IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
artivizsla #67092 Idézőjel közé tettem, fórumról való vélemény volt, raktam már be ide ilyet többször is, nem hiszem, hogy a nick név sokat mondana bárkinek is, viszont arra jó, hogy ha valakinek más a véleménye, akkor leírhatja ide azt is.
Ami az én véleményem :
A Fóka műszakilag előremutatóbb gép volt, ezért jobban is lehetett továbbfejleszteni és ez meg is látszott a típus családfáján.
Azt azért ne vitassuk, hogy nem volt lobbi a fegyvergyártók körül és ennek az egyik favoritja a Willy Messerschmitt volt.
A Fóka van amiben jobb volt és van amiben rosszabb, mint a Me 109-es, persze azonos időszakot kellene nézni. Mindkét típust gőzerővel fejlesztették, de szerintem a Fóka jutott tovább és ebben nagy szerepe volt Kurt Tank-nak, aki eleve tudatosan úgy is tervezte az alapokat, hogy az bővíthető legyen, míg a Messzernek egy megerősített futárgép volt az alapja és ez erősen be is határolta fejleszthetőség határait.
A Messzerből kb. 33.000 db-ot készítettek, a Fókából meg olyan 22.000 db-ot, de én olvastam már azt is, hogy a 33.000 Messza 1/3-át érte le/fel szálláskor baleset.