IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Az érintõképernyõ viszont most is használható fícsör lehet, ott egyszerûen az egérkurzort helyettesítve lehetne klikkelni egyszerû rámutatással 😊 (De pl azt már nem lehet megcsinálni, hogy a kabinvilágítást vagy a futómûvet csavaró mozdulattal kapcsold be, ez csak szimplán az egér klikkelést helyettesítheti itt).
Olyan van benne, hogy bizonyos kézmozdulatoknak egyedi tengelyt vagy kapcsolást rendel (ahogy látszik, hogy az ujjával pisztolyt formázva lõ a srác), ezt valamilyen szinten fel lehet használni, de ehhez ismerni kellene a progi felhasználói felületét...
www.pumaszallas.hu
TIR marad fejmozgásra, wii freetrack-el egér módban bal kézre.
Ez így valszeg nem ütközik.
Most olvasom a hivatalos fórumot. Az eszköz kb 1 cm és 1 m közötti távolságbaól érzékeli a dolgokat, de az érzékelési terület elég kicsi (kb amit a videón is látni). Az eszközt elsõsorban a kéz és az ujjak szimulálására van kifejlesztve. Viszont ahogy egy tollat vagy más eszközt kézben fogva kezel, ezt fel lehet használni arra, hogy mondjuk egy szemüvegre "ráfókuszálva" annak mozgását fejmozgássá alakítsa át (az elheylezését elég jól lehet variálni, ). Viszont a trackIR-ben tudod az érzékenységet variálni, hyog ne kelljen tényleg 180 fokot fordulnod, hogy hátra nézz. ennél ilyenrõl nincs szó.
Ami viszont nagyon fasza, hogy bármilyen monitorból érintõképernyõt tud csinálni. A klikkelõs kabint ez egy kicsit átértékeli 😊
www.pumaszallas.hu
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Már most is azon gondolkozom, hogy két TIR-t kezel-e a gép egyszerre, az egyiket fejmozgásra, a másikat meg a bal kezem elé raknám, egy fényvisszaverõ pötty mutató ujjra és egér módban használni.
Ez az igazi klikkelhetõ kabin 😊
www.smart-bus.hu
Egyébként a tréfát félretéve: ha használható trackIR-nek, akkor megéri. Elég érzékenynek tûnik a ketyere. Másra nagyon szerintem nem lehet használni a CloD-ban.
@Tom: Ha a kezedet érzékeli, akkor a fejedet is... a videón a kéz van prezentálva, mivel azzal jól fel lehet kelteni az érdeklõdést. A kinect is érzékeli a fejmozgást, és erre azt írják, hogy érzékenyebb nála...
www.smart-bus.hu
(edit: a videón egyértelmûen látszik, csak a kezet veszi)
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
***** Damage Caused *****
Plane: HurricaneMkI_100oct
---- Inflicted:
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun belt broken
Machine gun line damaged
Ailerons disabled
Flaps failure
Machine gun line damaged
Controls generic damage
Elevator disabled
Cockpit damage
Engine damage
Cockpit damage
Fuel tank tiny leak
Engine damage
Rudder disabled
Electrical generator damaged
Electrical battery damaged
Hydraulics pump failure
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine damage
Engine oil cooling/lubrication damage
Engine water cooling damage
Fuel tank tiny leak
Plane: SpitfireMkIIa
---- Inflicted:
Machine gun failure
Machine gun failure
Machine gun belt broken
Machine gun line damaged
Machine gun line damaged
Ailerons disabled
Plane: BlenheimMkIV
---- Inflicted:
Fuel tank tiny leak
Fuel tank small leak
Fuel tank large leak
Fuel pump damaged
Under carriage damage
Fuel tank tiny leak
Fuel tank hose perforated
Elevator disabled
Rudder disabled
Under carriage damage
Under carriage damage
Plane: HurricaneMkI_100oct
---- Parts cut off:
Right flap
Right wing
Right wing
Right wing
Right aileron
Right aileron
Right wing
Right wing
Right wing
Miscellaneous part
**** Stationaries Damaged *****
**** Stationaries Destroyed *****
**** Buildings Destroyed *****
***** Your plane has these damages: *****
Fuel tank tiny leak
Illumination failure
***** Your plane is missing these parts: *****
Ráadásul szegény Hurris PK-t is kapott. Engem meg egy 109-es lõtt meg. Valami ATAG-os srác E4-ben. Biztos reflexbõl nyomta. :-) Mindegy, elnézést kért.
Szóval tartom magam az álláspontomhoz. 10-bõl 9* azt mondják mint a rofnál, mint a clod-nál is jobb lesz. A il-nél csak jobb lesz.
