IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lysandus
    Úgy hogy abban a sorozatban lőttem én is. Talán kettővel korábban. Két géppuskás ült be a desszantba (a BMP-1-ben hátra), mindegyik oldalra egy-egy, melléjük pedig egy-egy tiszt. Asszem én a menetirány szerinti jobb oldalról lőttem (azaz csak lőttem volna), onnan lőtt a srác is később, ha jól emlékszem.

Velem folyamatosan üvöltözött az a balfék kopasz hadnagy aki mellettem ült. Azt, hogy őt ütötték is, azt meg a srác mondta később, amikor felépült. A kopasz hadnagy ordibálását annak tudtam be, hogy jobban be van csinálva, mint én. (Csak hogy mindenki értse: a gyakorlat lényege az volt, hogy abban az esetben úgy kellett lőnie az egyszeri gyalogosnak, hogy nem száll ki a gépből. A BMP-1-ben is voltak lövésznyilások, ahol az ember kidughatta a géppisztoly vagy jelen esetben a géppuska csövét, és oldalra tudott bentről lőni.)

A meglőtt srácnak beragadt a géppuskája, erre a faszi azt az elmés parancsot adta neki, hogy vegye ki a lövésznyílásból, és húzza be a BMP-be. Csakhogy a PKM olyan, hogy biztosításnál hátsó helyzetben rögzül a gázdugattyú által mozgatott mechanizmus. Lövésnél onnan indul meg előre az egész hóbelevanc, tolja be a lőszert a töltényűrbe, stb. Igen ám, de ebben az esetben a mechanizmus ezen a ponton már túljutva akadt meg, tehát ütés, rázkódás hatására semmi nem állíthatta meg a lövést. Ami be is következett, de már a harcjárművön belül.