IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Fürtös #56270 Azt hiszem ehhez hozzá kell szólnom... Bár eddig mindig elég szélsőséges vitákat kavartak a hozzászólásaim az ilyen témákhoz...
A miheztartás végett le kell írnom,hogy az én életem úgy alakult ,hogy keresztül kasul kóboroltam európát,meg egy pár helyet európán kívűl és nem mint turista hanem napi szinten érintkezve a helyi lakosokkal.
Szóval talán kijelenthetem,hogy a témában kompetens vagyok.
Ami a lényeg:Soha de soha(!!!) nem kerültem olyan helyzetbe ,hogy bármilyen negatív élményem lett volna bármely nemzettel.
Először is: Fel kellene végre ismernetek honnan jön ez a nemzetek,nemzetiségek közötti ellentét,mint korábban írtam az országok lakosságának elenyészően kicsi hányada(0.000000001%) vall ellenséges nézeteket más országokkal szemben.
Aki anyázza a szlovákokat: Tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén!
Ha egy szlovák ember odamegy hozzád az utcán és segítséget kér,pl:hol a legközelebbi gumis műhely vagy ilyesmi...
Mit fogsz tenni? Nekiállsz ordítani vele,hogy büdös hontalan történelem nélküli köcsög takarodj az országból? Vagy rámosolyogsz és elmutogatod neki merre menjen? (hozzáfűzném,hogy aki az első opciót választja az szememben azonnali tarkólövést érdemel...)
A különbség csak annyi,hogy a média ezt nyomatja,megosztottságban kell tartani az embereket,mert ha összefognak akkor bizony nagy dolgokat tudnak véghezvinni. A tv és az ujságok azonnal tömeghírezik ha valahol valami nemzetellenes történik,de arról soha nem híreznek,hogy vegyes magyar-szlovák településeken hogyan segítik egymást az emberek függetlenül attól milyen nemzetiségüek...
Soha nem lesz benn a híradóban az a szlovák (echte szlovák!) ember aki nekem és a csapatomnak nagyon sokat segített önzetlenül,feláldozva saját idejét és autóját... Nem is lehet a híradóban mert még a végén megszeretnénk egymást...
Tetszik nem tetszik a történelem újjab jelentős fordulóponthoz érkezett,többször volt már ilyen az idők folyamán,eddig mindig háborúval oldották meg a kérdést...Az viszont már kicsit aggasztó,hogy az eddigi háborúkban nem nagyon voltok olyan fegyverek amikkel országokat lehet egy gombnyomással eltörölni és évmilliókra lakhatatlanná tenni.
Mert ha kicsit is tud valaki a fő média hírektől elvonatkoztatva gondolkodni akkor rögtön látni fogja,hogy mindkét nagy háborút a gazdaság stagnálása és összeomlása előzte meg.
Háborúban pedig nincsenek nyertesek...mindenki veszít valamit.
Van aki vagyont van aki családtagot,van aki végtagot,csak pár ember van aki ezekből profitál de ők nagyon. Fel kell végre fogni,hogy a háború üzlet.
Nagyon komolyan ragaszkodnak a világ jelenlegi vezetői a gazdasági berendezkedésünkhöz de ezt fenttartani tovább nem lehet mert alapjában müködésképtelen. Versenyre épül,és mi a közös a versenyekben? Nem nyerhet mindenki,ugyhogy páran jól járnak a többi megy a darálóba.
Márpedig ezt a berendezkedést szeretnék mindenáron megtartani,de ez csak úgy lehetséges ha megnyomják a reset gombot,ami háborút jelent... Lerombolnak elpusztitanak mindent aztán lehet szépen újra vásárolni.
Olyan pedig nincs ,hogy te majd nem mész harcolni mert te csak a hazádért vagy hajlandó harcolni,megvannak rá a módszerek,hogy hogyan lehet erre rávenni embereket,és sokszor nagyon könnyű az idiótábbját még arra is rávenni,hogy mindezt mosollyal az arcán tegye.
Sír-rí mindenki,de pláne a fiatalok,hogy így szar meg úgy szar Magyarországon,csendben megkérdezném ki a felelős érte?
Mindenki tud felelőst:az előző kormány,a gyurcsány a viktor a trianon,az imf.
Azt soha senki nem mondja,hogy mi MAGYAROK vagyunk felelősek azért ami az országunkban folyik!
El kellene felejteni végre azt a vonalakat rajzolgatunk a térképre faszságot...
Kérdezem én milyen jogon húzunk határokat?
Milyen jogon vagyunk mi itt a kárpát medencében?
Verjük a mellünket csak épp abba nem gondolunk bele,hogy mit éreztek azok a családok akiket mi rugdostunk ki innen?
Félre értés ne essék nem akarok senki nemzetiségi érzelmeibe belegázolni,én is magyarnak vallom magam de nem azért mert körberajzoltak egy darabot európából,vagy mert a himnusz hallatán vigyázzba baszom magam,nem ezért vagyok magyar a hagyományaim a kultúrám
és a lelkem magyar,és nem azért mert kokárdát hordok.
Vegyétek már észre ,hogy folyamatosan hazudnak nekünk,mindenben.
Történelemben,földrajzban,tudományban,gazdaságban,és legfőképp politikában.
Egy föld van,mind ide születtünk és semelyikünknek nincs joga bárkit is kiűzni szülőhelyéről! Nekünk sem volt,valahol a földön volt egy nép aki úgy élt évszázadokig ,hogy mi magyarok elűztük őket a szülőföldjükről,aztán belevegyültek a népességbe.(Az amerikai indiánokról már ne is beszéljünk.)Csak ezt valahogy nem nagyon ragozzák a történelem könyvek...
Alapvetően minden ember ártatlanul születik.
Más kérdés,hogy sok beszűkült gondolkodású emberkét rá lehet venni mindenféle eszement ideológiákra.
Tudom megint kicsit összevissza és csapongó lett de nem vagyok író,csak tudatni szerettem volna,hogy olyan hogy magyarellenesség meg szlovákellenesség,meg minden ilyen faszság.(igen kövezetek meg Trianon is). Alapvetően semmire sem jó csak arra,hogy megossza az embereket.
Trianonról pár szót még mielőtt kibannoltok:
Volt itt egy román barátnőm pár hétig ,és egyszer megkérdezte,hogy haragszok e én a románokra?
Kérdeztem:ugyan miért? Hát Trianon meg Erdély miatt.
Tudod mit válaszoltam? Azt ,hogy nem. Hogy haragudhatnék azokra az emberekre akik nem tehetnek rólla és semmi közük nincs hozzá???
Arra a pár politikusra kell haragudni akik kitalálták és véghezvitték.
Meg azokra akik aláírták reklamáció nélkül.Valóban el tudjátok hinni,hogy nem volt előre eltervezve??? Mert józan magyar vezető azt alá nem írta volna...
És ha valaki azt hiszi ,hogy a történelem folyamán bármelyik háború valamilyen nemes cél érdekében folyt ,hogy jobb hellyé tegyük azt a bolygót az súlyosan téved...
Ennyi voltam,bocs ha hosszú volt de ez nagyon nyomja a szívemet.
Írom én ezt úgy ,hogy én is külföldön élek,szerencsére én nem anyagi okokból jöttem el,hanem inkább világlátás céljából.
Ami amúgy is óriási probléma,ha csak fél órát szentelnének a kivándorlási probléma valós bemutatására valamelyik vezető hírműsorban az emberek azonnal rájönnének,mekkora baj van Magyarországon...