IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

No, valami hír a patchrõl???
Most már tényleg várom.

VO101Tom
Rosszabb. Angol.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Osprey? Az egy pöcs. Úgy várom már mikor futok össze vele a csatorna fölött<#violent>

Amikor játék megjelenésekor kértem, hogy ne csak E-3 legyen spanyol polgárháborús konfiggal (manual PP, MG-FF, DB601-Aa hmü.) amikor az angoloknak a BOB legmodernebb tipusa is van (Spit IIa, vele egy hónapban jött ki a németeknek az E-7), akkor ez a kretén azért kezdett lobbizni, hogy igaz igaz, történelemhûség miatt kapjunk E-1 -et, mondván a BOB két legnagyobb darabszámban repült típusa az E-1 és az E-4 volt. Ez papíron igaz is, de sok E-1, E-3 a reptéren kapta meg azokat fejlesztéseket, ami után kvázi E-4-esek lettek, szóval nem lehet pontosan megmondani, mibõl mennyi repült. Azért meg külön leoltották, hogy ezek a kiskaliberek mellett inkább ne akarjon E-1 elé kerülni 😊

Én is gondolkoztam azon, hogy kicsit lehetne szívózni vele, mert a Spit fékszárny pl. az ugye a mûszerfal tetején egész fent van. Nagy G terhelésnél megnézném melyik pilóta nyúlkálna oda ki-be kapcsolgatni. A német trimm pedig lent az ülés mellett, nagy túlterhelésnél is könnyen elérhetik, elõre hátra tekerni nem kellene, hogy gondot okozzon (a trimm sebességével semmi baj nincs, lassan tekeri a végállások között, egyáltalán nem olyan, mint il-2-ben - ott lehetett szinkronban mozgatni a bottal, neki szerintem az a baja, hogy egyáltalán lehet túlterhelésnél állitani). De annyit nem ér meg, hogy ezért topikot nyissak 😊

A pilóa beszámolókon nem kell kiakadni, többször volt már téma (volt olyan veres, aki Galland Göringnek mondott, híressé vált beszólását írta "bizonyítéknak", lám lám õ is Spitfire-t akart <#taps>). A clodban NEM a pilóták beszámolói alapján írják az FM-et. Van az az Ausztrál srác, az IvanK (õ az a "Sean" akinek a readme-ben köszönik az adatokat), írta, hogy rengeteg órát töltött a levéltárakban, és bújta a tesztjelentéseket, próbálták annyira pontosra csinálni az FM-eket, amennyire tudták (ezért tették fel pl. a G.50 grafikont is, ami eddig elég botrányos volt). A fórumon mindig tárgyilagos szokott lenni, és egyik legképzettebb is (valami civil kereskedelmi pilóta a faszi ha jól emlékszem), szerintem az jó dolog, ha Luthierék az õ adatai alapján dolgoznak.
Ha megnézed pl ezt a lapot (pár napja tette fel), ezen az emelkedõképességek vannak rajta. Pontos adatokat errõl leolvasni nem tudok, de az arányok azért látszódnak. Ha tényleg ilyen pontos lesz a játékban is, akkor ezzel könnyen meg fogunk barátkozni 😊

Egyébként meg eddig is a légi harcok 90%-át az döntötte el, ki ment be magasabban... <#alien>

www.pumaszallas.hu

<#eljen>
PhantomAss
mondd meg neki hogy "shut up any die like a man"

amúgy meg:
crimson skies 2
<#taps>

GOOBY, pls

Zpogi
Én nem értem ezt a sok barmot,belép a szerverre oszt nonstop kék oldalra áll.
Szinte egész este túlerõben voltak,eszükbe sem jutott balanszot tartani<#boxer>.

Na,de azért így is hullottak<#smile>,mint a legyek...meg én is eleget lógtam ernyõn,a sok ketseg.

Jó lenne már valami össznépi hentelés valamikor,hogy helyre rakjuk az orcájukat.

szia , v.mikor genius metal strike pro-val kezdtem en is, de egyaltalan nem valt be, most saitek avator-om van ,nem mereg draga es kettojuk kozt nagy a kulombseg,mondhatom hatalmas, volt logi-m is az olcsobhik,v.mi attack force, nagyon jol lehetett a gepet erezni vele,de 6 honap utan szarra ment,en a saitek barmelyik tipusara tippelnek, ha mondjuk nem is a dragabbikra,lehet v.melyik kozep kategoriasra,de az biztos a saitek az csak saitek marad
ki ez az opsrey gyerek? Valami orosz? Ha igen, írd meg neki, hogy orosz ászokkal példálózzon és ne angolokkal <#mf1>

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Elõtte vagy utána van valami Keith Berry vagy ki trükkjei. Az a csávó elmondja, hogy mik trükkjei olyan 80%-ban de a maradék 20-at õ sem. Viszont amit elmond azt sem egyszerû eset utána csinálni.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

Sziasztok !

