IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Solt #86374 Mondtad, de most sem tartom jó érvnek! :) Autóverseny lehet sok fajta, mivel maga a verseny szó definíciója nem mond ellent annak, hogy a roncs derbit és az F1-t autóversenynek hívjuk. Viszont a szimuláció definíciója szerint a valóság modellezéséről szól, valóságból jelen pillanatban én pedig csak egyet ismerek! :)
Maga a program készítője határozza meg, hogy milyen programot készít. Ha ő a programját szimulátornak hívja, akkor az én véleményem szerint nem fér bele az, hogy PC-s keretek közt megvalósítható, a valóságban is létező funkcióra nemet mond. Az elfogadható érv, hogy jelenleg nem fér bele, de majd idővel szeretnénk mivel ez egy lényeges szimulációs elem. Amennyiben nem akar erre áldozni, nem tartja fontosnak, nem érdekli, más dolgokat fontosabbnak tart, akkor mondja azt, hogy ő egy repülős játékot készít, és abban a pillanatban egy szavam sincs. Érdekes módon más műfajban ezzel nincsen gond. Ott van például a Project Cars. Minden szépet és jót leírnak a programjukról, versenyzőkkel tesztelték a közösség javaslatai alapján de, nem mondják azt, hogy szimulátor, mert tudják, hogy nem az. Racing game-nek hívják, és ezzel telibe is találtak egy réteget, akinek ez kell. Nem véletlenül sikeres...
Nem kell bizottság ahhoz, hogy eldöntsük mi szimulátor... nem igazán értem, hogy jutottál idáig. A történet nagyon egyszerű, a készítő meghatározza, hogy milyen programot készít, a tartalom pedig eldönti, hogy igazat mondott-e, vagy csak marketing amit állít. Jöhetsz régebbi példákkal, de nyilván mások voltak a lehetőségek anno, és mások most. Ha valami anno kihozta a maxot a lehetőségekből, vagy legalább törekedett rá, akkor semmi bajom azzal, ha ma is szimulátornak hívjuk. Ezért írtam azt, hogy a lehetőségekhez képest... akiben viszont a szándék sincs meg, az ne nevezze szimulátornak a programját. Mondja azt, hogy olyan játékot készít, ami a júzerek igényeihez alkalmazkodik és nem a valósághoz. Ez tiszta beszéd lenne, lásd Project Cars.
Az én logikám mentén azért állunk meg itt, mert amit a DCS állít magáról, azt tartja. Amit csak lehet számol, ahol csak lehet, minden olyan mint a valóságban, ráadásul a törekvés folyamatosan megvan arra, hogy fejlődjön. A minőségen és a tempón kívül egy dologba lehet belekötni, az pedig a dinamikus kampány hiánya. Ezen kívül tudtommal a PC-s lehetőségekhez képest a szimulációs részbe nem nagyon lehet belekötni.
De ami fontosabb, nekem eszembe sem jutna bármi olyan jellegű dolog ellen érvelni, amitől még valósághűbb lesz egy szimulátor! És mindezt arra hivatkozva, hogy minek, felesleges, mert a valóságban már unom. Ha ennyi idő és párbeszéd után sem érzed, hogy mi a problémám, akkor nem nagyon fogunk közelebb jutni!
Ha nagyon egyszerűsíteni akarnám a dolgot, akkor megint csak oda jutok, hogy egy borozóban sört kérnek, ráadásul mindezt egy sommelier.