91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#83485 Bombázó vagy vadász téma. Precizitás vagy problémamegoldás. Összehasonlítható a kettő? Lebowskinak abban igaza van, hogy PC-s játékokban a bombázók vezetése főleg a kezdőknek sokkal nehezebb lehet. De ez inkább az előképzettség hiánya miatt van, nem az eljárások bonyolultsága miatt. Ha mindenki pár éves tantermi és kétkormányos alapkikézés után kapná a segge alá a vasat, akkor nem lenne nehéz egyik sem :) Ha precízen tudsz magasságot, sebességet tartani, és a bombacélzó kezelését megtanulod, akkor utána sok varia nincs vele, csak precízen ismételni a tanultakat. Navigálni, kötelékben repülni a vadásznak is jól kell tudnia. Amiben teljesen más, hogy a vadászkodás nehézsége a kiszámíthatatlanság, amit megoldani sokkal több gyakorlatot igényel. Már egy szimpla 1v1 elleni légi harc is számtalan különböző szituációt hozhat, aminél villámgyorsan kell eldönteni, hogy mit csinálj, és hogyan reagálj arra amit az ellenfél csinál. Pontosan kell tudni lőni és vezetni a gépet, ismerni a gépek paramétereit, és hogy milyen manőverekre képesek. És akkor a raj vagy kötelék szintű taktikai elemekről nem is beszélünk. Hogy BnZ -vel lövöd le, vagy mögé téped, az ezek mellett csak részletkérdés :) -
#83484 -
RepeszElek #83483 Engedd meg hogy megosszam pár kedvenc soromat egy német vadászpilóta önéletrajzi regényéből.
Úgy érzem kicsit témába vágó:)
"Nem kötelékben repültek hanem össze vissza, úgy tűnt mintha egy fegyelmezetlen csürhe közeledne felénk. Ennek ellenére sikerült megszámolnunk őket: 16-an voltak. Ha harcra kerül sor, gondoltam, akkor mindkettőnkre 8 gép jut. Kísérő feladatunk végeztével Xaver azonnal az ellenséges gépekre fordította figyelmét. Széles jobb fordúlóval föléjük emelkedett, én a kanyar belső ívén követtem. Az egyik orosz elszakadt a többiektől, és bukfencbe kezdett. A figura tetőpontján egy sorozatot engedett el szinte teljesen függőlégesen az égbe-ez egyáltalán nem jelentett veszélyt ránk nézve.Ezt követően egy másik Iván ügyetlen Immelmann-fordulóval próbálkozott amelynek végén szinte azonos magasságba került velünk.Amint rájött hibájára elkeseredetten megpróbált kitőrni balra,de ezzel csak azt érte el,hogy gépének kékre festett hasát szinte tálcán kínálta nekünk. 80 méterről Xavér elsem hibázhatta.
Xaver újra beleszólt a rádióba: most te jössz fedezlek!
Az egyik bátrabb Iván felemelkedett, hogy ránk támadjon, de sorozata túl szélesre sikeredett. Ahogy egy fél orsóval megpróbált visszajutni társaihoz a szárnyain virító ötágú csillag jól elütött az ég halvány hátterétől. Előrevágtam a gázkart, célkeresztbe fogtam a gépet és 150 méterről tűzet nyitottam. Gépágyúim felugattak. Még oxigénmaszkomon keresztül is éreztem a kordit szagát"
kb. 100 oldal és másfél év elteltével:)
" Az oroszok időközben egyre tökéletesebben alkalmazták a tőlünk átvett Rotte- és Schwarm-kötelékeket, ugyanakkor viszont meglepett, mennyire nincs tisztában sok pilótájuk a frontrepülés sajátosságaival. Ez olyasvalami volt, amit nem lehetett megtanítani, mindenki csak a fronton szerzett személyes tapasztalatok révén sajátíthatta el. A bevetések során az is feltűnt, hogy már sokkal kevesebb lőszert kell felhasználnom egy-egy ellenséges repülőgép lelövéséhez"
Norbert Haning. A luftwaffe szolgálatában. Harcaim a keleti fronttól a szűlőföld védelméig.
