IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Nekem minden mag 4.4 re van beállítva külön külön,de ha nem játszok mondjuk akkor visszaveszi magát.Annó megkérdeztem egy okos srácot ő elmondta mit ,hogyan.Lehet játszani a fesszel is ,mert a 2500K az valóban túl van feszelve,én lejjebb tudtam venni.
    Na megtaláltam a levelezésünkből valamit.
    "LLC: Load Line Calibration: ez hivatott ellensúlyozni a terhelés alatt jelentkező Vdroop-ot, úgy hogy növeli a feszültséget. Az intel specifikáció szerint ez Disabled, azaz nincs kompenzáció, vagyis terhelés alatt a feszültség visszaesik bizonyos mértékben. Indok: bekapcsolt LLC mellett terhelés változáskor pillanatnyi feszültség csúcsok keletkezhetnek amik károsíthatják a CPU-t. Ez nyilván erősen függ a lap feszültség szabályozásának milyenségétől is. Persze van értelme az LLC-nek, hogy minél "stabilabb" feszültséget érjünk el ezáltal. Bizonyos órajel elérése már nem megy LLC nélkül akkora lenne a Vdroop.
    Konkrétan ezen a lapon több fokozatban állítható az LLC, első az "Average" ez 0%, azaz kb. nincs LLC. 4,4GHz-ig én így használom. Alapértelmezésben ez is "Auto". Azt nem néztem, hogy ilyenkor mit állít. Én javaslom, hogy ne hagyd "Auto"-n, tedd át "Average"-re
    Ezután első körben én megnézném, hogy "Average" LLC mellett mekkora feszültséget ad a lap terhelés >pl.: prime95 alatt 4GHz-en. (Offset -0,004V on nézd!) Szinte biztos, hogy túlfeszeli, szóval ez lesz a felső határ. Alsó határ meg 4GHz-en kb. az lehet amit írtam, 1,175V körül. De ez nyilván nem minden procival érhető el, elég nagy a szórás.
    Valahol e két érték között kell megkeresni azt amin a konkrét proci még stabil.
    Ha van időd és kedved szórakozni vele, akkor elindulsz -0,004V-ról Offset módban, és mész lefelé -0,008V, -0,012V.....stb. Offset módban az üresjárati feszültséget is visszaveszi bőven 1V alá, úgyhogy elvileg talán az is lehet, hogy nem a terhelés alatti érték lesz kevés a stabil működéshez hanem az üresjárati. (lehet, hogy lemegy 0,7V környékére is). Persze ez lehet, hogy hülyeség, nem próbáltam csak feltételezés.. Mindenesetre ha a win nem tölt be akkor onnan irány visszafelé.
    Megkeresheted úgy is, hogy manual módban fix feszültséget adsz és szépen lefelé haladsz a legkisebbet értékig amin még stabil. Használható így is, de ilyenkor nem veszi vissza az üresjárati feszültséget. Azt Offset módban teszi. De ha már meg van a stabil legkisebb feszültséged a 4GHz-hez akkor nincs más dolgod, mint a CPU Offset Voltage értékét úgy beállítani, hogy ugyanazt az értéket adja (terhelésen kell nézni) amit kiteszteltél.
    Egy példa teljesen hipotetikus értékekkel, hátha így érthetőbb:
    tegyük fel, hogy stabil 4GHz-hez fix 1,2V kell
    Offset -0,004 mellett a lap pedig 1,264V-ot ad neki
    akkor az Offset érték legyen -0,064V, és így szintén 1,2V körül lesz a vége
    Sokkal egyszerűbb csinálni mint így leírni. Szerintem egy óra alatt be lehet lőni. Én nem próbáltam "-" Offset Sign mellett, mert nekem a 4,4GHz-hez már + kell, igaz csak +0,005V.
    Azt olvastam korábban, hogy a ram feszültséget is visszavetted 1,5V-ra. Mindenesetre célszerű a két dolgot egymástól függetlenül csinálni, nehogy esetleg a ram bezavarjon és amiatt legyen instabil. Tehát amíg a procit nem lövöd be, addig a ramot használd 1,5V 1333MHz-en. És utána keresd meg a stabil 1600MHz-hez tartozó ram feszültséget."

Na ebből már semmit sem értek ,de jó volt az biztos:)