IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lacusch69 #68622 Én vállalkozó vagyok (23 éve), de jól ismerem a helyi cégeket.
Van például a városunkban egy fémkandallókat gyártó KFT. (Egy rendszerrel korábban fater volt a vezetője, a kandallógyártást is ő hozta ide)
Korábban úgy nézett ki a dolog, hogy felveszik a munkanélküli, legbénább, szakképzetlen embereket a környéken, majd felveszik az utánuk járó támogatást.
X idő (törvényben meghatározott) múlva ezeket kirúgják, majd jöhet a következő turnus.
Addig is kapják a minimálbért olyan robotért, amit senkinek sem kívánok.
Az ott dolgozó KFT tagok sok százezres fizetést adnak maguknak, de a nem ott dolgozóknak nincs számottevő részesedése, mert nem jut nyereség...
Vállalkozók is dolgoznak be nekik.
Egyszer szarul álltam melóval, fater beszélt a főnökkel (aki anno a helyettese, kvázi a tanítványa volt), hogy adjanak ki valamit.
Kandalló hátlapra kellet hegesztenem ezt-azt, meg 4 lyukba menetet fúrni.
Dolgoztam mint a barom egész nap, másnap megkérdeztem az árakat (mert ugye azt nem tudták előre...)
Mondtak egy összeget, megszoroztam 25 munkanappal, megkérdeztem a könyvelőmet, hogy mennyi nettó?
Röhögtem egy jót (valami 65ezer jött ki úgy, hogy a huzalt is és a CO2-ot is én adom, meg általában a komplett rezsit, ráadásul másfél óra anyag le-fel pakolás a teherautóról...), aztán "Megcsináltam nektek grátisz!" felkiáltással elküldtem őket a búsba...
Eszük kb. annyi, hogy 4-es lemezbe vágnak lézerrel 4-es lyukat.
Abba vágjak én 5-ös menetet. De a lézer megedzette a lyuk szélét, és valami üveges lerakódás is volt rajta.
Egy nap alatt megdöglött a zsír új, 2.500Ft-os menetfúróm.
Szorozd össze a munkanapok számát a menetfúró árával, megkapod a fizetésemet.
Hát hülye vagyok én????
Tavaly bevállaltak 32ezer kandallót egy évre. 300 emberrel, inkl. irodisták. Fele kész is lett...
A termékük milyen? Jönnek vissza a kamionok selejtes árukkal megrakva...
Miből tartják fent? Pletyka szinten tudom: (jelzálog?) hitelből...