91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Nocsak, lesznek MC202-esek? Ez tök jó!
  • feca1229
    Elég ígéretesnek tűnik!
    https://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=25010
  • VO101Tom
    Ja, akkor jó
  • Solt
    Irónia volt, Lacát piszkálom... :) Szerintem nekem volt elsőnek G940 innen, kifejezetten szeretem, ha tönkre menne igencsak bajban lennék, hogy mit vegyek helyette, főleg ennyiért! :)
  • LacAI
    Elsült a kezük:) Tom meg mindent megírt:) nem szaporítom a szót.
    De ezen kívül minden joy -uk szemétre való ,ezek tények asszem ebben nincs vita köztünk.
    És ugye az FFB.
    De lehet egyszer nekiállok és csinálok sajátot.Végül is adott itt a műhelyben minden hozzá,hogy legyártsak egyet:)
  • VO101Tom
    Mégis ez a legjobb konfig, ez akkor a többieket legalább annyira minősíti :) A Logi legalább mindent belepakolt, aminek akkor egy HOTAS-ban benne kellett lennie (FFB, HALL sensor, mini joy a boton, dupla gázkar, pedál külön kerékfékkel, rengeteg gomb és tengely, és még a profiler szoftvere is teljesen jól működik). Igen, a gázkarban azt az egy kábelt ki kell cserélni, de ha ilyen tudású HOTAS-t akarnál venni, akkor jelenleg vagy összelegózod innen-onnan, vagy építesz magadnak egyet.
  • Solt
    A lóóógitek szar, nem tud joyt gyártani, vétek pénzt adni érte!
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.04.24. 21:47:50
  • LacAI
    És tudja és tudja:))
  • sakkay
    Úgyis G940 lesz
  • beci43
    Vegyél egy Javelint Laca!Az ára baráti,hall szenzoros,igaz gázkar nincs hozzá.
  • sgforum
    épp akkor megy az ffb ha leragasztod az infrát és elengeded a botot...

0:03-nál látszik a videóban

https://www.youtube.com/watch?v=92TrMKgkhnE
  • Klusi86
    Nem tudom volt-e már, de megjelent magyarul: Hans Ulrich Rudel: Stuka pilóta
    Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.04.22. 21:13:26
  • PhantomAss
    Mármint úgy értettem hogy Csabától :)
    Köszi a linket, el i mentettem, lesz mit olvasgatnom!
  • VO101Tom
    Nekem? :) Csabának szoktak lenni jó írásai, ugyanerről az oldalról ma is kaptam egy értesítést, hogy vitéz nemes belényesi Heppes Miklós repülő alezredes életéről is feltett egy írást. De Csaba nevére szűrve a korábbiak is olvashatók: https://independent.academia.edu/CsabaBStenge

