IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Most jó helyen van minden dugasz?
Ha igen tedd újra a hangkari driverét szerintem.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Alaplapi,asrock 970 pro 3, a füles meg egy noname medusa nx. Amúgy minden fasza, de nincsen basszus.

Her Laca
Milyen hangkártya ,és milyen füles?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Srácok van ötlet , hogy mi a f*** történhetett? Rakom össze a hangot összehoztam az 5.1 et, meg a mikrofonos fülest..minden kész, de a basszus egyszerûen eltûnt. Minden a helyén , minden mûködik csak a mély nem..mi ez? Azután nem jött elõ többet, hogy a füles kimenetét rádugtam <#fejvakaras>a mély és a közép kimenetre(van ilyen 3-as elosztó valamim.. Aztán észrevettem, rendbe raktam, de azóta nincsen mély!

Her Laca
No Attag fórumon is megerõsítették,hogy a 13.4 WHQL másoknak is megoldotta a dadogás problemet.
Ergo nem a játékban volt a hiba. Most már csak a fehér csíkok tûnjenek el 😊

Kávé mellé. :

Részlet, "Az ég katonái" c. könyvbõl ( Lévay Gyõzõ ) :

"...Én sem szeretem a nyomjelzõket, különösen nem, ha hátulról jönnek! A szûk kabinban kínlódom, hogy hátranézhessek, mi történik mögöttem. Majd kicsavarodik a nyakam, míg végre megpillantom a Jak-9-es géppárt mögöttem kissé jobbra gyorsan közeledni, vadul lövöldözve. Kísérõmnek, Kishady Gábornak nyoma sincs. Remélem nem lõtték le!
Az anyátok keservit ti kurafiak - gondolom -,engem nem lõttök le! Ezzel a gázkart tövig bevágom, és felrántom a gép orrát. Hûséges Fókám majdnem függõlegesen szökik az ég felé. A hengerfejnyomás mérõmutatója a pirosban, az emelkedésjelzõ és a magasságmérõ úgy pörög, mint a megvadult dervis, egyik 100 métert a másik után jelezve, de a sebességmérõm meg gyorsan esik visszafelé. "Gyertek utánam, ha tudtok" - ordítom bele a motorzúgásba, és vállamon keresztül látom, hogy próbálkoznak, de az õ Jak-jaik nem tudnak lépést tartani az én Fókámmal. A kísérõ hamar feladja a reményt, de a bátrabb a kettõ közül még megkísérel követni, mielõtt azonban az én gépem elérné az átesési sebességet, a ruszki dugóhúzóba pördül. Éppen ideje! Mert az én gépem is végére jutott a sebességtartalékának, és megrázza magát, jelezve, hogy mindjárt át fog esni. Mielõtt ez megtörténne, enyhén csûrök balra, és megpöccentem az oldalkormányt. Gépem bal bukófordulóba megy, és máris meredeken zuhanok a még mindig pörgõ orosz után. Lõni nincs értelme, mert szinte lehetetlen egy pörgõgépet eltalálni. Zuhanásból kivéve a gépemet, éles bal emelkedõ fordulóval visszatértem a tankcsata fölé. Az orosz gépek mint megbolygatott mérges darazsak repdestek körülöttünk, teljesen megfeledkezve Rudel Stukáiról, amelyek zavartalanul végzik dolgukat. Hat égõ T-34-est látok a földön, de három német Panther is lángokban van. Egy Sturmovik, amelynek, úgy látszik, eszébe jutott, hogy õ csatarepülõ és nem vadász, fordul elõttem, hogy a páncélosokat támadja. Jó elõretartással az orra elé eresztek egy sorozatot, mind a négy géppuskából. Úgy látszik, nem tetszik neki a dolog, mert éles jobb fordulóba megy. Nehéz ezeket a "vastag bõrû" Sturmovikokat leszedni, mert pont olyan a páncélzatuk, mint a teknõsbékáé. Csak két sebezhetõ pontjuk van, az olajhûtõ és a pilótaülés. Megpróbálok mögéje és alája repülni, hogy a lövész tüzét elkerüljem, de fene nehéz egy kis olajhûtõt eltalálni, amikor a lövész fegyverei tüzet okádnak felém, és még nehezebb, ha egy Jak ül be mögém, ez világossá válik a a kabinom mellett elhúzó foszforcsíkból.
Szemem sarkából megpillantom Sipost, amint két IL2-est üldöz, de nem sokáig, mert egy magányos Jak-9-es akaszkodik rá hátulról. El kell ismernem, csökönyös fickók ezek a ruszkik, de szerencsére nem valami jó lövészek! Ami azt illeti, én sem vagyok valami jó formában ma, de ki tud higgadtan és pontosan célozni, amikor valaki majdnem állandóan lövöldöz rá hátulról?
Nem kerül nagy megerõltetésembe, hogy a magányos Jak-pilótát, "lebeszéljem" arról, hogy sokáig lógjon Sipos hátán, de alig vettem mély lélegzetet, máris két Jak támad rám."A fene egye meg, ez a ringlispil kezd már az idegeimre menni" Ha nem ér hamar véget, arám még özvegyen marad, mielõtt még a feleségem lett volna!
De már nem tarthat sokáig, mert az orosz repterek valahol a Duna és Tisza között vannak, és a vadászok üzemanyagának már kifogyóban kell lenni". Amíg ezek a gondolatok cikáznak át az agyamon, teljes gázt adva megint "gyertyát" repülõk, és az alsó felhõréteg áttörése után 1700 méteren találom magam a két felhõréteg között. Üldözõim ezúttal meg sem próbálnak követni. Valószínû ugyanazzal a két fickóval van dolgom, akik elõször támadtak meg, és rájöttek, hogy reménytelen az ügy, mert az õ gépeik emelkedõképessége nem tud a FW-190-esével lépést tartani. jobb fordulóval eltûnnek alattam, még mielõtt elértem volna a felhõket..."

