IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Sidewinder
    Nekem erről más a véleményem. Amikor réges régen egy messzi-messzi galaxisban, az ED kiadója még az SSI volt és a Flanker 2.5 volt a leg- jobb harcirepülőgép szimulátor, akkor pont azért vették nyugaton is rengetegen,mert olyan géptípusokkal repülhettek amivel addig soha, amit otthon ők nem is láthatnak. Most már mi sem:(
    Az ED a DCS sorozattal pont ott baszta el szerintem,hogy először is átbaszták a népet. Ugyanis a Black Shark eredetileg a Lock On sorozat része lett volna. Mindenki örült,hogy jaj de jó lesz mert most akkor a vadász,csatarepülő és helikopteres haverok együtt egy virtuális légtérben harcolhatnak az ugyanilyen baráti körből álló ellenséggel. Aztán hopp,egyszer kiderült,hogy ez már nem Lock On lesz hanem egy új sorozat a DCS része, ami legalább nincs "kompatibilátása" a Lock Onnal és csak egy helikoptertípussal lehet benne repülni. Akik utálják a forgószáryas technikát azok akkor alapból meg sem vették, a másik fele pedig az átbaszódás során keletkezett dühe miatt nem vette meg.
    Én azok közé tartozom akik megvették. Egyrészt azért mert a Kamov Ka-26-os típus miatt szerettem meg a repülést,szóval pozitívan viszonyulok a Kamovokhoz,másrészt meg azért mert érdekelt.Komolyabbnak mondható PC-s helikopterszimulátorom sosem volt.
    Annyit tudok róla mondani,hogy nekem nagyon tetszett,és helikopterpilóták szerint pedig nagyon valósághűre sikerült,mármint a repülési része.A bátor konvojokról amik akkor is tök egyenesen mennek tovább, ugyanazzal a sebességgel a betonúton előre, a menekülés szándéka nélkül,amikor 20 járműből 12-t már kilőttél,arról inkább ne beszéljünk . A minél reálisabb repmodellért ED-ék elég sokat tettek,ugyanis olyan pilóták tesztelték a szimulátort akik 2000 tavaszán éles harci feladatokat hajtottak végre a típussal Csecsenföldön.
    A jó rész után jöjjenek ED-ék további elbaszásai:
    - úgy emlékszem,hogy nagy nehezen a közönségnek kellett ráimádkozniuk őket,hogy az FC-2 legyen má kompatibilis a BS- 1 el
    -jött az A-10 ahol újra kompatibilitási problémák merültek fel,a közönség nagy örömére...

Összefoglalva a kurvára hosszúranyúlt monológot annyi a lényege,hogy ED-ék előnye ugyanaz mint a hátránya. Nem csak civileknek csinálnak szimulátort,hanem katonáknak is,és a katonai terméket a titkosnak számító részek kihagyásával adják civilek kezébe.Ennek köszönhető,hogy talán a legrealisztikusabb szimulátorokat csinálják.Ugyanis hiába orosz cég,ők nyerték az USA nemzeti gárda A-10-es szimulátor pályázatát,amiből később a "civil" A-10 született.Ezen kívül azt csiripelik a verebek,hogy a legkomolyabb,professzionális,mozgókabinos szimulátorokat a hadsereg(pl.Ka-52) és a civilek( pl.Ka-226) számára készítő CSTS Dinamika nevű orosz céggel is szoros együttműködésben vannak.
    Ez viszont a hátrányuk is,mert a civil közönséget leszarták,aki komolyabb modokat próbált készíteni azt meg keményen befenyítették,hogy ne nyúlkáljon a programba,mert meg lesz baszva.
    Ez a helyzet úgy tűnik javulni látszik a DCS:World megjelenésével és,hogy a külsős,3rd party fejlesztőknek is teret engednek.
    Szóval szerintem nem a nyugati helikoptertípus hiánya miatt vannak kevesen a felhasználók,hanem mert nem emésztették meg,hogy először is átbaszta őket ED,majd csinált egy olyan sorozatot,ami ugyan nem lett rossz,de kompatibilitási problémák miatt a nagy online,repüléseknek,ahol több fegyvernem képviseltetheti magát a légierőn belül, nem engedett teret.
    Nézd meg Beczl MiG-21 BiS-ét, az sem nyugati gép, mégis mindenki folyatja rá a nyálát nyugaton is,hogy ez mennyire király lesz.
    További adalék,hogy EDe eddig csak együléses típusok szimulátorait adta ki. Ha lesz nyugati típus akkor valószínű az Apache lesz az,és akkor az lesz a kezük közül kikerülő első kétüléses típus. Persze ehhez az is kell,hogy a lehető legtöbb információt megkapják a típusról,mert amúgy neki sem állnak komolyabban.Ezt már korábban nyilatkozták,hogy bármely típusról legyen szó,a lehető legmélyebb beletekintést kérik az adatokba, információkba,vagyis kb. teljes körű gyári,vagy legalább üzemeltetői támogatást,azért,hogy megfelelően valósághűre csinálhassák a szimulátort.Ezt a Kamov és az A-10 esetén ezt kibulizták,ha az Apache esetében is sikerül akkor lesz Apache.