IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyo
A grafikus rendszerben van a hiba, CTD nem fordult elõ.

www.pcpilot.hu

Gondolom ha megvan a javított verzió, akkor még utána megint belsõ teszt jön..vagy párhuzamosan csinálnák?!(álmodik a nyomor tudom)
Mondjuk ha csak kisebb problémák voltak, akkor talán...áh beleéltem magam a hétvégi repülésbe fa*om..<#falbav>

Her Laca
Na nem meg mondtam:( Elpöcsölnek ezek még egy darabig ezzel.
DE! Ha ez így meg is valósul ,akkor lesz olyan felháborodás az angolszász kollegáknál,hogy csak gyõzzük olvasni a sok sírást rívást.
Így is le vannak lõve ,akkor meg mi lesz velük.:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyo

www.pcpilot.hu

VO101Tom
Passz. Beírod a googleba, hogy "ww2 aircraft wreck" és annyi képed ad ki, hogy gyõzzed nézegetni :)

Ezt a fókát 1989-ben találták Leningrád melletti erdõben:
http://www.youtube.com/v/jueDXiuU6aM&version=3

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
Ez igen,talán eltévedhetett hogy ilyen messze bekerült a sivatag belseje felé hogy eddig nem is látták.Bírom mikor a csendes-óceáni szigetvilágból,esõerdõkbõl is kerülnek elõ wildcat-ek és zérók néha.Igaz azok általában nem konzerválódnak valami jól.Hol található olyan oldal ahol sok ilyen roncsokat mutatnak be?

aaaaaaaz szép.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Her Laca
Ammá biztos,hogy a rozsda nem ette ott meg a madarat:)
Szerintem a sivatag homokja alatt lehetne találni még pár érdekességet,egyszer majd elõbukkan talán egy messza is.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

VO101Tom
Nemtom, ezen még nem gondolkoztam. Miért pont F-4? Leqrta a cuccot ahova kellett, utána teljes értékû vadászgépként tudott tevékenykedni. Ennyi erõvel a legtöbb csöves gépre mondhatod ezt, F15, F16, F18 mind tudja ugyanezt. Arra sem emlékszem, hogy JaBo gépként olyan maradandót alkotott volna, volt néhány érdekes függesztménye, de nagyrészt ugyanolyan bombákat dobáltak vele, amit bárki más is elvitt. A D fóka meg a Ta gépek magassági vadászok voltak, azok JaBo bevetésre nem is mentek.

A meszát sem tudnám így bekategorizálni, azt is használták mindenre a JaBo-tól kezdve a nehézvadászon át a magassági elfogóvadászig vagy éppen a felderítõig.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Találtak P-40-est is nemrég...
P-40 Found In Sahara

www.pumaszallas.hu

A remény hal meg utoljára ! <#wave>
Gundark 1 1
Már látom is a fõcimet: Hitler a végsõ csapásra tartalékolta a 4 gépet, és az egyiket õ vezette volna :)
Csak képzeld magad elé a megfelelõ médiák fõcímeit: "Föld alól támadnak a nácikok!"

Be szép is lenne pár ilyen gép...
Bár a sivatagból talán még kerülhetnek elõ kismértékben sérült példányok. Jó pár éve egy B-17 találtatott meg, a homok meg a vízmentes környezet frankón konzervált mindent.

Si vis pacem, para bellum.

PhantomAss
bárcsak lenne egy hasonló hír messzerekkel

GOOBY, pls

Her Laca
Még mindig itt tartanak?:)

És ha azt írom, hogy a dugattyús korszak F-4 Phantomja ?
Újabb háborús film készül Magyarországon :

Kommentek egy másik fórumból :

"...Lehetséges, hogy én írtam valahol, hogy megyek statisztának egy másik 2. vh-s filmbe. De ennek a filmnek a megbeszélései Április közepén fog elkezdõdni, a magyar statisztáknak Májusban, Vagy Június/Július- an kell kimenniük külföldre az az Lengyel országba kb 3 hétre. (tudtommal) DE szerintem már megvagyunk annyian, hogy ki menyünk, ezt Bencsik Istvántól kérdezzétek. Õ több infóval fog tudni szolgálni mint én. Majd vissza M.O.-ra és itt a várba is fogunk forgatni. A film címe, azt hiszem nagy részben a Budapesti ostromról fog szólni. De mondom, én csak hirtelenjében halottam arról h a film errõl fog szólni, nem tudom pontosan, majd kiderül..."

"...Draco! Ezzel a statiszta dologgal kapcsolatban, bécsi helyszín is van? Most csinálunk egy fekete háborús mercedest és pénteken megy Bécsbe forgatásra..."

A "Drága Elza" viszont megosztja a tagokat :

"....Szép kis történet... egy katonaszökevény, aki magyarok ellen harcol, majd megöli a feleségét, fantasztikus :)..."

