IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Trucker39
    A fékeket én sem használom felszállás közben. Be gurulok a pálya tengelyére, rögzítem a hátsó futót, gázt fel 100 %-ra, oldalkormányt belépem a szükséges mértékben és már megyek is.
    Illetve egy esetben tényleg használom a fékeket, mégpedig ha nagy bombaterheléssel kell felszállni. A felszállási procedúra csak annyiban tér el a már említettől, hogy a motor(ok) maximális felpörgetése előtt (itt ugye figyelek a prop pitch értékekre is) a fékerőt 100% állítom. Igy addig nem megy sehová el a gép és nem csökkenti le feleslegesen a kifutópálya hosszát sem.
    Ez a fékerő állítás nagyon hasznos dolog. Nem tudom, próbáltátok-e már.
    A lényege az, hogy HOTAS beállításoknál, be lehet állítani egy külön Joy tengelyre és igy 0-100-ig szabadon állítható a fékhatás. Ezt alkalmazom leszállás közben is. Leszállást megelőzően, beállítom kb. 15%-ra és mikor a fútó talajt ér, máris kifejti a hatását, de nem blokkol a kerék, csak lerövidíti a kigurulást.
    Mi előtt bárki valami futurisztikus "bot szörnyetegre" gondolna, elmondom hogy nincs ilyenem. Egyszerűen zavart, hogy az USB bot használata során, a gépen a Game port teljesen kihasználatlan marad. Pedig ne felejtsük el, hogy a port alapból kezel négy, egymástól független tengelyt és négy gombot. Kis barkácsolással ezeket ki lehet használni és még érdekesebbé lehet tenni a repülés szimulációt. Nincs is szükség túl sok anyagra hozzá. Természetesen az IL-2 több botos is lekezel, ezzel nincs probléma. Úgy használtam ki a game port lehetőségeit, hogy "barkácsoltam" egy oldalkormány pedált (nem lett túl szép, de működik hibamentesen) az egy tengelyt igényel. A második tengely a fékszárnyat vezérli szintén lineárisan, a harmadik tengely a fékerőé, a negyediken sokat gondolkoztam, végülis a függőleges trim vált be a legjobban. A négy plusz gombot is kihasználtam. Ugynevezett mellékes, de hasznos funkciókat kaptak. Az egyik kapcsolja be a hátsó kerék rögzítését. A második a navigációs fényeket, a harmadik a műszerfal megvilágítást és a negyedik a térképet.
    igy majdnem sikerült elérni azt, hogy a botról csak ritkán kell levenni a kezemet. Pontosabban nem kell a billentyűzeten matatni a gombok után, esetlegesen a harc hevében a "félrenyúlást" kockáztatni.
    Az tény, hogy nem egy X52, de akinek nem tellik rá (nekem) kis ügyeskedéssel szépen felbővíthetti a "virtuális" pilótafülkéjét.
    Amugy ezek nem az én ötleteim voltak. Úgy hiszem,illik megnevezni a forrást is:
    A dongó oldalon láttam róla képeket, meg leírásokat. ott sincs mindenkinek kolbászból a kerítése. Láttam benne fantáziát és igy utólag mondhatom, megérte elkészíteni, mert élvezetesebb, megmerem kockáztatni, kicsit nehezebb is egy-egy bevetés lerepülése.
    Sorry, kicsit hosszú lett. :) Gondoltam, hátha valakit érdekel a dolog.