IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • wednes
    A félreértések elkerülése miatt nagyon sok mindenben egyetértek veled. Tehát nem világfelfogásoddal helyezkedek szemben. De szerintem nem szabad, hogy a növekedés rózsaszín világa megtévesszen minket. Pont nem azokat az időket éljük, de lassan a nyugatiak sem. Itt most nagy átalakulások fognak lezajlani a világban.

"Nem a rosszabbhoz kell mérni magunkat, hanem a jobbhoz."

Igen, de ezt is mértékkel. És hátra is kell nézni, hogy az ember tisztában legyen a valós helyzettel. Nem szabad a növekedési kényszer csapdájába esni, hogy az áthasson mindent. Mert akkor szerencsétlennek érzi magát majd az ember a 2 szintes házában a csupa 4-5 szintes házakkal rendelkező utcában.

Ausztriából kivonultak a ruszkik, ahogy lentebb is írták. Ugyan úgy megszállva volt a szovjetek által, mint MO. És ráadásul úgy tudom, ugyan olyan "besorolás" alá estünk velük (1955-ben kivonulás, ha vállalják a teljes semlegességet). Onnan kijött a vörös hadsereg, innen meg már nem akart. Lett is egy Varsói-szerződés, ami ezt legitimizálta.

Európa nyugati része sem teljesen magát hozta rendbe. Kaptak vastagon segítséget USA-tól, ami nem emberbaráti szeretetből kaptak, hanem, hogy ahol nincs nyomor és elégedetlenség, ott nincsenek zavargások, forradalom és nem terjed a kommunizmus. A jóléti állam a béke és harmónia rendszere.

Na most, hogy a kommunizmus megdőlt és nincs ilyen ellenség, úgy tűnik a jóléti állam rendszere is kezd szétesőben lenni a XXI. században. Valahogy a vasfüggöny leomlása után, már nem fejlődik olyan dinamikusan. Lehet úgy gondolták "fent" erre nincs már igazán szükség és megindulhat a lassú leépítése. Olyan után vágyakozunk, ami már sajnos nem aktuális (vagy aktuálisnak még épp aktuális, csak jövője nincs) Egy jó része még persze felfedezhető tőlünk nyugatra, de szerintem már nem sokáig.

A mostani jólét is egy része illúzió, mert a jövőt már felélte a jelen miatt. Az adósságspirál ami áthatja a világgazdaságot brutális mértéket öltött. Én igazból azt nem szeretem, ha Magyarországot az egyik legsz@arabb országnak gondolja sok károgó, hogy itt minden szar, bárhol jobb az élet stb. Tény, hogy egy nagy langyos víz, de akár még az előnyünkre is válhat a jövőben (nem bevándorlási célállomás stb), az ember kevésbé van szem előtt.