IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • repvez
    Egy gyors OFF: Itt azért pörgősebb a topic.
    Elkészitettem az Track IR-her a ledes clipet 3 IR leddel 2xAAA elemmel párhuzamosan kötve a pozitiv ágba 3x 130 ohmos ellenállásal.
    Páran ajánlották, hogy 30 ohm kell ,de eddig amit találtam a neten adatlapot IR ledekre mind 0,8-1,9 V-ig irta a nyitófeszültséget és igy a 20mA-ra számolva 120 körüli ellenállást dobott a kalkulátor.
    Nem is ezzel van a gondom ,mert müködik és világit is ,de azt nem értem ha párhuzamosan van kötve akkor hogy lehet ,hogy mind a 3 különbözö erősséggel, az alsó a legesősebben és felfelé gyengül, a felsőnél már rezeg a léc , hogy lássa a kamera. Az előző változatnál ellenállás nélkül kapcsoltam,de ott is hasonló volt a helyzet azzal a különbséggel, hogy forróak voltak a ledek.

A tanulmányaimba arra emlékszem, hogy a párhuzamosan kötött izzók egyenlő áramot kapnak és igy egyenlő erővel is is égnek . vagy nem igy van?