IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Pár tanács: nekem az tűnt fel, hogy nagyon alacsonyról oldasz, így alig van idő pontosan célozni, főleg ha oldás előtt még ide-oda rángatod a gépet. A légvédelem is sokkal veszélyesebb, az összes nullán kacsázó vadászról nem is beszélve. Már messze emelkedj magasra, amikor az alsó ablakban látod a célt, akkor nemsokára a cél fölött leszel, és kezdhetsz helyezkedni. Én a leborítást kedveltem, körözök a cél fölött, szárnyvég felé kinézve nagyon pontosan látod, hogy mikor vagy pont fölötte, és onnan leborítva már célon vagy. Van, aki a kis ablakban figyeli a célt, és onnan orranyomva repül a célra, de az szögben oldáshoz jó. Legjobb ha 2-3000 méter között támadsz, és olyan 1000-800 méterről oldasz.

Apropo. Az automatikus oldás működik? A magasságmérő alatt van egy második magasságmérő, a fehér tű az ugyanazt a magasságot mutatja mint a fölső, viszont van rajta egy piros mutató is. Azt kellene tudni állítani, és ha egy bizonyos magasságra beállítod, ha a zuhanófék nyitva van, akkor azon a magasságon automatikusan oldja a bombát, és automatikusan felhúzza a gépet (anno volt abból probléma, hogy felvételkor nagy G-nél beájulhatott a pilóta). A nyitott zuhanóféklap a zuhanásban stabilabbá is teszi a gépet, akár 90 fokban zuhanva sem gyorsulsz túl (alapgázon persze), és nagy sebességen sem kezdi felvenni a gépet (nem kell annyit nyomni a botot).

A pumaszállás.hu-n van megosztva egy eredeti, 1943-as Kassai repakadémiáról származó zubó tankönyv, abban pl a támadási eljárásokat, és a Revi célzó használatát is nagyon jól elmagyarázza. Hogy lehet vele fokot mérni, mennyit kell a cél elé (fölé) tartani szögben oldáskor, stb. Nem hosszú, és egyszer mindenképp érdemes átolvasni:
    Itt az M04-es tétel:
    http://www.pumaszallas.hu/elmeleti-anyagok/tan-es-gepkonyvek/261-tan-es-gepkonyvek-magyar.html