Van valami hír, az il-2-vel kapcsolatban, hogy mikor lesz 4.11 kompatibilis hsfx vagy ultrapack? Sikerült valakinek összefésülni, hogy 4.11 alatt menjen valamelyik?
Lehet a háború végén , amikor már németek tapasztaltabb pilótái elhullottak és csak néhány ász maradt meg, valamint sokszoros túlerõben voltak az égen akkor már tényleg könnyû volt egy újoncot leszedni.

Zpogi
Ja meg amin még kiakadok,hogy példáloznak mindenféle angol ászpilóták beszámolóival,hogy milyen könnyen legyõzték a messzert,ezen az alapon,ha példának vennénk Galland-ot,Hartmann-t vagy Marseille-t akkor elmehetnének az anyjukba.

Zpogi
Olvasgatom az 1C fórumot,és megy ott a vita,hogy a messzernek nincs jól lemodellezve a trimm-je,mert hogy túl gyors és ezt kihasználják a kék pilcsik.
Köztünk is vannak biztos ilyenek,de én konkrétan nem használom,csak kiegyensúlyozásra,és ahogy Tom is írta nekik "csak arra jó hogy egyszer rá tudd húzni az ellenre,oszt el is kopott az energiád".

Ennyi erõvel beszélhetnénk nekik(nekem sokáig tartana megfogalmazni a gyenge angoltudásom miatt<#zavart1>) arról is,hogy egy szempillantás alatt lenyitja a fékszárnyát.Ami még talán lehetséges is mert,hogy ugye levegõvel mûködik(ha nem tévedek),de az sem tart örökké és mégsem fogy ki nekik soha.

Ezt az Osprey gyereket meg jól tökön kellene rúgni,mert mióta kiderült,hogy változik a flightmodell azóta szítja ott a feszültséget,mert bezzeg a messzer...

Szerintem a régi Il2-ben rendesen szívatták a kék oldalt,most lenne esélyünk,erre egyfolytában megy a sírás veres részrõl. @&¢+!%+§ és még finom voltam és nõies! <#papakacsint>

Zpogi
Na igen,amin még ledöbbenek az az,ahogy belerakja a sörösüvegbe a mobiltelefont 😊

acidrain
A pillangós, és a súlyemelés besz@rás.

Ez a mûsor tényleg jó.

"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."

Zpogi
OFF

Srácok szoktátok nézni a Discovery-n ezt a Dynamo gyereket? Mi a véleményetek?

Most nézem a legutóbbi részét(4) az eddigiek is jók voltak,de ez ez valami brutál.

Kösz.

VO101Tom
Hmm, itt egy másik link:

Õsök Tere - Magyar vadászrepülõk

www.pumaszallas.hu

Az oldalon belül hol?

VO101Tom
B. Stenge Csaba és Punka György beszélget a 2. világháborús magyar légierõrõl:

http://mno.hu/?block=mno_video_popup¶m=media_id=51988

www.pumaszallas.hu

Na, ma már jobban ment. Ismét Saviékkal repültünk egy AW-t. Lõttem két humán vadászt.

Köszi, nekem is ezt írja ki.
Nohab: nem most, már kb 3 hónapja fent van, annyira repülök vele, hogy már van 17 repült órám. Nem semmi. Ellenben, az il-vel még csak 1500 órám. A clod offlineja nekem, szar. Mármint nem úgy szar, hogy nem megy, csak rohadt unalmas. Online gyakorlatilag senki nincs fent, azon a 30 mberen kívül akik forognak. A régi il-2, lehet, hogy gagyi meg egyszerû, de még mindíg többen játszák, és nagyobb számomra az élmény. (nem azért nagyobb, mert lelövök valakit,hanem mert sok arc van, újabb emberek, és persze régiek akikkel jó együtt repülni)
a felhozatal a repülõ napon.

Meg itt is.
Nohab
"...hét elején is kidobhatják..."

Abban az esetben, ha minden jól megy a "zárt" tesztnél (ami most hétvégén is zajlik állításuk szerint). Amúgy jól írtad le a forgatókönyvet.
Most akkor jól értelmezem(tudom két hét de most komolyan),hogy akár a hét elején is kidobhatják a nyílt béta tesztes patchet???
Aztán ha az jó, jön a steamos verzió?

Nohab
A patch után érdemes visszatérni erre a kérdésre.

Vaterát (illetve hasonló oldalakat) én is ajánlom ffb nélküli Saitek x52-õt szereztem ~7000Ft-ért, enyhén használt állapotban.
Vaterán idõrõl idõre felbukkan egy-egy darab, ott érdemes nézni..én is ott vettem. Két éve mondjuk.

Pakson sem fut rendesen nem hogy laptopon...

