IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Valka78 #83349 Én 80000 aranyra emlékszem. De az is egy érdekes sztori és jól példázza nemzetünk akkori nagyságát és mentalitását.
Ha jól emlékszem 40000 aranyat kértek először a habsik és valami bankárbrigád számította ki ezt az összeget, amit a magyarok már biztosan nem tudnak kifizetni. A célja ugyanis az volt, hogy Mátyás kezdjen el alkudozni és ezzel váljon a magyarok szemében méltatlanná, hogy tudniillik kufárkodik a szent koronával. Amikor megüzente nekik, hogy rendben van kifizeti az összeget, felemelték 60000 aranyra a "váltságdíjat". Mikor arra is azt mondta, hogy kifizeti, felemelték 80000-re. De arra is szó nélkül azt mondta, hogy kifizeti. Innentől kezdve a habsi császár becsülete lett oda, mi meg simán kicsengettük az összeget és még csak meg sem reccent a gazdaság.
Nem tudom mennyi igaz ebből, de nekem nagyon tetszik a sztori.