IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Solt #86389 Már írtam, a Wikipédia (angolul) elég korrektül tárgyalja a kategorizálásokat.
ERRE gondolsz? Ezt megnézve, szerintem elbeszélünk egymás mellett... Amikor egy számítógépes játékról beszélünk, ezen belül pedig a szimulátorokról, akkor itt a bontás már csak típus szerint van, hogy éppenséggel adott esetben a SimCity-ről vagy az FSX-ről beszélünk, de maga a szimuláció mint alap definíció nincs megkülönböztetve, nincs tovább bontva, hogy ez most teljesen szimulál, részben, vagy csak nagyon kicsit. Olyan meg egyáltalán nincs, hogy egyszerű szimulátor, tehát árkád! :) Arcade (game) címszóval külön cikk van, nem véletlenül. Szóval, ha a wiki cikkből indulunk ki, akkor ránk rögtön az első mondat vonatkozik ami meghatározza, hogy mi az a szimuláció, majd pedig a 6.2.1, ami a szimulátor játékokat taglalja. Azt nyilván nem vonom kétségbe, hogy van kismillió szimuláció, az időjárástól a biológiáig...
Onnantól az FSX se játék, ha a hatóság azt jóváhagyja, mint professzionális program (lásd P3D). Ilyen szempontból a dolgoknak van is metszete, meg nincs is, mert hivatalosan teljesen ugyanazt a programod nem árusítják amatőr és professzionális felhasználásra.
Szerintem, hogy mi micsoda, azt a felhasználás módja határozza meg, más kérdés, hogy az amit professzionálisnak, vagyis nem játéknak minősítenek, ahhoz általában nem lehet hozzáférni... de ha hozzáférhető lenne, és én otthon a saját szórakoztatásomra használnám, akkor az is "csak" játék lenne! :)
Először marketing elnevezés, azután meg a fejlesztő oldalát hozod példának, amin meg pont marketing szöveg van. Csak éppen pont téged igazoló marketing. Szerintem meg ez nem korrekt.
Szerintem ez nem mond ellent, mivel a marketinget is a fejlesztő határozza meg. A fejlesztő dönti el, hogy miképpen címkézi a saját programját, és ezzel milyen réteget céloz meg. Az pedig teljesen az ő felelőssége, hogy az általa használt kifejezést milyen tartalommal tölti meg! Ha azt mondja, hogy készít egy közösség által fejlesztett racing gamet és letesz egy Project Cars-t az asztalra, akkor ebből a szempontból állta a szavát. Amennyiben azt állítja, hogy készít egy combat flight simulator-t (íme), de egyébként egy megvalósítható alap dolog kimarad, a szándék sincs meg a pótlására, ráadásul elkezd arra hivatkozni, hogy a közösség mit akar, akkor szerintem nem állta a szavát.
A wikipédia szerint a Project Cars egy racing simulator. Az ő kategorizálásukat logiksnak tartom, illetve lektorként is bár ki részt vehet a szerkesztésben. Nyilván nem szentírás, de azért elég nagy és sok szócikk foglalkozik a simulator témakörökkel.
Ha maga a készítő racing game-nek nevezi a saját termékét, akkor hogy kerül képbe bármi más? Amennyiben ők a racing game kategóriába sorolják, és nem nevezik szimulációnak még véletlenül sem, akkor bárki más ezt miért teszi, illetve ha meg is teszi, kötelezi-e bármire ez a készítőket? Őket az kötelezi, amit vállaltak, amit állítanak magukról! Ugyanez ez vonatkozik a BoS-ra is... ha az a vállalás, hogy combat flight simulator, akkor legyen az, és törekedjenek arra, ami a fentebbi definícióban is szerepel! Ha pedig nincs erre a szándék, képesség, stb, akkor nevezzék át...