IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    Onnan indultunk, hogy tettem egy kijelentést Pap Gábor és a Szent Korona vonatkozásában. Ehhez képest már Szántainál, Molnár V-nél, és az égig érő paszulynál tartunk, no meg itt:

mert pontosan tudom mennyire meddő az általuk kinyilatkoztatott "ősi magyar bölcsesség" őszinte híveivel "vitázni".

Jó szándékom jeléül ez utóbbi kijelentésed felett elsiklom, bár nem értem meg, hogy az ilyen és ehhez hasonló félreérthető megjegyzések miért kerülnek bele egy beszélgetésbe már rögtön indításnál... legalább várd meg amíg összeveszünk... :)

Maradva Pap Gábornál és a kijelentésemnél... végighallgattam egy 10 részes (egyenként 3-4 órás) sorozatot a Szent Koronáról, ott voltam számtalan egyéb előadáson, Csontvárytól a finnországi templomokig, megvan közel egy tucat könyve, de soha, sehol nem hallottam, olvastam olyat, amiből az általad tett kijelentések levezethetőek lennének! Akinek a kiválasztottság tudat, vagy a nem egészséges nacionalizmus jön át ezekből, az meghülyülne egy nemzeti szalaggal átkötött pick szalámi látványától is, valami külföldi üzlet polcán...

Annak viszont nem egyszer fültanúja voltam, hogy óvva intett minden erőszaktól, illetve, hogy a magyarsággal kapcsolatban a megőrzés, illetve a gyógyítás szerepét hangsúlyozta. Lásd a Szent Koronán a gyógyító szentek ábrázolása... Azért nagyon nem mindegy, hogy egy király milyen "üzenetet" kap, milyen erkölcsi alapon működik. Ha személy szerint választhatnék, hogy olyan király legyek, aki ó szövetségi üzenetet kap (lásd Német-Római császári korona), vagy olyan király, akinek a gyógyításra is felhívják a figyelmét, azt hiszem, én az utóbbit választanám, és nem azért, mert ez a magyar példa. (egyébként tudtommal a világban egyedülállóan)

Fentiek fényében arra kérlek, hogy Pap Gábortól idézz nekem olyan előadást, könyvet, bármit amit személyesen hallottál, olvastál, és aminek következtében arra a megállapításra jutottál amit fentebb levezettél. Értelmes, tárgyilagos, tiszteletteljes stílusban nagyon szívesen megvitatom veled a témát.

Nacionalizmus: Szeretnék idézni neked valamit, íme: Glatz Ferenc „A magyarok krónikája“ című munkájában (Budapest 1996. 9. oldal.) :
    “A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.”

Ez az ember az MTA elnöke volt, egy általam cseppet sem kedvelt párt pedig úgy gondolta, hogy még a miniszterelnöki jelöltnek is megfelel. Na most, ha ilyen beosztásban emberek így vélekednek (mert tényekhez ennek semmi köze) a saját nemzetükről, akkor ilyen környezetben az egészséges nacionalizmus egyenesen elvárt, már csak a túlélés miatt is!

Népmesék: Jó nagy kanyart tettél, de, ha már szóba hoztad... kiragadott példák és bemondások alapján itt sem fogunk előrébb jutni, főleg nem úgy, hogy pár mondattal eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag megkérdőjelezed a népmese kincsünket. Én nem tudom, hogy Benedek Elek, Szántai, vagy Molnár V. mit csinált, de ettől függetlenül hatalmas népmese kincsünk van, amik bizony magyar vonatkozásúak, és bizony ősiek... tuti van a gyűjtésben olyan, ami más népeknél is előfordul, mint ahogy van ilyen a népdalok terén is, de ettől még az egész gerincét nem lehet megkérdőjelezni. Itt van előttem egy könyv, a változatosság kedvéért Pap Gábortól, címe: Emberséget járunk tanulni. Egy példát ragadnék ki belőle... Fehérlófia. Javaslom elolvasásra.

Én pedig azt kívánom neked, hogy legyen türelmed egyszer előítéletek nélkül, a lényeget felismerve, értő füllel meghallgatni egy előadást.