"...Hát lehet,hogy ez csak ilyen hatásvadász elõzetes.A harci részek ki is merülnek ennyibe.A szabadság szerelmes 56-os film trailer is "látványos" volt és az pedig Vajna produkció..."

"...Múltkor láttam valahol. Érdekes egy alapszitu, az biztos. A megvalósítás meg igazi profi. Néhol kilóg a CGI lába, de nem zavaró nagyon. Remélem, sikerül elkapni azt a hangulatot az egész filmben, mit a trailerben volt..."

"...Ez igen! Már csak ez az elõzetes is nagyon tetszik! Minden elismerésem! Kiváncsian várom a filmet! Ha kész lesz, valaki légyszives értesítse róla az oldal olvasóit!
Üdvözlettel: ww2fan1944..."

"...Ez igen, végre egy magyar alkotás, igényes, és nem a hõs amerikaiakat mutatják be végre, hihetetlen!!!..."
Willenbrock
Köszi,jól hangzik de a puding próbája az evés :)

Szedjed csak elõfele nyugodtan, hogy a hétvégére már formában legyél.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Sanyo
Semmi hír a hivatalos fórumon??
Há' legalább valami tesztinfót könyörgöm!!!
Gondolom fizikailag fáj nekik írni,vagy ilyesmi.<#fejvakaras>

Me-210-es roncsdarabot találtak

Kuruc

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

PhantomAss
nekem is a kedvencem :D
ha kész lesz a honlap feltétlenül szólj..

GOOBY, pls

VO101Tom
Sokak szerint jobb gép mint a mesza, szerintem mondjuk nem, de ez is szubjektív :)

www.pumaszallas.hu

Köszi ! Már jön az anyag.
Elkezdtem egy típus összefoglaló könyvet szerkeszteni a Fókáról, de már most több száz oldalnál járok és még csak épp, hogy elkezdtem, úgyhogy már biztos nem lesz könyv belõle a terjedelme miatt, inkább már egy honlapban gondolkodom, ehhez szedek össze mindent, ami elérhetõ számomra a típusról.
Valamiért nekem a Fóka a kedvencem és ahogy egyre több anyagot szedek össze róla, csak erõsödik azon véleményem, hogy egy nagyon jó kis kompakt gép, valszeg esélyes is a "leg" jelzõre, ha mindent egybe veszünk, legalábbis nálam, bár azt elismerem, hogy egy jó adag emóció is van benne, de azért volt ott tartalom is bõven.
szekelyland
Kollega, az éjen fókával álmodtam!!!
Szted ez mit jelent????
Lehet elõszedem a dzsojt......

...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...

VO101Tom
Persze, küldök linket a torrent file-hoz, és letöltés elõtt csak az Fw anyagot jelöld ki, akkor mást nem is szed le.

www.pumaszallas.hu

Szia Tom ! Még télen szó volt róla, hogy több GB mennyiségû repülõs anyag van elérhetõ formában a birtokodba, ami hozzáférhetõ lehet más számára is. Engem csak a FW-190 ( 153,153 ) gépek érdekelnének. Lenne rá mód torrent formában megosztani az anyagot ? Köszi.
VO101Tom
Ez több dologból tevõdik össze. Optimalizálták a kódot, és más engine-t kapott, ezt a javulást mindenki érezni fogja. Géptõl függetlenül. De van olyan javítás is, ami a több szálon futást osztja szét jobban, ez értelemszerûen akkor okoz jelentõs növekedést, ha sok mag van a gépedben. Hogy ezek után kinek mennyivel lesz jobb, azt megtippelni sem tudom...

www.pumaszallas.hu

Willenbrock
A patch-el javítanak azon is hogy jobban fusson a viszonylag gyengébb gépeken is a progi,vagy ez nincs tervbe véve?

Zpogi
A mai nap margójára :)

Zpogi
Azt mondják a héten jön :)

acidrain
Azonnal jövök, amint a béta megjelenik. Addig passzolom a dolgot.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

V-2 <#idiota>

Jesszus mi az a SpitIIA(Spec) , ûrrakéta?

Még két hét...:O)

Várom már Én is rendesen.
No, valami hír a patchrõl???
Most már tényleg várom.

