IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • croatianus
    Való igaz, hogy Szántai és Molnár V. előadásaira többet jártam, de Pap Gáboréira is épp eleget ahhoz, hogy ismerjem a dolgait (még ha a nevét nem is tudom leírni, de az enyimet se mindig sikerül). Amiket írtam azok valóban leginkább Szántai témáihoz kapcsolódnak, de azt gondoltam, hogy őt is ismered. Azt továbbra is fenntartom, hogy tulajdonképpen "egy cég".

A "cáfolatoddal" nem tudok mit kezdeni, nyugtass meg, hogy azt neked sem sikerült végigolvasni.
    Pont az a lényeg, hogy ez az indogermán kontra turáni-sumér vita teljesen parttalan. Különböző műveltségek voltak, amik érintkeztek egymással, és egy adott nép tekintetében is sokat változtak, és persze hogy beleszóltak ebbe etnikai hajlamok is. Azok, akikről biztosan kijelenthető, hogy magyarok voltak, azok is hét törzsből álltak össze, tehát elég nagy szórást mutathattak genetikailag. De ott van a jászok példája, akik azért elég egyértelműen iráni népség, akkor őket most vajon kevésbé tarthatjuk magyarnak ettől? (Vagy majd linkelsz valamit, ahol bebizonyítják, hogy ők se irániak)

Mátyás:
    Nem értem, hogy miért lenne nehéz a jó marketingjével magyarázni. Sőt igazából azt nem tudom, hogy mi mással lehetne. Vagy mert ha már népmese meg monda, akkor az mán pedig az ősi bölcsesség megnyilvánulása kell legyen. Valószínű nem bújtam volna az antikváriumokat évekig mesegyűjtések után kutatva, ha nem érdekeltek volna. Igen van köztük számos, ami valószínűsíthetően nagyon ősi. De nagyon sok olyan is, ami 18./19.-sz.i népszerű ponyvákból származik, ahogy olyan is, aminek eredetijét megtalálni írásban reneszánszkori könyvekben európa különböző pontjain. Akkor képzeld el mennyi lehet amit nem írtak le csak terjesztették, akár propaganda célból. Ez volt akkoriban a mozi meg az estifilm helyett.

Amúgy nagyrészt csak felmondod a tananyagot, de mondom, ismerem, úgyhogy nincs rá szükségem. A Csontváry-idézet is kedves, de ezeket egy időben szinte kívülről tudtam, mivel különösen kedvelem mint FESTŐT, nem mint csillagászt, amely utóbbiról ő maga ezen a napút festője dolgon kívül egy büdös szót nem ejtett soha. De nem baj, mert majd a művészettörténész bácsi belemagyarázza, még ha szét is kell vagdalni hozzá a képeket.

Az idézetet nem értem, hogy miért tartod hazugságnak. Az, hogy az Ószövetség Istene valójában egy másik, gonosz "Isten", aki az anyagi világot teremtette, ami épp ezért rossz, csak egy börtöne az Újszövetség jó Istene által teremtett "fénylelkeknek", amiből úgy szabadulhatnak ki, hogy legyőzik a gonosz teremtést, nos, ez a manicheizmus, majd az azzal nagy rokonságot mutató albigensek, katarok, bogumilok fő tétele. A manicheizmust magát nem keveset szokta emlegetni a "magyar ősvallással" kapcsolatban. Ha a te olvasatodban meg nem azt bizonygatja minden eszközzel, hogy már pedig a magyar az igazi választott nép, azt különösen furcsának találom. Egyébként meg a manicheizmus konkrétan iráni, vagyis eléggé indoeurópai!

A szél egyébként elég sok helyről fújta össze a dolgokat ahhoz, hogy magam gondolkodjak el rajtuk, bármit is gyanítasz.
    A Habsburgokat (nagy betű, ha másért nem, mert személynév!) meg semmivel sem védem jobban, mint bármely felkent királyunk uralkodóházát védeném, ha őrjöngve kígyót békát kiáltanának rá. Tökéletes nem volt egyik sem, hibákat követtek el, de egy teljesen más dimenziójú világ meghatározó szereplői voltak, és a legjobb szándékuk és tudásuk szerint végezték a dolgukat, legalábbis ha a mai "uralkodókkal" vetjük össze őket. Akármilyen "bűnöket" találjanak is ki nekik, az országrombolók szemszögéből nézve.

Minden tisztelettel, de meg kell jegyeznem, hogy amíg nem nézel meg tüzetesebben más "szélirányokat" is, vagyis legalább nem lépsz egy kicsit hátrébb a mostaniból, addig marad a leckefelmondás, és azokat fogod csak tényeknek tartani, amire Pap Gábor és elvtársai azt mondják, hogy tények. És ezért gondolom, hogy nincs sok értelme folytatni.