IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Hú :) Hol is kezdjem? Pl Sztálingrádi csata Ju52 nélkül milyen már...? Angliai csata He111 nélkül kb. Viszont ott van a 190, ami Sztálingrád közelében sem volt semmikor a háború folyamán.
Ha már fóka, prémiumban kapod, jogosan azt hinnéd, hogy a legjobb német vadász lesz. Hát nem. A Fóka az a leglassabb német vadászgép, és a legszarabbul emelkedik az összes (!) közül. Még a lagg is leemelkedi. Fordulni nem lehet vele, és akik rendszeresen repülik a BoS-t, azok szerint kizárólag csak csatarepülőgépnek jó. Leqrod a bombát, és húzod a beled, nehogy orosz vadásszal találkozz. A négy gépágyú erős, és az új DM-el valszeg már jelentősége is lesz, de a BoS-ban a fóka szarabb, mint amilyen az il2-ben volt. Ami azért nagy szó :)
A legutolsó patchben még nem néztem, de a ROF-ból a németek véletlen megörökölték a fegyver melegedési profilt, ha a kiskaliberrel folyamatosan lősz, akkor egy idő után már a revi kört sem találja el. Orosz gépeken természetesen ilyen probléma nincs. Le kell csekkolni, hoyg a peccs javította-e (én csodálkoznék rajta, mivel ez is olyan bug, amit már fel sem raktunk fórumra, mert minek)
Ami az FM nagy hibája még, hogy egyáltalán nem modellezik le a kormányerőket, és a nagy sebességen fellépő bekeményedést. A La5-ről korabeli tesztek azt írták, hogy nagy sebességen olyan kemény volt a csűrője, hogy két kézzel alig lehetett megmozdítani. Itt simán együtt orsózik a fókával, ami legendásan az egyik leggyorsabban orsózó gép volt. De ez is csak fícsör, nem bug :)
Idegesítő még ez az unlock rendszer. Ami okafogyott, ha premiumot vásárolsz, akkor ki tudod kapcsolni, de ha simát vásárolsz, akkor offline küldetésekkel kell végigszenvedni hogy minden kiegészítőt megkapj az online játékhoz is. Levelt- ugrasz, XP-t gyűjtesz, stb. Sivatagi festést kaphatsz a He111-re pl, vagy fóka-szerű festést a 109-re. Nem vicc, sivatagi festés Sztáligrádhoz. Ja, és téli festés sincs alapból a meszához, ki kell lockolni. Ezen mondjuk csak pislogni tudtam én is :) A gépekre aggatható cuccokkal ezeket leszámítva nincs gond, hacsak az nem, hogy online nem lehet letiltani. De ez már legyen azok gondja, akik történelmi küldetéseket repülnének.
Vannak még a plecsnik. Az egész kiadás közeli relkámozást felépítették arra, hogy miután pontosságról és hardcore szimulátorról nem lehet beszélni, akkor beszéljenek inkább a hangulatról, meg hogy részese legyél a nagy csatának, honvédő háború, meg ilyenek. Ezek után a hadjáratban képzeletbeli, kitalált plecsniket és jutalmakat kapsz. Mindenféle rombuszt, meg csillagot. Amikor ezt is megkérdeztük, hogy ugyan miért és hogy, először azt válaszolták, hogy a valódi plecsniket anno sokkal hosszabb idő alatt lehetett csak megkapni, tehát ha azokat kiszórják a játék alatt, az nem lenne történelemhű, ezért a történelmi hűség nevében (!) inkább repkedhetünk kitalált cuccokért. Aham. Pár hete Loft elmondott egy másik okot is (szerintem ez a valós), hogy anno ezeket a plecsniket a hősök kapták (nem tudtuk megkérdezni, hogy vaskeresztet is ide sorolja-e), és egyszerűen azoknak nem jár, akik csak a színes pixeleket kergetik a képernyőn. Pécés júzer ne akarjon szovjetúnió hőse lenni, nesze egy rombusz...
Technikailag is sok a gond vele. 1. DX9. 2. amit anno Bliss is megjósolt, RoF-os szerver hosting kapcsán, a szerverek kapacitása, és gépigénye, az nagyjából bejött. Pár tucatmozgó egység, 40-60 gép max, és atomerőmű szerver oldalon. A FMB az bughalmaz, nagyon nehéz egy repülő géppárt is betenni anélkül, hogy tucatnyi tutorialt néznél meg, és akkor sem tudod, hogy ha lefagy akkor mitől. Az ilyen pesszimista jóslatok miatt egyébként már rég bannolták Blisst.
Hát, most így hirtelen, nagyjából ennyi. :) De azért hozzá kell tenni, amit korábban is írtam, hogy ezeket leszámítva, tényleg vezethető, jól kezelhető a játék. De ehhez fontos, hogy játéknak fogd föl. Sőt, van jó pár dolog, ami kifejezetten tetszik, mint pl a fények, vagy az oxigén rendszer szimulálása. A gépek földi viselkedése is nagyon jó, és amit írtam, a törésmodell is tetszik. Kár hogy játékot csináltak, nem szimulátort.