Her Laca

V43 1105
Hausser. Hitlert annyira magára haragította, hogy a csata után egyáltalán nem tüntette ki.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Idézõjelben, csak hogy én is felnõjek a belinkelt cikk színvonalához. 😊
Bronson B-29-esen volt lövész, 1x meg is sebesült Japán felett.

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

Nem volt semmi, azt hiszem Harkov 43-ban 3x cserélt gazdát. Azt hiszem Hausser* volt aki Hitler parancsa ellenére kivonta az egységeit Harkovból, így nem jutottak a bekerítés, majd a megsemmisülés sorsára. Majd menetbõl bevette Harkovot, súlyos veszteségeket okozva a szovjeteknek.

* Vagy Manstein?

"Szegeden születtem Szép leányt szerettem"

macleody
APM /Auto Power Managment/ és a turbo legyen kikapcsolva.
Her Laca
Ne kerülgesd! Aggyá neki,és akkor lesz a jó amikor a füst felszáll😊)

Igen, rajta vagyok.
Egyenlõre csak kerülgetem a dolgot.<#buck>

Igen, de azért javaslom a PH megfelelõ topikját erre... Az a tuti! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
ACG re behatoltam okítani😊

Osprey-t tanítottam többször is ,a 3 as köteléküket ledaráltam ,erre megsértõdött😊

Srácok egy laza húzást akarok a procin. Valami azonban nem egyértelmû(na jó semmi sem<#vigyor>) Azt olvastam most, hogy 4000-ig alapfeszen is lehet húzni. Ez azt jelenti, hogy csak simán felszorzom az fsb-t, és kikapcsolom az automata turbót?!

Én a gyûrû nyugati részén lakom, mellettünk a szántóföldön évek óta lengetnek tavasszal és õsszel. Az idõsebb kollégák mesélték, hogy a gyerekkoruk legnagyobb élménye volt, hogy az erõben kupacba hordták a gránátokat, a többit le sem merem írni, hogy még mit csináltak velük. Õk fordítva játszottak, mint a mai gyerekek. Nekik elõbb egyben volt a játékuk, majd késõbb lett belõle puzzle, meg legó, csak nem mindig a ugyan az a gyerek rakta össze, akinél még elõtte egyben volt.
Her Laca
Ami le van írva. Mit tudom én😊 Fehér csík az van még.😊

Hát annyit biztos kell rá várni, mint amit anno a CloD-ra kellett! 😄

No és milyen az új javítás? mesélj...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Lehet vele harcolni, A közeljövõben lesz belõle valami? Nem. Akkor meg minek beszélni róla😊
Mellesleg felszálltam és intézkedtem egy kicsit😊
Elkezdek megint csinálni pár videót.

Hmmm... meglep, hogy erre senki nem reagál! 😊 Szerintem jó lenne, ha megnyílna a harc még egy fronton... 😊

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Laca. nem voltam gépnél mikor beléptél, csak most hallom, hogy leléptél a TS-rõl. Már itt vagyok, visszajössz? Amúgy is akartam kérdezni tõled valamit.

www.pumaszallas.hu

Her Laca
Amúgy tényleg! Ki volt az az elmebeteg aki átkeresztelte a repteret?
Mé nem volt az úgy jó? Én elismerem Ferencet ,de mi köze neki a repüléshez?
Ha mán mindenképp kellett nevezgetni.

