IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • RepeszElek
    Engedd meg hogy megosszam pár kedvenc soromat egy német vadászpilóta önéletrajzi regényéből.
    Úgy érzem kicsit témába vágó:)
    "Nem kötelékben repültek hanem össze vissza, úgy tűnt mintha egy fegyelmezetlen csürhe közeledne felénk. Ennek ellenére sikerült megszámolnunk őket: 16-an voltak. Ha harcra kerül sor, gondoltam, akkor mindkettőnkre 8 gép jut. Kísérő feladatunk végeztével Xaver azonnal az ellenséges gépekre fordította figyelmét. Széles jobb fordúlóval föléjük emelkedett, én a kanyar belső ívén követtem. Az egyik orosz elszakadt a többiektől, és bukfencbe kezdett. A figura tetőpontján egy sorozatot engedett el szinte teljesen függőlégesen az égbe-ez egyáltalán nem jelentett veszélyt ránk nézve.Ezt követően egy másik Iván ügyetlen Immelmann-fordulóval próbálkozott amelynek végén szinte azonos magasságba került velünk.Amint rájött hibájára elkeseredetten megpróbált kitőrni balra,de ezzel csak azt érte el,hogy gépének kékre festett hasát szinte tálcán kínálta nekünk. 80 méterről Xavér elsem hibázhatta.
    Xaver újra beleszólt a rádióba: most te jössz fedezlek!
    Az egyik bátrabb Iván felemelkedett, hogy ránk támadjon, de sorozata túl szélesre sikeredett. Ahogy egy fél orsóval megpróbált visszajutni társaihoz a szárnyain virító ötágú csillag jól elütött az ég halvány hátterétől. Előrevágtam a gázkart, célkeresztbe fogtam a gépet és 150 méterről tűzet nyitottam. Gépágyúim felugattak. Még oxigénmaszkomon keresztül is éreztem a kordit szagát"

kb. 100 oldal és másfél év elteltével:)

" Az oroszok időközben egyre tökéletesebben alkalmazták a tőlünk átvett Rotte- és Schwarm-kötelékeket, ugyanakkor viszont meglepett, mennyire nincs tisztában sok pilótájuk a frontrepülés sajátosságaival. Ez olyasvalami volt, amit nem lehetett megtanítani, mindenki csak a fronton szerzett személyes tapasztalatok révén sajátíthatta el. A bevetések során az is feltűnt, hogy már sokkal kevesebb lőszert kell felhasználnom egy-egy ellenséges repülőgép lelövéséhez"

Norbert Haning. A luftwaffe szolgálatában. Harcaim a keleti fronttól a szűlőföld védelméig.

Az utolsó idézetnél én voltam az orosz!!! :) "Ez olyas valami amit lehetetlen megtanítani" :)