Ha lenne kezelõszerv amivel belenyúlsz sérülésnél, mondjuk átszivattyúzhatod a sérült tartályból másikba, vagy ideiglenesen elzárhatod az ép csapokat, hogy a sérültbõl fogyasszon minél többet, akkor azt kezelhetnéd (kezelned kellene) alapból is.
www.pumaszallas.hu
www.pcpilot.hu
www.pumaszallas.hu
Nem csak egy szerver lesz, a korábbi kérdez-felelekben benne van. Lehet hogy írok egy összegzést az egészrõl, hogy érthetõbb legyen, de két résszel vagyok lemaradva.
www.pcpilot.hu
"This will depend on the capacity of the server. If we would open our server, I think there would have been 100 or more pilots in one dogfight session. We'll pay attention to optimization and improvement of all parameters associated with the work of the network. We would like to build the servers for you, including a common for all scenarios, but it will depend on the success of the project on the market. There are concerns that it is too hardcore for the MMO project. But I'm an optimist and we consider this possibility."
Most akkor csak egy szerver lesz ("our server")? Amin lesznek különbözõ dogfight sessionok? <#confused>#confused>
Ha valami nem oké, szóljatok és javítom.
www.pcpilot.hu
Azokat a számokat nem én találtam ki, akik szervert üzmeltetnek a kezdetek óta, azok írták:
- Ive just been and asked a group which has succesfully ran a server in RoF since its release about the current state of the engine. The answers were pretty grim. 75 players, 60-70 ground and if you have fewer players, say 35, you can have 8 - 16 AI aircraft. Apparently its to do with multi-threading and cores.
(ehez képest megy a clod egy szerveren ~90 játékossal, 50 AI-val és ~2000 földi cuccal)
Nem lesz il-2 szintû? Mármint miben? Grafikában elvileg jobb lesz. A térképei még szarabbak az il2-nél is, de higgyük el, hogy majd az is javul (ahogy mostanában mondták, hogy lesz kabinsérülés is). A csatorna térkép nem sok reményre ad okot, de majd ha screenshotokat látunk, akkor eldöntjük. A játék szimulátor része azonban, az hogy miket kezelhetsz a géppel, mik mûködnek majd a kabinban, az bevallottan il-2 style. Ha szerinted soha de soha nem példálóztak il-2-vel, akkor javaslom olvasd át ezeket még egyszer (minden kérdés-válasz a dev diarykból van).
- 13) Can we expect the clickable cockpits?
- No. We create a simulation of air combat (this includes attacking ground targets). The pilot will only receive critical systems, propeller pitch, boost, altitude control, different mechanization, weapons and more. Procedural training device it will not be, it will be a game simulator. We would like to return to the original idea of the "IL-2 Sturmovik", because we believe that it was great.
- 15) But what way or how will the BoS be better that original IL2 (including mod) other than graphical and special effects? as it is stated that "Would like to return to the original IL-2 <1946>1946> idea. (LOFT)"
- ...
When I said "would like to return to the original "IL-2", I didn't mean graphics or physics, I mean only the perception of the players. We would like to make a project that would be difficult and realistic from the inside, but clean and easy on the outside, which you would want to go back and play over and over. ... We want new IL-2 series to be the reliable and user friendly sim for WWII pilots that delivers much fun.
A fegyverzet variálása is érdekes lehet. De ez nem is fontos kérdés na:
- 9) Whether additional configuration is implemented for the course weapons (in addition to the existing in the "IL-2", RoF)?
- We think about it, but it is certainly not a priority.
- 12) Will there be an adequate fuel system? Pumping, feed tanks, fire hydrants.
- Fuel management system will be make correctly and optimally for each aircraft. But the players don't need to manage this system, everything will happen automatically. Of course, the damage will be to make amendments.
Itt azt írja, hogy "a rádiózásnál ahogy a játék többi eleménél az il-2 a minimum, és megpróbálnak mindenhez majd hozzáadni még valamit". Na, majd meglátjuk...
- 2) How will be modeled the system of radio communications and control the AI? Will it be done as in "IL-2" or it will be something new?
- This will be done as in other aspects of the game. We rely on the "IL-2" as the necessary minimum, but almost everywhere trying to add some new elements. This is evolutionary movement. Radio commands to the AI will be duplicated voice and AI itself will report some information. For atmospheric we'll add voices for the front ground gun players who will communicate with you, while your group will reach the target. Airfield services also become more sociable. Of course, details and examples will be in the future.
nos...?
www.pumaszallas.hu
"Milyen lesz az üzemanyag rendszer? Szivattyúk, kifogyasztó tartályok, tûzcsap.
Minden egyes típusnak megfelelõen készül el majd az üzemanyag rendszer. A rendszer automatikusan mûködik, a játékosnak nem kell kezelni. Sérülés esetén természetesen bele lehet nyúlni."
Gondolom majd a jakot meg a lavort is csak tövig a gázt oszt húzni a botot módon képzelik el. PP rõl meg ne is beszéljünk.
Nagy volt az étvágyuk (kb már tiszta minden ,hogy is volt a dolog) valszeg torkukon akad a falat. Ha nem lesz közönsége a játékuknak akkor kibaxtak egy raklap pénzt és ennyi.
Ha árkád lesz,márpedig nekem és sokaknak minimum a Clod a mérce és az sem az az ihaj azért ,akkor kell a fenének,lehet az csili villi mifene.
Tépni a botot rászúrni a gázt ott a régi il is.
Suszter maradjon csak meg a kaptafánál,szól a bölcselet😊