Her Laca
Na ja😊 Lévén én itt lakom Ferihegy vagy most már az a zenész reptér mellett ,és már kinyomoztam,hogy pont itt az erdõben húzódott a nagy budapesti védõgyûrû ,gondoltam beszerzek valami jó kis fémkeresõt és kutakodom én is 😊 Jól lehet még ma is látni az árkokat. Néha sétálgatok arra de én még egy koszos kabátgombot sem leltem😊)

VO101Tom
Tegnapelõtt írta Robo, hogy készülnek kiadni egyet "rövidesen", nem gondoltam, hogy 1-2 nap lesz 😊

Most olvasom a readme-t:
- Ju 88 és He 111-en jó irányba megy a PP mûszer
- A DB 601-est 12:00 állásban túl lehet pörgetni a 3000-es fordulaton (amit átlépve 15 mp alatt tönkremegy)
- Spit I kétállású prop kapott valami eszközt, amiben a végállások közt is megállítható. Nem automata PP, de nem is az a fos ami eddig volt.
- A közepes bombázók kormányzásán alakítottak kicsit, nagy sebességnél jobban érzed majd a nagy kormányerõket.

www.pumaszallas.hu

Ekkora mákot !

Hofi után szabadon :

"...Azért van annyi sebesült nálunk, mert mi nem dolgozunk, hanem a munka frontján harcolunk !.."

Sziasztok!
A HSFX és az Ultrapack modok között mi a különbség? Kompatibilisek a 4.11m verzióval?
Her Laca

Her Laca
Heveny fordításban.

Ez a mini javítás foglalkozik a következõ elemeket tartalmazza: 1.HEIIIP / H és JU88 visszafordítása Prop pitch Lever animáció. 2.DB601 képtelenség több mint rev akár Full Fine Pitch kiválasztva. 3. Spitfire 2 Raszter Prop Limited VP üzem 4. lift Hatóság beállítások nagy sebességnél HEIII és BR20 HEIIIP / H JU88 PROP bólintás Légcsavar karok és a képernyõn kar segítõ ikonok most mozog a megfelelõ irányba propeller pitch változásokat. Ez Prop pitch kar mozog elõre Prop Szurok az "pénzbírsággal sújtható" (jobbra mozgása Szurok óra) Prop pitch kar mozog hátrafelé, mint Prop Szurok az "eldurvult le" (oldására mozgása pitch óra) Ez a javítás is visszaadja az " irányát "A prop pitch rendszer. Tehát HEIII, JU88, JU87 mind egyformák, és ugyanabban az értelemben, mint a többi irányított típusok a Sim, kivéve, hogy a BF109/BF110 maradnak a korábban kódolt. Más szavakkal: az ugyanaz, mint a mindig is, irányított értelemben. Kellékek maradnak VP kellékek nélkül irányadó. DB601 OVER REV DB601 fog már több mint rev túl 3000rpm manuális. Minden túllépést a 3000rpm eredményez a motor súlyos károkat <15 másodperc SPITFIRE MKI 2 Raszter VP BEÁLLÍTÁSA A Spitfire MKI 2 pitch rendszert lehetne valóban használható korlátozások, mint a változó hangmagasság rendszert. Bár nem igazán tervezték ezt szem elõtt tartva azt találták, a pilóták, hogy a gondos "jiggling" a Prop pitch control lehetõvé tette számukra, hogy bármilyen kívánt RPM nem csak durva vagy finom pitch beállítást. Ez nem biztosítja a teljes rugalmasságot egy dedikált VP rendszer de lehetõvé köztes RPM kontroller jó volt bizonyos repülési fázis, mint a mászás és a Cruise. Hiányosságai miatt a hangmagasság dugattyú kialakítása nem igazán alkalmas arra, hogy ellen repülõ. Ebben a folt már lehetõvé tette a pilóta, hogy válassza ki a kívánt RPM. Lapátszög változás aránya még mindig ugyanaz, mint amit az eredeti használt 2 Raszter rendszert. Még nem változtak a 3D modellezés a pályán kar, ez fog történni a késõbbiekben. A valódi repülõgép a hangmagasság változása kontroll a dugattyú vagy Push Pull típusú ellenõrzés. Megjegyzés: A nem okirati bizonyíték arra, hogy ez a Prop pitch trükkje volt alkalmazható a 2 Raszter létre a Hurricanes. Hurricane 2 Raszter típusú tehát változatlanok maradnak. lift HATÓSÁG KÖZEPES BOMBERS Mi korrigált lift érzékenység a HEIII és BR20. Aktuális G határok változatlanok maradnak. Ez Tweek már csökken Felvonó hatóság függvényében IAS. Valójában ez megmerevedik, vagy növeli a Stick erõ egy G IAS növekszik. Ez megközelíti a nagyobb botot erõk találhatók a nagy repülõgép. Még mindig lehetséges, hogy ezek a repülõgépek túlterhelhetik ám csak nagy IAS és teljes lift alkalmazni. Ha Felvonó berendezés is párosul egy nagyon jó "yug", akkor a G határ érhetõ el valamivel alacsonyabb IAS. Tágabb értelemben ecsettel kell ésszerûen biztonságos a HEIII akár 400Kmh és a Br20 ig mintegy 370Kmh IAS. Észre fogja venni, hogy manõverezési a pályán tengely egy kicsit fáradságos most ... ezek közepes bombázók után nem Fighter merénylõk.

