán bejáratós a chip és gari él. Nézegettem a hőfokokat, alapjáraton (most is) olyan 34-35 fok, és 60 fok fölé eddig még nem ment (stess-testet nem csináltam, 100%-ra kihajtva hosszabb időre meg még nem volt, ez ilyen átlagos használat és játék). Egy kompakt, két "blokk" széles (nemtom ezt hogy nevezik pontosan) vízhűtést tettem rá, és vettem egy szép nagy szellős házat (nzxt 340-es). Egyébként amikor a konifgot leadtam, ott is ajánlgatta az egyik srác egyből ezt a delidet, nemtom hogy ebben mennyi a saját tapasztalat, vagy ez inkább olyan köztudatban mozgó dolog, hogy "7700-esnek ez kell", de hogy mennyi valós ok van mögötte, azt passzolom (olyan szakit aki meg is csinálná, olyat viszont nem tudott mondani, ebből gondolom, hogy mondja-mondja, de neki sosem kellett ilyen) Gyanús, hogy AMD kártyára is rá akart beszélni, hogy "kicsit lassabb de sokkal olcsóbb" -nem emlékszem már melyik típust mondta-, mondtam neki, hogy köszi, a konfig az végleges, nyomjuk meg a megrendelés gombot, a fölösleges köröket meg nyugodtan elhagyhatjuk Ha szimplán segíteni akart volna, akkor ugye megkérdezi, hogy mire kell. De az nem érdekelte, simán rábeszélt volna teljes amd konfigra anélkül, hogy halvány ötlete lenne, hogy nekem mire és mihez kell a gép...