Igen, Tobak könyveiben ez nem volt szóba hozva, ennek rengeteg oka lehet, kezdve azzal, hogy sokan az érintettek közül már nem is éltek, akkor meg minek bolygatni a régi sérelmeket. Azt hiszem Csaba volt az első, akitől mi is hallottuk ezt, hogy a tiszthelyettesek és a tisztek közt nem volt ritka az utálat, bár nyílt konfliktusig csak nagyon ritkán jutottak a tiszthelyetteseknek sokszor nehéz napokat okoztak a feletteseik. A tisztek itt is - ahogy mindenhol máshol - szerettek visszaélni rendfokozatukkal, repülésen kívül és repülés alatt is. Ugráltatás az egyik oldalról, fegyelemsértés a másikról. Mondjuk ilyen, hogy Heppest feljelentsék a nyilasoknál valami más ügy miatt bosszúból, ez kirívó eset volt.
  • PhantomAss
    Tényleg érdekes, még Tobak Tibor könyveiben sem lehetett semmit olvasni erről.
    Ha van még hasonló írásod jöhet!
  • VO101Tom
    Nagyon érdekes írás Stenge Csabától egy háború végi epizódról, amikor "lázadás" tört ki a Pumásoknál:
    Lázadás a 101. vadászrepülő-ezrednél 1945-ben
  • Klusi86
    Végül is lehet, csak furcsa volt, ezért is kérdeztem rá, mert más német típusoknál ha jól emlékszem még taxizás közben is csak rövideket lehet fékezni nehogy túl hevüljön a fék itt meg még 100km/h-nál is pöccinteni kell néha, bár ha jól belövöm az irányt még a startnál akkor ez egyre kevesebbszer fordul elő. Köszi a válaszokat
  • PhantomAss
    Én nagyon is elképzelhetőnek tartom hogy fékkel kell korrigálni.
    Nekem nincs meg a BoS, de pl. a DCS-ben a Spittel ugyan ez a helyzet.
    A felszállás az még hagyján mert nagyon erős a motorja, nyomsz egy kövér gázt és fent is vagy, de leszálláskor iszonyatosan kell ügyelni és egy ideig az oldalkormánnyal játszani, majd ha lecsökkent kicsit a sebesség akkor nagyon aprókat kell fékezgetni folyamatosan. Előre kell érezni hogy ki akar e törni és még előtte egy hangyaf@sznyit rálépni az ellentétes fékre, de csak egy pillanatig.
    Pedál nélkül (főleg ha nincs külön jobb-bal fék) felejtős is a rádli nélküli leszállás.
    Nálad pedig Ju88 van ami ugye nem olyan virgonc, azt egy ideig a földön kell tartani amíg felgyorsul. Simán lehet hogy ez így jól van megcsinálva.
  • feca1229
    Esetleg ha hasrahúzod a botot. Ha ugy csinálod akkor bocsánat. Ugyan ilyen a He 111-es is. Észnél kell lenni felszálláskor. A Clodban tényleg könnyebb a felszállás.
  • Klusi86
    Tudom én, hogy volt téma, napi szinten követem a topikot csak ritkán írok :) De... Nekem az a bajom, hogy nem túl erős az oldalkormány, hanem túl gyenge ennél a típusnál. Bf-109;110- el tudok taxizni, felszállni semmi probléma. Arra gondoltam, hogy a 110-esnél azért lehet hatásosabb az oldalkormány mert a függőleges vezérsíkok a motorokkal egy vonalban vannak így jobban hat rá légcsavarszél, a 88-asnál meg gyakorlatilag az nem játszik és csak a farokfutó elemelkedése után hatásos az oldalkormány. Jól gondolom, vagy hülyeség?
  • feca1229
    Az már többször volt téma, hogy az oldalkormány tul erős. Nálam is ez van ha olyan géppel próbálsz felszállni ahol nincs farokfuto rögzités, akkor mikor ellenlépsz a pedálba akkor pedig elindul az ellenkező irányba és ez igy megy addig mig be nem farol, vagy pedig használod a féket, és akkor talán sikerül egyenesben tartani.
    Azert van még ott jócskán probléma.
  • Klusi86
    Urak! Az mennyire valós, hogy a Ju-88-at (BoS) fékkel kell irányban tartani felszállásnál? Lehetséges, hogy az oldalkormány ennyire hatástalan amíg a farokfutó a földön van? Mert ha belépem balra induláskor akkor balra, ha jobbra, akkor jobbra tör ki a gép, de korrigálni már később egyik irányba sem tudom, csak ha megfékezem a kereket. Clodban még nem próbáltam csak kerestem róla infót,de nem igazán találtam.
  • Solt
    Lehet rosszul fogalmaztam... :) Szóval a lényeg az, hogy amikor elengedem a botot, akkor elvileg az FFB-nek ki kéne kapcsolnia, (az érzékelő ON/OFF működik, nincs átmenet), ehelyett úgy érzem, hogy nem kapcsol ki, hanem akkor működik rendesen! :) Máshol ilyet nem tapasztaltam, jobban elmagyarázni nem tudom jelenleg, szóval majd ha esetleg lesz BoS a gépeden akkor visszatérünk rá! :)
  • LacAI
    Ezen jót röhögtem:) Nem te lennél:)
  • VO101Tom
    Amit leírsz, az nekem G940 "fícsörnek" tűnik, nem BoS-nak (kipróbáltad más szimulátorban? DCS pl? Clod?). Csodálkoznék rajta, ha azt, hogy az FFB-t ki és bekapcsolja a bot oldalán lévő érzékelő, azt nem teljes egészében a G940 drivere kezelné. Szerintem ennek nincs köze a játékokhoz.