VO101Tom
Rosszabb. Angol.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Osprey? Az egy pöcs. Úgy várom már mikor futok össze vele a csatorna fölött<#violent>

Amikor játék megjelenésekor kértem, hogy ne csak E-3 legyen spanyol polgárháborús konfiggal (manual PP, MG-FF, DB601-Aa hmü.) amikor az angoloknak a BOB legmodernebb tipusa is van (Spit IIa, vele egy hónapban jött ki a németeknek az E-7), akkor ez a kretén azért kezdett lobbizni, hogy igaz igaz, történelemhûség miatt kapjunk E-1 -et, mondván a BOB két legnagyobb darabszámban repült típusa az E-1 és az E-4 volt. Ez papíron igaz is, de sok E-1, E-3 a reptéren kapta meg azokat fejlesztéseket, ami után kvázi E-4-esek lettek, szóval nem lehet pontosan megmondani, mibõl mennyi repült. Azért meg külön leoltották, hogy ezek a kiskaliberek mellett inkább ne akarjon E-1 elé kerülni :)

Én is gondolkoztam azon, hogy kicsit lehetne szívózni vele, mert a Spit fékszárny pl. az ugye a mûszerfal tetején egész fent van. Nagy G terhelésnél megnézném melyik pilóta nyúlkálna oda ki-be kapcsolgatni. A német trimm pedig lent az ülés mellett, nagy túlterhelésnél is könnyen elérhetik, elõre hátra tekerni nem kellene, hogy gondot okozzon (a trimm sebességével semmi baj nincs, lassan tekeri a végállások között, egyáltalán nem olyan, mint il-2-ben - ott lehetett szinkronban mozgatni a bottal, neki szerintem az a baja, hogy egyáltalán lehet túlterhelésnél állitani). De annyit nem ér meg, hogy ezért topikot nyissak :)

A pilóa beszámolókon nem kell kiakadni, többször volt már téma (volt olyan veres, aki Galland Göringnek mondott, híressé vált beszólását írta "bizonyítéknak", lám lám õ is Spitfire-t akart <#taps>). A clodban NEM a pilóták beszámolói alapján írják az FM-et. Van az az Ausztrál srác, az IvanK (õ az a "Sean" akinek a readme-ben köszönik az adatokat), írta, hogy rengeteg órát töltött a levéltárakban, és bújta a tesztjelentéseket, próbálták annyira pontosra csinálni az FM-eket, amennyire tudták (ezért tették fel pl. a G.50 grafikont is, ami eddig elég botrányos volt). A fórumon mindig tárgyilagos szokott lenni, és egyik legképzettebb is (valami civil kereskedelmi pilóta a faszi ha jól emlékszem), szerintem az jó dolog, ha Luthierék az õ adatai alapján dolgoznak.
Ha megnézed pl ezt a lapot (pár napja tette fel), ezen az emelkedõképességek vannak rajta. Pontos adatokat errõl leolvasni nem tudok, de az arányok azért látszódnak. Ha tényleg ilyen pontos lesz a játékban is, akkor ezzel könnyen meg fogunk barátkozni :)

Egyébként meg eddig is a légi harcok 90%-át az döntötte el, ki ment be magasabban... <#alien>

www.pumaszallas.hu

<#eljen>
PhantomAss
mondd meg neki hogy "shut up any die like a man"

amúgy meg:
crimson skies 2
<#taps>

GOOBY, pls

Zpogi
Én nem értem ezt a sok barmot,belép a szerverre oszt nonstop kék oldalra áll.
Szinte egész este túlerõben voltak,eszükbe sem jutott balanszot tartani<#boxer>.

Na,de azért így is hullottak<#smile>,mint a legyek...meg én is eleget lógtam ernyõn,a sok ketseg.

Jó lenne már valami össznépi hentelés valamikor,hogy helyre rakjuk az orcájukat.

szia , v.mikor genius metal strike pro-val kezdtem en is, de egyaltalan nem valt be, most saitek avator-om van ,nem mereg draga es kettojuk kozt nagy a kulombseg,mondhatom hatalmas, volt logi-m is az olcsobhik,v.mi attack force, nagyon jol lehetett a gepet erezni vele,de 6 honap utan szarra ment,en a saitek barmelyik tipusara tippelnek, ha mondjuk nem is a dragabbikra,lehet v.melyik kozep kategoriasra,de az biztos a saitek az csak saitek marad
ki ez az opsrey gyerek? Valami orosz? Ha igen, írd meg neki, hogy orosz ászokkal példálózzon és ne angolokkal <#mf1>

Elõtte vagy utána van valami Keith Berry vagy ki trükkjei. Az a csávó elmondja, hogy mik trükkjei olyan 80%-ban de a maradék 20-at õ sem. Viszont amit elmond azt sem egyszerû eset utána csinálni.

Sziasztok !

Van valami hír, az il-2-vel kapcsolatban, hogy mikor lesz 4.11 kompatibilis hsfx vagy ultrapack? Sikerült valakinek összefésülni, hogy 4.11 alatt menjen valamelyik?
Lehet a háború végén , amikor már németek tapasztaltabb pilótái elhullottak és csak néhány ász maradt meg, valamint sokszoros túlerõben voltak az égen akkor már tényleg könnyû volt egy újoncot leszedni.

Zpogi
Ja meg amin még kiakadok,hogy példáloznak mindenféle angol ászpilóták beszámolóival,hogy milyen könnyen legyõzték a messzert,ezen az alapon,ha példának vennénk Galland-ot,Hartmann-t vagy Marseille-t akkor elmehetnének az anyjukba.