IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Az amerikaiak is sejtették, hogy támadás készül, csak nem tudták, hogy hol és mikor. Gondolom a forrásmegjelölés azért maradt ki a doksiból, mert nem kifejezetten a második világháborúval foglalkozik a többi része (minden rosszindulat nélkül, ezt katonák írták, nem történészek). Erről a telefonbeszélgetésről én sehol nem olvastam még (persze, ez semmit nem jelent), és amennyire a google-ban fellelhető infóknak hinni lehet, a téma persze ismert, de a telefonbeszélgetésre közvetlen bizonyíték sehol nincs. Anélkül pedig nem több mint találgatás. Amiről van bizonyíték, hogy Nov. 25-én az angol rádiófelderítő szolgálat Singapore-ban elfogott egy olyan Japán rádióüzenetet, ami a flotta kihajózásáról szólt. Ezt követően az angol felderítőgépek intenzív járőrözésbe kezdtek, de nem láttak japán hajókat Singapore környékén (az angolok meg voltak róla győződve, hogy ha a japánok támadnak, akkor egyszerre támadják meg az amerikaiakat és az angolokat is). Ugyanez a felderítő szolgálat Dec. 2-án fogta el a "Mászd meg a Niitaka hegyét" üzenetet, ezt is kódolatlanul rádiózták.

Coventry-t az Enigma miatt hagyták lebombázni. Ha nem volt fedősztori, az angolok az Ultra információira nem reagáltak.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.22. 16:37:35