Nekem ez most inkább úgy hangzik, mintha akkor amikor fent fogod meg, akkor is visszaszűrődik egy kevés fény a vevőbe. Nem tudom, hogy az elektronikája hogy működik pontosan, ki-be kapcsolóként egy határértéken átbillenve, vagy esetleg az FFB erejét a fény visszaveréssel arányosan erősíti-gyengíti? Én az elsőre tippeltem volna alapesetben, mert clodnál nálam így működik (egyszerű on/off kapcsoló) és az elektronikailag is sokkal egyszerűbb konstrukciónak tűnik, de persze nincs kizárva az sem, hogy a második megoldás a helyes.

Próbáld ki, hogy mi van akkor, ha a bot alját fogod meg? Akkor elmegy teljesen az FFB? Ha nem, akkor nézd meg nincs-e valami idegen tárgy, kosz az érzékelőnél, amiről akkor is visszaverődik fény, amikor az érzékelő elvileg nincs eltakarva. Ha lent fogva teljesen elmegy az FFB, akkor valszeg amikor fent fogod, akkor a kezedről visszaverődik fény, ahogy az belóg az érzékelő elé.

Szorri, de csak tippelgetek én is, igazat megvallva ilyen problémával még nem találkoztam egyik játéknál sem.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.15. 22:23:06
  • Solt
    Igen, a leragasztást ismerem, ezt használtuk DCS-ben a Kamov-nál, így trimmelés után az adott pozícióban maradt a bot, nem ugrott vissza középre ha elengedted.

A BoS alatt az a bajom, hogy érzésre sokkal jobb az FFB ha az érzékelő nincs eltakarva, ezt véletlenül vettem észre pár napja, de kéne más véleménye is, úgyhogy tessék telepíteni! :))
  • VO101Tom
    Szorri, de erre nem tudok mit mondani. Nekem nincs most felrakva a BoS.
    Ami a G940-et illeti, annak tényleg a bot oldalán van az érzékelő (csavar fölött a két kis pötty egymás mellett), de azt úgy tudom sima ki-be kapcsoló. Amikor előtte a kezed, akkor az egyik "adó" intra LED fényét visszaveri a "vevő" érzékelőbe. Amikor elengeded, akkor nem verődik vissza fény. Láttam már olyan sufni tuningot, hogy leragasztották ezt a lyukat és ekkor FFB akkor sem ment el, amikor elengedte a botot.

Én olyannal találkoztam, hogy hosszabb repkedés alatt, ha folyamatosan kell húzni a botot, és folyamatosan dolgozik, akkor egy idő után kikönnyül az FFB. Gondolom a túlmelegedéstől védi a motorokat. Ilyenkor sokkal finomabbnak tűnik az FFB, komolyan sokkal jobb érzés vezetni. De ennek nincs köze ahhoz, hogy hol fogom a botot. Egy idő után aztán visszakeményedik, ami néha gáz, mert váratlanul középre rántja a botot, de ez elég ritka és tényleg csak hosszú dogfight alatt jelentkezik.
  • Papa01 #86949
    Szia!

Ha hiszed, ha nem, a ma estém nekem is ezzel telt, szopatott a Start menü.. W10... de nem a Clod a hibás, hanem valamelyik frissítés (talán a Creators Update), legalábbis szerintem... Ugyanakkor a probléma nem újkeletű, de nálam a frissítés után jött elő...
    Kipróbáltam minden neten talált javítási ötletet, de nem segített, továbbra is fagyogatott a start és a tálca is. Most raktam vissza egy korábbi képfájlból (2016. októberi) a rendszert és így nincs gond a Start menüvel.

Bosszantó, mert a mai napom erre ment rá és persze nem mondanék le az új updatekről sem...
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.04.15. 20:40:25
  • mustangdc3
    Sziasztok!