A másik kérdés- még mindig lenyûgöz a Cod játék grafikailag. Sajna ahogy nemrég olvastam, ez egy Laptopra- hiába gamer- nem menne fel?? 😞(
Vagy gondolom, akkor már nem lenne ilyen szép?? Van valaki, akinek fut laptopon egész élvezhetõen?
Sajna ahogy látom már tényleg nem kapható- fenébe- esetleg hasonló újabb változata??
Geniust nem akarok már- ez a második de mindkettõnél ahogy látom baj van a tengelyek elállítódásával- hiába kalibrálom újra mindig ugyanúgy visszaugrik balra
Saitek evo force...
Nekem nagyon jó. A baj az, hogy nem nagyon lehet már venni, ffb-st se.

Egy elcseszett gyakorlat.<#alien>

Saitek evo force..+saitek pedál.
Nekem nagyon jó. A baj az, hogy nem nagyon lehet már venni, ffb nélkülit.

Üdv újra Uraim!

Meg szeretném interjuvolni a tisztelt társaságot, hogy ki milyen joystickot használ- amivel meg van elégedve??
Létezik valami jó minõségû igazi force feedbackes ajánlatotok??

Eddig egy Genius metal strike proval nyomtam, nyomom,. de az x tengelye vagy kezd beszarni, vagy nem tudom egy folytában átugrik a bal oldalra a kormány és folyton trimmelni kell, kezdem megunni.

Logitech cuccokról nagyon jók a tapasztalataim, de az olcsóbb 20 ezer alatti kategóriában úgy látom nincs force feedbackes modelljük.

Ötleteket- ajánlatokat várok, ha megkérhetlek Titeket!

Nagyon köszönöm!

fisi
Egy kis olvasni való ebben a rossz idõben.

Nohab
Feltételezem most raktad fel. Ilyenkor már a patchel együtt tölti le és rakja fel teljesen automatikusan.
A Steam mabbában, ott van az Il-2 CoD. Itt. D:\Steam\steamapps\common\il-2 sturmovik cliffs of dover ( nálam D meghajtón van.)
Ott van 1 txt. fájl. readme.txt Ez. Ezt megnyítod, és ott írja a verziószámot.
Nálam ez jelenleg.

IL-2 STURMOVIK: CLIFFS OF DOVER

****************************************************************************************

README V1.5.0
GAME VERSION 1.05.15950
(October 17, 2011)

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

😄DD

www.smart-bus.hu

Üdv kollégák !

A Clod-nál, honnan tudom, hogy melyik verzió van fent a gépemen? (eredeti amúgy) Hol írja a verziószámot? A steam úgy tudom autómatikusan leszedi hozzá a patchet ugye?
Csak mert nekem "simán" elindul a clod-ha rákattintok, nem írja sehol, hogy várjak, mert frissít vagy ilyesmi.
Tegnap felmentem Savasékkal a spit vs 109 mod-ra. F-4-es Messer volt 1943-as 9-es spitek ellen. De nem emiatt aggódtam, hanem azért, mert idejét sem tudtam mikor ragadtam joyt legutoljára, de rá kellett jönnöm, a repülés olyan mint a biciglizés. Nem lehet elfelejteni. <#pias>

Minden úgy ment, mint a régi szép idõkben. 2x törtem ki a futót felszálláskor mire a 3-dik végre sikerült. Megláttam egy spitet és megcsaptam. Kicsit csodálkoztam, hogy pillanatok alatt már a spit kergetett engem. De segítségemre sietett egy macchi. Most már végre a spitre sikerült koncentrálnom. Jól megkergettem én is, majd kínkeservesen de sikerült lelõnöm. Akkor döbbentem rá, hogy én a szerencsétlen macchit lõttem le, aki a segítségemre jött. <#idiota> A következõ pillanatban már kidobott a server frendly kill miatt. <#confused> Nem tudom, hogy a spit mindez idõ alatt mit csinált, de biztos hogy harcképtelenné vált a röhögéstõl <#taps>

Repülõgép roncsok Oroszországban.

VO101Tom
Ma MMaisterral mi is bementünk, elkezdtünk géppárban lõni a vereseket, meg is kaptuk az egyik rommá lõtt retektõl, hogy "you are a bunch of cunts"...

Ilyenkor tudod, hogy nyertél 😊

www.pumaszallas.hu

Zpogi
Na,méltó módon megünnepeltem ezt a sok jó hírt,rengeteg ropogósra sült veressel...<#nyes>

No úgy látom lassan tényleg el kell gondolkodnom a gépvásárláson😄

A Béna.

Sanyo

www.pcpilot.hu

Meg van. :-) De mostmár remélem sikerül? !!!

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Sanyo
What a hell, elkezdtem írni a bevezetõt, de akkor már meg is csinálom. Kérek 1-2 órát. 😊

www.pcpilot.hu

Zpogi
THX<#worship><#smile>

Sanyo
Holnapra megpróbálom az egészet lefordítani, de most értem haza melóból és már nincs erõm hozzá.

www.pcpilot.hu