Az utolsó idézetnél én voltam az orosz!!! :) "Ez olyas valami amit lehetetlen megtanítani" :)
-
pontijonny #83482 A lőkészséget azt én is úgy értettem,hogy azt kell először igazán elsajátítani.
-
#83481 Igaz, igaz -
#83480 TrackIR 3-at ne!
Lassú és a legújabb trackir szoftver nem is támogatja. Abban aktív ledes (track clip pro) fejkövetés sincs, csak a fényvisszaverős, ami pontatlan, főleg végállásokban, és sokszor sok minden bezavarja.
Az aktív ledes az atomstabil, preciz, nem ugrál, és qrvajó.
Nekem volt mindkettő (3 és 4 pro), komolyan mondom, hármasat ne vegyél. -
pontijonny #83479 4 prot vegyél ha sokallod az 5 ös árát. Az az alja. A 3 az már nem az igazi. Asszem az nem tudja a teljes 6 Dof ot.
A 4 pro az már majdnem azt tudja mint az 5 ös ,persze az asszem több fps-t tud de nem sok a különbség főleg monitor előtt.
Utoljára szerkesztette: pontijonny, 2015.04.01. 20:30:35 -
RepeszElek #83478 Nem volt soha egyik sem de kutatásaim az interneten azt támasztották alá hogy a trackir-3 simán vállalható, én csak azért akarok trackir-5öt mert, nekem fontos a kamera szöge amit érzékel ugyanis projektoron játszom és ahova a kamerát szeretném rakni az messzebb van mint egy monitor és az 5ös a legjobb most a piacon minden adat tekintetében értelem szerűen.
-
DrBrown5 #83477 Jelen pillanatban még az 57-et is kicsit sokallom rá, de ha Neked meglesz akkor írd le mindenképp a tapasztalatokat. Kezdő repülősként egyelőre a trackir 3-at nézegetem. Vagy az nagyon gagyi?
Utoljára szerkesztette: DrBrown5, 2015.04.01. 20:13:37 -
Lebowski #83476
persze, hogy gyakorolni kell, meg kvasokat gyakorolni, de nem oly szinten hogy készség kell hozzá. Jó sok száz órák után válik ez készséggé, és nem fordítva. Meg persze baromi nagy önfegyelem kell, hogyha elbaszarincsa' az ember, ne húzza utána, hanem, nyomás vissza magasra. Én így értettem, hogy tanulható :) közben meg kell nyomatni a TB-3 dogfightokat egymás ellen :D :D :D -
pontijonny #83475 A legfontosabb a jó lő készség . Tök mindegy milyen virtuóz módon tekeri az ember a vasat ,ha körbelövi a kiszemelt áldozatot mint hülye gyerek a hurkapálcát a vursliban. Ha azt elsajátítja az ember és a helyzetek 80-90 % ban betalál akkor a többi jön magától.
Kisvadász barátommal (Lebowski) annyiban tamáskodnék,hogy főleg az energia harc az ami a legnehezebben elsajátítható dolog,lévén a célt sokszor tényleg csak érzi az ember . Azt ,hogy jól csinálja valaki bizony rengeteget kell gyakorolni,meg rá is kell érezni.
Körbe körbe karikába bárki tudja tépni a vasat:) kis túlzással:) Persze ott is figyelni kel jó pár dologra ami sokaknak nem annyira evidens azér, nem csak pocakra húzni a botot. -
#83474 Itt az érzelem... Már korábban linkelték, nagyon állat!
Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.04.01. 19:27:25 -
Lebowski #83473 Minden tanulható, az energiaharc meg főleg. A megérzések meg a megszerzett tudással jönnek. Itt nincs a segged alatt a vas, hogy a készségeid és fizikai határaid szabják meg, meddig tudsz elmenni. Meg kell tanulni a gépeket kezelni kívül-belül és nem lesz gond. Csak tarts ki. -
RepeszElek #83472 Én berendeltem egy trackir-5öt 57 ezerért de közölték velem hogy az árfolyam változás miatt 67 ezer lenne a vége kell e így is?