Lehet volt már téma
    de win 8.1 en(64) ha játszok akár csak pár percet a Cloddal akkor megbolondul a win-em és a"start" gomb nem működik, a gép kikapcs gombjával tudom leállítani de valami powerstate hibát ír ki én nem áll le teljesen hanem újraindul. Ami után rendbe is jön de elég fura.
    tud rá esetleg valaki megoldást?
  • Solt
    Tom!

A BoS + G940 párosítás miatt téged kérdezlek... Van ugye a G940 botján egy érzékelő, ami elvileg kikapcsolja az FFB-t (vagy valami hasonló) ha elengeded a botot. Na most BoS alatt úgy érzem bekavar valamit, mert ha csak a bot legfelső részét fogom, érzésre sokkal jobbak az FFB hatások, mint amikor rendesen megfogom a markolatot. Ha lesz egy kis időd, nézz már rá kérlek...
  • Klusi86
    Adtak ki patchet BOS-hoz, van már VR támogatás :) Illetve ma még 66%-os leárazás van.
    Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.04.15. 16:30:21
  • Lysandus
    Bocs, lecsekkoltam. Nem a g2a-n vettem és sem másmilyen kulcsárulós oldalon. Ez egy online játék store volt. Úgyhogy visszaszívom, amit írtam.
  • Paladin
    Ilyen is van, de sajnos sokszor valóban kártyacsalással szerzett kulcsokat árulnak.

Pont most láttam TotalBiscuit tegnapi videoját, ami témába vág, a G2A és Gearbox partnerséggel kapcsolatban, tudom ajánlani. (Linkelni most épp nem tudom.)
  • Lysandus
    Nem tudom, én egyszer vettem g2a-n kulcsot, nekem ilyen félelmeim nem voltak. Ugyanis lemaradtam egy akcióról. Náluk viszont egy kicsivel többe került csak egy héttel később is be tudtam vásárolni. Tehát úgy gondoltam, hogy vettek egy csomó akciós kulcsot, és azt később némi felárral piacra dobják.
  • LeonSilver
    ITT van róla egy egész jó írás. Én igazából a hozzászólások zömén döbbentem le. Tök komoylan mondom, hogy ezeket a szardarabokat ingyen dolgoztatnám évekig!
  • VO101Tom
    Ha nem a 777-től, hanem ilyan kulcs árulós oldalakról vásároltad a játékot, akkor az nagyon valószínű, hogy bankkártya csalásból, vagy lopott accounttal szerzett játék. Ezeket a lehetséges botrány miatt nem szokták a játék kiadók bannolni, mert a vásárlónak nem kell tudnia, alapvetően nem felelős azért, hogy az eladó hogyan szerezte a kulcsot (azért józan ésszel kitalálható, hogy töredék áron értékesített kódokkal a viszonteladó csak úgy tud hasznot csinálni, ha neki eleve nem került semmibe). De Jason sokszor panaszkodott rá, hogy neki rengeteg pénze úszik el ezek az oldalak miatt. Kérdés, hogy mikor lesz annyira komoly a probléma, hogy a kiadók elkezdik bannolni ezeket...
  • GPx8
    Köszönöm a válaszokat!
  • VO101Tom
    Ez nekem új, én ilyenről csak az Oroszországban forgalmazott verziónál hallottam, hogy ott van két alapgép és ott mindent, a gépeket is unlockolni kell. Ettől függetlenül persze lehet, hogy megváltoztatták ezt is.
  • Klusi86
    Feloldva vannak a skinek és a fegyver kiegészítők mind. A gépeket is egy fajta változatnál kell még feloldani offline kampánnyal, nevezetesen a start edition-nél. Ezt a változatot azonban csak keleti régiókban árulták és a játék megjelenését követően nem sokkal. Most már hivatalosan nem árulják,csak g2a-n és kinguinen vannak ezekből a változatokból még. Ha rajta kapnak zárolhatják a fiókodat. A standard és premiumnál már nem kell a gépeket sem unlockolni.
    Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.04.06. 18:00:24
  • GPx8
    Nekem standard BoS -om van, de csak 1-1 gépet lehet alapból használni (Orosz/Német) a többi unlockolni kell. :(