Her Laca
Ambarak! Van valami 3.01 patch!!!!! Be akarok lépni atagra oszt ezt írja!
Valaki sürgõsen nézzen utána! Már aki ért is hozzá😊

Her Laca
Pont tegnap egy robogós arc ,valami futár ,úgy gondolta,hogy elsõbbséget nem adva befordul elém a keresztezõdésbe. Hajszálon múlt ,hogy nem kaptam el szerencsétlent. Centik voltak csak a hátsó kerekétõl. Mondjuk ha kocc lett volna ,akkor még meg is rugdalom fektében , az ziher.

Felcsillant egy reménysugár a DCS háza táján:

"There has been quite the clamoring for some more images of the new AI-only Fw-190-D9 aircraft that will be free as part of the upcoming ver. 1.2.4. For now this is AI-only, but work is already on-going making it human flyable at the same level as our P-51D.

We understand why the inclusion of P-51D into DCS raised a lot of eyebrows, but in the coming months and years, we intend to gradually flesh the WW2 combat environment out with units and maps. In fact, we have a partner with quite a lot of experience in this area! However, this is a big undertaking, so as much as some folks may wish, we cannot do it all at once as a single package. Rather, we will gradually add new components as they are ready from Eagle and our partners."

Megértjük,hogy a p51 DCS be kerülése elég sok embernél szemöldögemelgetéssel járt,de a következõ hónapokban és években ki szeretnénk dolgozni egy ww2 környezetet is egységekkel ,térképekkel együtt.
Tény ,hogy van egy partnerünk aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik ezen a téren!
Ugyanakkor ez egy óriási vállalkozás,ezért bármennyire is szeretnénk nem tudjuk ezt egy külön single pack-ként kiadni.
Fokozatosan fognak érkezni az uj tartalmak,ahogyan azok elkészülnek az Eagle -nél és a partnerünknél.

Csak csendben ide beirnám: 1C? Mert ha igen akkor itten valami nagy dolog készül, az uj IL2-õt pont az elavult üzleti koncepció miatt bukták be (gyk: elfogyott a pénz) pedig rengeteg lehetõség van az engineben és nagyon jól néz ki.
De ez csak az én véleményem.

AZ eredeti:
Eagle Dynamics forum

A Béna.

A csendnek hangos a vége...

D9

<#nevetes1><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

Szerintem Te is simám keresztül "hugyozol" egy hóembert...<#nevetes1>

Most kérek "elnézést" a vulgáris hozzászólás miatt!<#banplz>

D9

Dehogy!!! <#nevetes1>

D9

Õõõ... na ehhez én már öreg vagyok! 😄

www.smart-bus.hu

http://www.youtube.com/watch?v=cOd3zuaiGoM&feature=player_embedded

D9

<#eljen> <#taps> <#nevetes1>

D9

acidrain
Minden autóst, és motorost leültetnék IL2-zni egy-két évre a jogsi megszerzése elõtt. Akkor biztosan megtanulnák, hogy sûrûbben ellenõrizzék a 3-6-9 órájukat közlekedés közben.😊

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Gyakran benézek az 1C fórumba, de ott sincs semmi konkrét.
Én is nagyon várom!<#wink>

D9

Én is hülyét tudok kapni a sok köcsögtõl.
Ilyenkor örülök, hogy már nem motorozok...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

acidrain
Off:

Lacusch, most olvastam a Makkosházon történt motoros gázolás kommentjeit.
Egyik-másik autós hozzászólásától a hajam égnek áll, pedig sincs is hajam.

On:

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Valaki tud valami infót a 4.12 patch-ról ?
macleody
Ne linkelj már ilyeneket, mert elborul az agyam. Nem akarok agyvérzésben megdögleni.
Repülõs alkatrész ?

Én meg ezen hidaltam le tegnap.
Német oldalakt nézegetve: az öreg elõbb egy SS-Flaknál teljesített szolgálatot, majd '43-ban részt vett Harkov visszafoglalásában az I. "Totenkopf" SS páncélgránátos ezred tagjaként. (Nem semmi lehetett...)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca
És gondolj bele ,hogy ennél jobb az Intel😊)) Bár ahova neked kell ez is tökéletes.

Hát gyerekek 20-25% javulás úgy , hogy alapon megy. Elég kemény. Fekete halál track, 40 fps átlag. Az azért kemény...és nincsen húzva ami amúgy az egész érelmét adja az unlockolt fx 6300-nak. Apró örömök az életben..<#wink>