Mondtam még gondolkodom akkor egy kicsit inkább :) -
RepeszElek #83471 Oh hát én tudom hogy a bombázók élete milyen nehéz ezért hagytam utoljára őket mert nagy a macera! :D
Nah de úgy vélem az megtanulható viszont vadásznak születni kell!
Vagy érzed vagy nem! :) -
RepeszElek #83470 jah bocsi nem láttam hogy kérdezted volna. Persze tőlem repülhetünk:) , de milyen hasonlóra gondoltál, hogy mit csináljak? Rajzoljak egy útvonaltervet a bos egyik térképére vagy mi ezt most nem értem:) Amúgy nem probléma :)
Egyébként a monitor dolog hogy rárakok egy fóliát és arra rakjam a vonalzót meg a fokmérőt nekem is eszembe jutott de a laptopom monitorán gányoljam össze az adatokat hát nem sok kedvem van hozzá...:) A projektor vásznán meg túl nagy szerintem.
Én csak azt mondom ha már szimulátor akkor lehetne benne egy olyan opció amiben grafikusan megtervezheti az ember az útvonalát mielőtt felszáll. Vannak ilyen grafikus programok.
Egyébként igen egy kicsit most túlpörögtem úgy hogy már pár napja pihentetem a játékot csak a neten olvasgatok, és tanulgatok. Minden nap tanulok valami újat! :)
Az igazság az hogy kezd jobban érdekelni az igazi repülés mint a játék! :D
-
DrBrown5 #83469 Igen annak idején olvastam erről a házi gyártású TrackIR-ről, de elég kezdetlegesnek tűnik. 100 dodó körül lehet rendelni TrackIR3-at, beruházok egyre, vagy keresek használtat. A TrackIR5 basszus 57 rugó, azért azt már kicsit sokallom. :) -
Lebowski #83468 Csöppet ki kell, hogy ábrándítsalak (természetesen barátilag :) ). A bombázók repülése sem épp faék egyszerűségű. A reppenés még csak-csak, de maga a célzás, önmagad fedezése, kötelék tartása és mind e közben tudd, hogy merre vagy, merről közelítesz, hogyan oldasz - és még sorolhatnám- és mindezt egy időben, nem oly egyszerű, mint gondolod. Szóval, tessék csak nyektetni, a vadászósdit, és a bombázósdit is ki kell próbálni, persze. Aztán meglátod, miben látsz nagyobb élvezetet, és arra hasalj rá. SZERINTEM! :) -
#83467 Ha majd ráérsz gondolom úgyse nagy kihívás csinálsz valami hasonlót? Kíváncsi lennék rá hátha megszeretem, vagy fikázom. Majd még eldöntöm, de előbb legyen kész!
Amúgy bármennyire nehéz, repülni kell és nem nyavalyogni. Gondolom most jutottál el oda, de hidd el csinálni kell tovább és nem sírni. Ha megnyugtat néha én is eltévedek. Sokat kell repülni, ahogy az előttem szólók is mondták és beletanulsz. A térkép jó és a táj is jó. A BOS-nak nem az a baja! Ha szted nem ilyen egy téli orosz havas táj, akkor biztos tavasszal repültél.
