IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Solt #78183 No Uraim... :D
AMD vs Intel:
Kezdem ezzel, mert ez a legegyszerűbb kérdés. :) Szimulátorhoz Intel, pont. Sajnos ez annyira egyértelmű, hogy ezen vitázni is felesleges... egyszerűen más dimenzió az Intel CPU szimek alatt! Itt nem arról van szó, hogy 150 vs 250 FPS-ről beszélünk, mert akkor lényegtelen lenne a kérdés. Szimulátorokban, főleg online, akkora a CPU igény ( főleg egy szálon, amiben az AMD gyenge! ), hogy az AMD cpu egyszerűen képtelen követni még egy középkategóriás VGA-t is. Jönnek az alacsony minimum FPS-ek, az akadások, stb. AMD cpu olyan játékokhoz való, ahol főleg GPU limit van, és egy hadsereg dolgozott fél éven át az optimalizáláson... Na most a szimulátorok pont nem ilyenek... :) ( Kb 60-70000.-Ft, használtan 40-50000.-Ft )
Táp:
Az egyik legfontosabb alkatrész, főleg, ha hosszú távra gondolkozunk! Márpedig akinek ugye nincs pénze, az hosszú távra gondolkozik, hiszen nem tud 1-2 évente váltani. Nem kezdem sorolni a típusokat, a lényeg az, hogy ezen spórolni nem szabad... megbízható típust kell választani, és nem szabad kicentizni... ha 350-400W a gépünk igénye, akkor ne vegyünk 450W-s tápot, mert idővel gondok lehetnek! ( 15 - 20000.-Ft )
Alaplap:
Hajlamosak vagyunk legyinteni rá, holott ez tudja a legtöbb galibát okozni úgy, hogy fogalmunk sincs róla! :) Ingadozó USB tápellátás miatti mélytorok, szar chipset driver miatti hang pattogás, anti tuning alkatrészek, nulla bios frissítés a gyártó részéről, stb. Aki nem ért a gépekhez, és spórolni akar, az ismert, népszerű gyártó közép kategóriás termékét válassza! A sok júzer miatt könnyebben kap segítséget a fórumokon, a gyártókhoz több panasz megy, ha gond van, hamarabb jön javítás, stb. Intel lapok esetén ez kb 30-35000.-Ft
Memória:
Jelenleg a 8GB 1600MHz ajánlott.... ennél több, vagy nagyobb órajelű játékra felesleges.
VGA:
Szerintem ismeritek az álláspontomat! :D Az NV viselt dolgai miatt, én az AMD-t részesítem előnyben. Az esetemben ez azt jelenti, hogy azonos teljesítmény, azonos ár esetén inkább az AMD-t választom, és mivel jelenleg olcsóbbak is, így általában másnak is ezt javaslom. DE! A CloD külön állatfajta... egyéni ízlés kérdése, de, ha már egy rakás pénzt kiadunk az új gépre, akkor ne kelljen csíkokat nézegetni, szerintem. ( Lala képe ) A játékélmény szempontjából mindegy, hogy ez most ki miatt van... ott van, pont. Tehát, ha a CloD a fő kedvenc, akkor NV. Sajnos... :)
Melyik? Normal - High beállításhoz egy GTX 670 az ideális szerintem. Ha újban gondolkozunk, akkor GTX760 az "alap". Full HD alatt, vagy, ha nem fontos a fix 60 FPS, akkor lehet lejjebb menni, de a 750Ti alá szerintem már nem érdemes...
Összességében azt tudom javasolni a hosszú évek tapasztalatai alapján, hogy, ha nincs pénzünk, akkor vegyünk egy stabil alapot. Minőségi táp + alaplap + cpu! Bírja a lap, a táp, és a cpu a későbbi tuningot! Nem a + százalékok miatt, hanem az időtállóság miatt! Hosszú távon olcsóbb, ha olyan gépünk van ami időtálló! Egy jól megválasztott alap, 2-3 VGA generáció váltást simán kiszolgál, így a többi alkatrész cseréje nélkül tudunk fejleszteni, ha kell. Ilyet AMD oldalon nem lehet megcsinálni, sajnos. Jelenleg egy 4 magos K szériás Intel cpu az "alap"! Ezek jelenleg szinte alapon is kiszolgálnak egy felső középkategóriás VGA-t, idővel pedig tudunk tuningolni rajta annyit, hogy a következő 2-3 generációhoz is elég lesz!
Ha nagyon nincs pénz, akkor inkább használt alkatrészeket nézzünk, de ne vegyünk olcsó lapot, olcsó tápot, és ne vegyünk AMD cpu-t szimulátorhoz!