IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Nekem nincs arról tudomásom (és közöm sincs hozzá), hogy ezek a doksik az ő oldalán legálisan jelennek-e meg. Lehet, hogy a tulajdonos kiadó a reklám célból régi példányokat elérhetővé tesz, ahogy néhány kiadónál is található archívum. Ezért az oldalra mutató linkeknek szerintem nincs akadálya, viszont onnan letöltött anyagokat nálunk megjelentetni semmiképp nem lehet (lévén kereskedelmi forgalomban árult termékről van szó, a tulajjal nekünk semmilyen megállapodásunk nincs).
Amivel még gondban vagyok azok az eredeti második világháborús német gépkönyvek, mert ott a doksik teljes egészében szabadon használhatók ugyan, viszont ott meg valaki a doksik felkutatásával, beszkenneléssel, gyűjtemény összeállításával töltötte az időt. Amikor leszedtem mindent a www.cocpitinstrumente.de oldalról, akkor ezek ott is szabadon letölthetők voltak, ma már viszont fizetős az az oldal. Szal nem egyszerű.
Hasonló a gond a képgalériával is (most készül). A neten mindenfelé megtalálható képeket szándékozzuk összegyűjteni (magyar könyvekből szkennelni pl nem fogok) de azok sem szabadon felhasználható anyagok, azok eredetije is tartozik valakihez (nem kizárt, hogy az itt oldalt kitett képek közül is pár), azoknak is van tulajdonjoguk. Ennél viszont azt csináljuk, hogy amiket találunk képeket, anyagokat, azt feltesszük az oldalra, aztán ha valakinek nem tetszik, és igazolja is hogy ő a tulaj, akkor levesszük. Lekopogom, ilyen gondunk még sosem volt, de gondolom ennek nagy köze van ahhoz, hogy a pumaszállás nonprofit módon jóhiszeműen osztja meg ezeket a történelmi ismeretek terjesztése miatt.