Egyébként hogy akarsz közös repülést a BOS-al? Mikor írtam neked válaszra se méltattál... -
pontijonny #83466 Megoldás. Már mint a fokokra ,ha nem megy fejből. Papír szögmérő,és azt még a monitorra is oda tudod tenni a megnyitott térképre. -
RepeszElek #83465 Ez a Bos ahhoz képest hogy szimulátor nem a legprofibb repülős térképet mutatja amit valaha láttam. Elég szerény...Online meg aztán mindig szerverenként nem csak a városok, helyszínek hanem a méretek is változnak ahogy nézem. Még nem jöttem rá honnan tudjam milyen arányú, mondjuk 1-500000-hez? mert akkor kitudnám számolni azt is hogy hány kilométerre vannak egymástól a repterek és x sebességgel hány perc alatt érem el őket, de végül is mindegy mert még azt sem tudom hogy számoljam ki a fokokat, hacsak nem úgy hogy a játékban lementem annak a szervernek a pályáját amin játszani akarok, kilépek és elrohanok kinyomtatni majd majd miután megvan az útvonaltervem vissza a játékba....
Azt hiszem marad az iránytű meg a tereptárgyak aztán jól eltévedek mert minden ugyan úgy néz ki ezen a hülye orosz sztyeppén a sok hó meg eltakarja az utakat, a síneket és még a folyók is fehérben úsznak nem lehetett nagy kihívás ez a tejföl a grafikusoknak annál inkább nekünk játékosoknak..... :D
Utoljára szerkesztette: RepeszElek, 2015.04.01. 17:38:07 -
#83464 Akármilyen mikrofon jó, amin érthető amit mondasz. A külső hangfal csak akkor gond, ha nagyon hangosan használod.
TrackIR az tényleg elég fontos, de az elég drága is. Sokan használják a freetrack féle olcsóbb megoldást, amihez hagyományos webkamera kell. -
pontijonny #83463
-
DrBrown5 #83462 Köszönöm az infókat! Úgy látszik jól le vagyok maradva, pedig nem szokásom. :D
Megcsinálom a frissítést kicsit tesztelgetem és jelenkezem az online repülésre. Addig hagy kérdezzem meg, hogy milyen hardveres támogatás kell a beszélgetéshez. Nekem van egy creative fülhallgatós mikrofonom, de elég gagyi, olyan skype-os cucc. Van továbbá Logitech webkamerám, lehet annak jobb a mikrofonja, az drágább cucc volt. Elég durva 5.1-es hangszórószett van a gépemre kötve, ez lehet, hogy bezavarhat a kommunikációba.
Ami még hiányzik az a trackIR. Nagy előny tudom, már régóta be akarok szerezni egyet. -
#83461 2012 óta a Team Fusion nevű kis csapat kalapálja, tök ingyen, hobbiból. Ezért nyilván nem is lehet olyan ütemben kiadni patcheket, mint a fizetett, nagy stúdiók, de azért rendszeresen vannak upgrade-ek, és infók arról, hogy mi készül. Ami eddig kint van, abból a 4.312 a legutolsó, és nem is lehet egy lapon említeni az alap verzióval. Nem csak grafikában van óriási a javulás, de ami a felszín alatt van abba is több ezer mukaóra van beleölve. Sokkal stabilabb a rendszer, Repülőgépek vezetése teljesen át van dolgozva (földön és levegőben is), teljesítményadatok finomítása, fegyverek, sérülésmodell finomítása, új hangok, effektek, új repülőgéptípusok, és tonnányi hagyományos hibajavítás. Ha most teszed alapverzióra, akkor sok újdonságot fogsz benne látni.
Ami az online repülést illeti, nem kell túlbonyolítani a dolgot, megadom a TS elérhetőséget, ott esténként megtalálsz minket, páran biztos repkednek majdnem minden nap. Az MKHL -es nick-eket keresd, azok vagyunk mi (nem mindenkinek ugyanaz a nick mint itt). Ott szívesen elmagyarázzuk a dolgokat, és közösen repülhetünk is (CloD-al). A napi ATAG-os reppenések eleve a gyakorlásra, összeszokásra valók. A komolyabban megszervezett online háborúkhoz kell a nagyobb összeszokás és online tapasztalat, de azok úgyis csak vasárnap esténként mennek. -
pontijonny #83460 Lévén intenzíven használom az oldalkormányt ,és néha nem csak belépem hanem rá is nyomok ,így az a retek mindig kiírja:)
De amúgy ja ,szupertitkos:)) -
pontijonny #83459
Pár hét és repképes leszek.Majd összetrombitálunk mindenkit és csinálunk egy kis oktatást,úgy mint elméleti és gyakorlati részt is.
