IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk ha csak kisebb problémák voltak, akkor talán...áh beleéltem magam a hétvégi repülésbe fa*om..<#falbav>#falbav>
DE! Ha ez így meg is valósul ,akkor lesz olyan felháborodás az angolszász kollegáknál,hogy csak gyõzzük olvasni a sok sírást rívást.
Így is le vannak lõve ,akkor meg mi lesz velük.:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ezt a fókát 1989-ben találták Leningrád melletti erdõben:
www.pumaszallas.hu
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Szerintem a sivatag homokja alatt lehetne találni még pár érdekességet,egyszer majd elõbukkan talán egy messza is.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A meszát sem tudnám így bekategorizálni, azt is használták mindenre a JaBo-tól kezdve a nehézvadászon át a magassági elfogóvadászig vagy éppen a felderítõig.
www.pumaszallas.hu
Be szép is lenne pár ilyen gép...
Bár a sivatagból talán még kerülhetnek elõ kismértékben sérült példányok. Jó pár éve egy B-17 találtatott meg, a homok meg a vízmentes környezet frankón konzervált mindent.
Si vis pacem, para bellum.
Kommentek egy másik fórumból :
"...Lehetséges, hogy én írtam valahol, hogy megyek statisztának egy másik 2. vh-s filmbe. De ennek a filmnek a megbeszélései Április közepén fog elkezdõdni, a magyar statisztáknak Májusban, Vagy Június/Július- an kell kimenniük külföldre az az Lengyel országba kb 3 hétre. (tudtommal) DE szerintem már megvagyunk annyian, hogy ki menyünk, ezt Bencsik Istvántól kérdezzétek. Õ több infóval fog tudni szolgálni mint én. Majd vissza M.O.-ra és itt a várba is fogunk forgatni. A film címe, azt hiszem nagy részben a Budapesti ostromról fog szólni. De mondom, én csak hirtelenjében halottam arról h a film errõl fog szólni, nem tudom pontosan, majd kiderül..."
"...Draco! Ezzel a statiszta dologgal kapcsolatban, bécsi helyszín is van? Most csinálunk egy fekete háborús mercedest és pénteken megy Bécsbe forgatásra..."
A "Drága Elza" viszont megosztja a tagokat :
"....Szép kis történet... egy katonaszökevény, aki magyarok ellen harcol, majd megöli a feleségét, fantasztikus :)..."
"...Hát lehet,hogy ez csak ilyen hatásvadász elõzetes.A harci részek ki is merülnek ennyibe.A szabadság szerelmes 56-os film trailer is "látványos" volt és az pedig Vajna produkció..."
"...Múltkor láttam valahol. Érdekes egy alapszitu, az biztos. A megvalósítás meg igazi profi. Néhol kilóg a CGI lába, de nem zavaró nagyon. Remélem, sikerül elkapni azt a hangulatot az egész filmben, mit a trailerben volt..."
"...Ez igen! Már csak ez az elõzetes is nagyon tetszik! Minden elismerésem! Kiváncsian várom a filmet! Ha kész lesz, valaki légyszives értesítse róla az oldal olvasóit!
Üdvözlettel: ww2fan1944..."
"...Ez igen, végre egy magyar alkotás, igényes, és nem a hõs amerikaiakat mutatják be végre, hihetetlen!!!..."
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
Há' legalább valami tesztinfót könyörgöm!!!
Gondolom fizikailag fáj nekik írni,vagy ilyesmi.<#fejvakaras>#fejvakaras>
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
www.pumaszallas.hu
Elkezdtem egy típus összefoglaló könyvet szerkeszteni a Fókáról, de már most több száz oldalnál járok és még csak épp, hogy elkezdtem, úgyhogy már biztos nem lesz könyv belõle a terjedelme miatt, inkább már egy honlapban gondolkodom, ehhez szedek össze mindent, ami elérhetõ számomra a típusról.
Valamiért nekem a Fóka a kedvencem és ahogy egyre több anyagot szedek össze róla, csak erõsödik azon véleményem, hogy egy nagyon jó kis kompakt gép, valszeg esélyes is a "leg" jelzõre, ha mindent egybe veszünk, legalábbis nálam, bár azt elismerem, hogy egy jó adag emóció is van benne, de azért volt ott tartalom is bõven.
