IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sidewinder
    Az erőműtől délre lakom, légvonalban kb. 8 km-re. Megvan a véleményem a dologról. Amit a képviselő mond az elején, abban igaza volt, a baloldal korábban mindig keletről várta az utasítást. Most annyi történt, hogy segget váltottak, nyugatról várják az utasítást, (és a csúszópénzeket) ezért köpködik Putyinékat. A fidesznél ugyanez a folyamat játszódott le, csak fordított irányban, ellenzékben még szidták az oroszokat, most pedig visszafogják magukat. A bővítésnek örülök, annak is örülök, hogy az oroszok tervezik és építik az erőművet. Több ismerősöm is dolgozik, dolgozott az erőműben, mérnökök is. Rendszeresen szoktam beszélni velük az erőművel kapcsolatban. Egyszer volt ott nagy gebasz, amikor a franciák hozzányúltak. Abból lett az elhíresült 2003-as üzemzavar. A franciák olyan jól megtervezték és megépítették a kazettahűtő és tisztító tartályt, hogy elégtelenné vált a hűtése. A következmények már ismertek. A HVG korábban független, ma már nyíltan baloldali lap. Ezért volt ilyen vehemens az újságíró. Kiderült, hogy Mesterházy Attila titokban találkozott a franciákkal (AREVA) és beígérte nekik a bővítést, a megválasztása esetén. Az AREVA építi Olkiluoto-3 nevű EPR típusú blokkot a finneknél. A blokkot 2009-ben kellett volna üzembe helyezni, a jelenlegi hírek szerint 2016-ban talán már üzemelhet....
    Csak összehasonlításként, Rosztovban új VVER blokkokat építenek az oroszok. Tudom, hazai pálya meg minden, de azért mégiscsak jelent valamit, hogy a tervezett határidő előtt egy hónappal már átadásra kerülhet. Azok után amit a franciák itthon műveltek, és aamit a finneknél szerencsétlenkednek jelenleg is, nem örülnék egy francia erőműnek. Természetesen annyi pénzből nem úszná meg az ország a francia blokkokat mint amennyibe az orosz kerül. Az sem véletlen szerintem, hogy a finnek (pedig nekik van pénzük bőven) a magyar-orosz szerződés megkötése előtt több héttel már szerződést kötöttek az oroszokkal a Hanhikivi-1 atomerőmű felépítésére.Pedig ott volt pályázat, amerikaiak (westinghouse) japánok és franciák részvételével. Mégis az oroszok nyertek. "ne az emberek,hanem szakemberek döntsenek" - orbitális baromságokat hallok az erőműről (többen megkérdezték h meg merem- e enni a kertben termett paradicsomot, mert szerintük sugárbeteg leszek tőle,stb...) , a politikusok közt is sok a marha, de Aszódi Attilát hozzáértő szakembernek gondolom azok alapján, amiket hallottam róla. A politikusnak sem ártana mondjuk ismerni,hogy mi a lokalizációs torony, vagy mi a zónaolvadék csapda, de a legtöbbször sajnos ezt nem lehet elvárni tőlük. Abban kell reménykedni,h a szakemberek normálisan elmondják nekik, h mit merre meddig, és az alapján döntenek.