IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
croatianus #83343 Az említett három úriemberrel a legnagyobb bajom, hogy alapvetően igaz dolgokat kevernek össze az őrületeikkel és tesznek sokszor egyenesen ellenkező előjelűvé. Olyan szinten kutyulják a dolgokat, hogy nem kevés lapáttal dobnak az amúgy is több száz éve folyó forradalmáros agymosásra, "szellemi" szintre emelve azt. Ezt a "kiválasztottságtudatot" a zsidóságról másolva kezdték el terjeszteni, már a protestantizmus előfutárai - husziták, albigensek, stb. - és aztán maga a "reformáció", nem kevés holland, angol, francia geopolitikai érdek mentén, hogy aztán kitermelődjön belőle a nacionalizmus "nemes" eszménye, többek közt a deklaráltan többnemzetiségű Magyar Királyság vesztére, és ami segítségével elég jól ki lehet játszani a népeket egymás ellen a mai napig. Azt gondolom tudod, hogy a kalevalát pl. kábé a kisujjából szopta a szerzője, de az kevésbé ismert, hogy Benedek Elek sok esetben ugyanígy járt el. A Szántai által elemzett "ősmagyar mesék" egy másik része nagyjából a husziták korában terjedt el, és ismertek egy az egyben katár iratokból. Szóval korántsem magyar specifikumok, és nem is olyan ősiek (az "égigérő paszuly"-ról pl. az angolok úgy tudják, ősi brit mese). És mondom ezt úgy, hogy vagy tíz kötetnyi mesegyüjtésem van, és tudom, hogy emelt be "Józsi bácsi" a legutóbb olvasott ponyvából neki tetsző részleteket a meséjébe az őstudás nagyobb dicsőségére.
De mondom, nem kívánnék nagyon belemenni, mert pontosan tudom mennyire meddő az általuk kinyilatkoztatott "ősi magyar bölcsesség" őszinte híveivel "vitázni".
Csak azt tudom kívánni, hogy sikerüljön előbb-utóbb kiválogatnod a búzát az ocsúból, és továbblépni.
Amúgy Molnár V. gyerekrajzokkal kapcsolatos meglátásait értékesnek tartom.