IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Nekem ez a kedvenc clodos videóm, főleg a középső etap:

De az elején a tájkép is qrvaszép, aminek a rof a nyomába sem ér. Lacával egyetértek abban, hogy én is a grafikán húzom a számat. Az csak mellébeszélés, hogy most csak egy évük van fejleszteni, ezért lesz ilyen, mert a rof, ami üzletileg sikeres, és amit "három éve folyamatosan fejlesztenek", abban is ugyanez a lapos, ötlettelen, egyszerű tájkép van bakker, amin csak fű, fa és folyó van, ami ráadásul úgy néz ki, mint egy rajzfilm. Ha a rofnál ennyire futotta három év alatt, nem lesz jobb a clodnál sem.

Egyébként hétvégén elég sokat repkedtem roffal, már értem miért anyázták annyian a clodos láthatóságot. A rofban tényleg qrva messziről láthatók a gépek, de ennek két oka van - a háttér üres, nincs annyi tereptárgy, ami közt elbújnak a pixelek, és a gépek tetű lassúak. A látástávolság itt sem nagyobb, de sokkal tovább tart, míg lőtávolba érnek a gépek. Ami a fákat illeti, nemtom kinek mennyire vannak kézben a gépek, én sokkal többször LÁTOM őket, mint hogy ütközzek velük, a fák ütközésmodellje emiatt pont hidegen hagy, és ha aközt kell választani, hogy szépen kidolgozott részletes, 3D-s fákat rak a térképre, vagy azt az összevissza pörgő forgó izét, amit a rof jelenleg prezentál, akkor egyértelmű, hogy a 3D-s nyer nálam.

Dogoltam online is az egyik szerveren, sajnos alig voltak fent (pedig szombat este volt), volt valami syndicate szeró, meg egy másik, a másikat választottam (lehet nem kellett volna), de nemtom már a nevét. Kicsit gáz, hogy a gépeket ott kellett kitapasztalni, mert igazán nm tudom, hogy egymás ellen melyik mire jó, az tök nyilvánvaló lett, hogy a Spad sokkal gyorsabb mint a Fokker VII, a Sopwith Triplane meg sokkal jobban emelkedik és fordul. A német planesetből végül a D VII-el repkedtem a legtöbbet, az tűnt a legjobbnak (D.I -et nem lehetett választani, nem értem miért, hiszen angol oldalon volt spad és triplane is). Nagy nehezen sikerült hozni az 1-es K/D arányt (tudom, szánalmas, de első online repülésen ennyire futotta ), de az nagyon frusztráló, hogy a D VII amennyivel lassabb hazamenni nem tudsz (követnek és lelőnek), ha helyben akarnál leszállni, akkor még a földön is lőnek (többször volt, hogy a földön gurulva repült belém valamelyik paraszt) ugrani nem lehet mert nincs ernyő, gyakorlatilag 1 vagy 2 kivételével minden felszállásom KIA lett. A D VII-est párszor széthajtottam mikor zuhantam valamelyikre, és csomószor túlhúztam emelkedésnél, ami az ilyen gyenge hajtóművek miatt még inkább gáz. Nem tudtam, hogy a hűtőt hogy állítsam, mikor milyen meleg a motor, az egyetlen CEM műszer egy fordulatszámmérő volt. Ennyit arról, hogy a field modos műszerek úgysem érnek semmit. A DM, FM és CEM egyébként tetszett, bár arról lövésem sem volt, hogy melyik gép mennyit tud a játékban, és ez mennyire valós (ez csak tipp, de szerintem Jasonék ezzel fognak szívni a legnagyobbat, ww2 sokkal jobban dokumentált, ott nem tudják sacc/kb programozni az FM-et).

Na, nem akarom túl sokat ragozni, a rofos csapatnak van rá egy évük még, ha (hagsúlyozom "ha") az FM DM CEM elég összetett és pontos lesz, ha a "kritikus rendszerek" modellezése pontos lesz (hogy a pitot fűtés nem lesz kapcsolható, azon még túlteszi magát az ember, de ha a La5 leemelkedi a meszát 8 ezren, azon már nem), akkor van csak esélye a BoS-nak, mert az már most nyilvánvaló, hogy grafikában sokkal gyengébb lesz. Mindenesetre a fejlesztést, dev updateket szorosan követjük, azért remélem pár hónapon belül fognak már adni valami előzetes listát, hogy egyáltalán mit terveznek belerakni és mit nem. Azt hogy megveszem-e, azt meg úgyis majd az dönti el, hogy 2014 elején mit tesznek le az asztalra...