IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Szia,
    Nem lehet tengelyre tenni a zoom-ot, a játék UI-ban nincs ilyen lehetőség. Ami legközelebb áll hozzá, az a gombkra tehető folyamatos ki-be zoom (TF patcheket fel kell tenni ehhez). De ha egy tanácsot elfogadsz, ritkán zoomolsz a játékban, csak ha felderíteni kell valamit, és akkor a fix 30-60-90 fokos FOV a leggyorsabb. Légi harcban, lövéshez szoktak nagyon sokan rázoomolni a célpontra, szerintem az azért rossz, mert ahogy előtte repültél, ahhoz képest hirtelen egy tök más világban találod magad, más méretekkel, arányokkal kell mindent újra megbecsülni, és az qrva nehéz. Én pl rendszeresen túlreagálom ha zoom-al kell lőnöm, gyakran ütközök is, mert a távolságot nem érzem annyira, mint normál nézetben (ami nekem a 90 fokos FOV). Ha a másik géphez 2-300 méter közel vagy, az azt jelenti, hogy a revi-körbe 2x-3x fér bele a fesztávja. Akkora célt még normál zoommal is simán lehet követni, lehet rá célzoni, viszont széles FOV-nál a környezet nem változik, ugyanazzal az arányokkal repülsz, kormánymozdulatokra ugyanannyit mozdul a kép, stb stb. Sokan vannak egyébként, akik azt mondják, hogy csak zoomolva tudnak lőni, biztos megszokás kérdése ez is, de én speciel nem szeretem. Ja, és én sokkal messzebbről lövök, mint általában a többiek, az nagyon rossz, ha clodban a Hartmann féle megoldással akarsz harcolni (akkor nyitott tüzet amikor a másik gép már kitöltötte a szélvédőt), egyrészt nekünk szárnyágyúink vannak, amiknél fontos a fókuszpont, az összetartás, másrészt BnZ-nál ilyen esetben csak 1-2 másodpercre elegendő időd van lőni, harmadszor, ha az angol beletép akkor a kitérő manőverét tuti, hogy nem tudod követni, azzal ki is védte a támadásod. Ha messziről kezdesz lőni, és beletép, akkor még bőven van időd elétartást húzni, és rálőni újra. Na, nem akarok nagyon elkalandozni, de ez egyébként is sokkal hosszabb téma lenne, a lényeg, hogy a zoomra csak gombok vannak, fix fok értékre ugrással vagy folyamatos zoomra.

A gunsight nézetnél az animációt én is utálom, hosszú és idegesítő, főleg ahogy ugrik egyet. Sajnos elég mélyen kellene beletúrni a rendszerfájlokba, hogy azt kiszedjük, egyenlőre nem prioritás. A srác aki tudja programozni (visszafejteni) a core.dll-t, ő most a térkép készítő szoftveren dolgozik, hogy készülhessenek új területek is, ez a top priority most.

Online szervereken a head shake be van kapcsolva. A játék "full real" beállításához képest amit kikapcsolunk, az az antropomorphic control (#83360 végén a magyarázat, hogy miért), és a nehézségi beállítások "aircraft switching" csoportban lévő beállítások. Ülések- gépek- oldalak közötti váltás, választás. Ezek nagyok lekorlátoznák a beállításokat, akár annyira, hogy gépbe ülés után még széket se válthasson az ember. A gépek közötti váltást azért kell engedélyezni, hogy leszállás után újra tudjon indulni a delikvens, ha ez nincs, akkor csak a szerverről kilépve tudná elhagyni a gépet. Sajnos ez a feature megengedi azt is, hogy a gépből bármikor kilépjen a pilóta, ilyenkor a helyét AI vesz át. Ezért olvasható online gyakran, hogy dogfightolsz valakivel, lelövöd, de amikor lezuhan, akkor azt írja ki, hogy AI-t lőttél le. Azért mert a másik nem kiugrott, nem meghalt, csak szimplán hozott egy újabb gépet. Neked ettől nem lesz kevesebb pontod, de akkor is parasztság, én utálom, ha ezt csinálják.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.04.03. 12:34:02