Szted ez mit jelent????
Lehet elõszedem a dzsojt......
...Minden nézõpont kérdése - pl a Titanic elsüllyedése mennyei csoda volt a konyhában a langusztáknak...
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Várom már Én is rendesen.
Most már tényleg várom.
Amikor játék megjelenésekor kértem, hogy ne csak E-3 legyen spanyol polgárháborús konfiggal (manual PP, MG-FF, DB601-Aa hmü.) amikor az angoloknak a BOB legmodernebb tipusa is van (Spit IIa, vele egy hónapban jött ki a németeknek az E-7), akkor ez a kretén azért kezdett lobbizni, hogy igaz igaz, történelemhûség miatt kapjunk E-1 -et, mondván a BOB két legnagyobb darabszámban repült típusa az E-1 és az E-4 volt. Ez papíron igaz is, de sok E-1, E-3 a reptéren kapta meg azokat fejlesztéseket, ami után kvázi E-4-esek lettek, szóval nem lehet pontosan megmondani, mibõl mennyi repült. Azért meg külön leoltották, hogy ezek a kiskaliberek mellett inkább ne akarjon E-1 elé kerülni :)
Én is gondolkoztam azon, hogy kicsit lehetne szívózni vele, mert a Spit fékszárny pl. az ugye a mûszerfal tetején egész fent van. Nagy G terhelésnél megnézném melyik pilóta nyúlkálna oda ki-be kapcsolgatni. A német trimm pedig lent az ülés mellett, nagy túlterhelésnél is könnyen elérhetik, elõre hátra tekerni nem kellene, hogy gondot okozzon (a trimm sebességével semmi baj nincs, lassan tekeri a végállások között, egyáltalán nem olyan, mint il-2-ben - ott lehetett szinkronban mozgatni a bottal, neki szerintem az a baja, hogy egyáltalán lehet túlterhelésnél állitani). De annyit nem ér meg, hogy ezért topikot nyissak :)
A pilóa beszámolókon nem kell kiakadni, többször volt már téma (volt olyan veres, aki Galland Göringnek mondott, híressé vált beszólását írta "bizonyítéknak", lám lám õ is Spitfire-t akart <#taps>#taps>). A clodban NEM a pilóták beszámolói alapján írják az FM-et. Van az az Ausztrál srác, az IvanK (õ az a "Sean" akinek a readme-ben köszönik az adatokat), írta, hogy rengeteg órát töltött a levéltárakban, és bújta a tesztjelentéseket, próbálták annyira pontosra csinálni az FM-eket, amennyire tudták (ezért tették fel pl. a G.50 grafikont is, ami eddig elég botrányos volt). A fórumon mindig tárgyilagos szokott lenni, és egyik legképzettebb is (valami civil kereskedelmi pilóta a faszi ha jól emlékszem), szerintem az jó dolog, ha Luthierék az õ adatai alapján dolgoznak.
Ha megnézed pl ezt a lapot (pár napja tette fel), ezen az emelkedõképességek vannak rajta. Pontos adatokat errõl leolvasni nem tudok, de az arányok azért látszódnak. Ha tényleg ilyen pontos lesz a játékban is, akkor ezzel könnyen meg fogunk barátkozni :)
Egyébként meg eddig is a légi harcok 90%-át az döntötte el, ki ment be magasabban... <#alien>#alien>
www.pumaszallas.hu
GOOBY, pls
Szinte egész este túlerõben voltak,eszükbe sem jutott balanszot tartani<#boxer>#boxer>.
Na,de azért így is hullottak<#smile>#smile>,mint a legyek...meg én is eleget lógtam ernyõn,a sok ketseg.
Jó lenne már valami össznépi hentelés valamikor,hogy helyre rakjuk az orcájukat.
Van valami hír, az il-2-vel kapcsolatban, hogy mikor lesz 4.11 kompatibilis hsfx vagy ultrapack? Sikerült valakinek összefésülni, hogy 4.11 alatt menjen valamelyik?