-
DrBrown5 #83458 Nekem annyira nem is áprilisi tréfa. Most kezdem csak előröl az egész modolást. Laza 3,2 GB 3 órácska és lenn is van. :D -
DrBrown5 #83457 A gyanúd beigazolódott, fogalmam sem volt erről. Illetve valamit azért sejtettem, mert visszaolvasgattam ezen a fórumon, csak annyi más dologról is szó van itt, hogy kicsit nehéz eligazolódni. Úgy voltam vele, hogy majd a Steam teszi a dolgát, bár kicsit gyanús volt, hogy itt várjátok a patch-t én meg valahol valóban 2012 körül járok. :D
No, rá is megyek erre a témára! :) -
croatianus #83456 Még szerencse, hogy Tom nem rég írta, hogy még odébb van, így csak félig dőltem be. Különben lett volna egy kis vérnyomásproblémám :-) -
Lysandus #83455 Azért beleölt egy csomó munkát! :-) -
feca1229 #83454 ah... itt áll mindenki felszopva mikor jön a következő pecs ez meg itt szórakozik!
:-DDD -
lala42 #83453 2015.04.01 hahaha -
Lysandus #83452 Nézd meg a letöltési linket, minden kiderül! -
feca1229 #83451 Szerintem ez egy korábbi pecs! -
Lysandus #83450 Áprilisi tréfa? Azért megnézem... -
croatianus #83449 Team Fusion Patch 5.0 Finally Released! -
croatianus #83448 Hát az biztos, hogy friss marad, még Steam nélkül is, mert hivatalos frissítés nem jön hozzá úgy 2012 óta. Ezek szerint a Team Fusion patch-ről még csak nem is hallottál? (Mondjuk eddig is volt egy ilyen gyanúm.) Ha nyitott kapukat döngetek akkor bocs, de ha a Steamről várod az áldást, akkor ezt kell gondoljam.
Az eredeti fejlesztők tulajdonképpen befejezetlenül adták ki, és azóta szét is széledtek. Ez a Team Fusion nevű moddertársaság tákolta össze igazából játszhatóvá, sőt, most éppen egy új tartalmakkal teli csomagjukra folyik feszült várakozás. Ha eddig tényleg az ő javításaik nélkül kínlódtál vele, hát akkor nagyon meg fogsz lepődni! Bár enélkül onlány amúgy se nagyon tudnál repülni.
Itt még találsz esetleg infókat, telepítéssel, stb. kapcsolatban, illetve regisztrálj és akkor kérdezősködhetsz is, elég haverkodósak (én például az ő tanácsukat követve találtam meg ezt a topikot): ATAG fórum -
DrBrown5 #83447 Óriási lenne egy ilyen képzés kezdőknek. Elég régóta játszom szimulátorokkal, de sose vettem a bátorságot online csatlakozni. Éreztem, hogy nincs akkora tapasztalatom és gondoltam majd később biztos lesz. Aztán végigjátszottam az összes champing-et, meg sinlgle mission-okat és semmi se változott tudás szempontjából. Most, hogy rátaláltam erre a fórumra, csak pár segítő válaszból többet tanultam, mint az elmúlt 3 évben összesen, pedig a Microsoft Flight Simulator X teljes oktatórészét végigtoltam. (Tudom nem vág ide.)
Bár mint mondtam soha sem játszottam online, de ha mégis lenne egy mentor csapat, aki elnézi a zöldfülűk bakijait, akkor nagyon szívesen csatlakoznék, hiszen új kihívás és főleg tanulási lehetőség.
Nekem a Clod van meg Steamről, elvileg az frissen tartja, de ha kell beszerzek mást is. -
croatianus #83446 A jobb kerékfék alkalmazása az egy titkos mesterfogás?