IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Mindenesetre maga a tény, hogy önként jelentkeztem a légierőhöz, eleve elég nagy bajba sodort. Ezután a Me 262-essel szerzett tapasztalataimról, illetve a gép teljesítményéről és műszaki jellemzőiről faggattak. Kérdéseikre készséggel válaszoltam. Még mindig a reflektorok fényében álltam, minden rezdülésemet figyelték. Végül a tolmács megkérdezte:
– Hajlandó lenne a mi megbízásunkból repülni a típust?
– Miután megtaláltam a családomat, miért ne? – feleltem. Kihallgatóim ismét halk beszélgetésbe kezdtek, aztán újabb kérdést kaptam:
– Szeretnénk hallani a véleményét a Vörös Légierőről.
– Nem tartom sokra – vágtam rá őszintén, gondolkodás nélkül. – Csak a sokszor tízszeres, vagy még ennél is nagyobb számbeli fölényük miatt tudtak minket legyőzni.
Kijelentésem derültséget keltett kihallgatóim körében. Rövid sustorgást követően orosz vezényszó harsant, mire a reflektorok kialudtak, és behoztak egy széket nekem. Ahogy szemem hozzászokott a fényviszonyokhoz, észrevettem, hogy körülöttem U-alakban asztalok állnak, az asztalok mögött pedig 14 orosz tiszt ül. Közvetlenül velem szemben egy tábornok ült, ő vezette a kihallgatást. Az asztalon egy jegyzettömb hevert előtte, amire töltőtollal néhány sort írt, majd kitépte a lapot és átnyújtotta nekem.
– Ez egy igazolás az orosz hadifogságból való szabadulásáról – tájékoztatott a tolmács. – Havonta jelentkeznie kell a haldenslebeni parancsnokságon, és a rendelkezésünkre kell állnia. Menjen, keresse meg a családját.
Ekkor olyasvalami történt, amit soha nem hittem volna, hogy bekövetkezhet. A tábornok felállt, feltette a sapkáját, parancsot adott a többi tisztnek is, hogy álljanak fel és ők is tegyék fel a sapkájukat, aztán mindannyian katonai tisztelgésre emelték kezüket.
– Mi, szovjet katonatisztek – mondta a tolmács a tábornok szavait fordítva – tiszteljük a német katonák bátorságát. Maradjon elérhető, szükségünk lesz magára. Most elmehet.
Ezt kimásoltam !! Az ami pilóták meg komoly pénzt is kaptak ha lejárt a szerződésük. Mondhatnám zsoldosok voltak:) De szerintem az ő propagandájuknak sem volt mellékes egy kimagasló pilóta. Bár ők inkább a japikra hajtottak.