IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • artivizsla #53344
    Ismét idézetek, most Heinz Knoke könyvéből :

"...A tény ettől függetlenül tény marad : az angliai csatából a Királyi Légierő vadászpilótái kerültek ki győztesen, akikben a harctéren kemény,de sportszerű ellenfelet ismerhettünk meg...Az, hogy nem sikerült megszereznünk a partraszállás végrehajtásához szükséges légi fölényt, az angol vadászpilóták elszántságának és bátorságának következménye. Jó manőverezőképessége és műszaki teljesítménye miatt a Supermarine Spitfire kellemetlen ellenfél volt a német kötelékek számára..."

"...Idegesség fog el : ott van, alig néhány méterre előttem. Spitfire. A RAF jele akkora rajta, mint egy kerék. Egy rántással fölemelem a gép orrát. El kell kapnom! Ám mostanra már ő is észrevett. Élesen hátrafordul felém, lejjebb engedi a Spitfire orrát, majd süllyedés után mélyen odalent egyenesbe hozza a gépét. Hátrahúzom a gázkart, és bedöntöm a gépemet balra. Nem szabad elvesztenem szem elől. Mindkét kezemmel erőteljesen a hasam felé húzom a botkormányt, mialatt a fordulás közben csaknem zuhanásban vagyok. Úgy érzem, mintha egy óriás kéz belenyomna az ülésbe, egy pillanatra minden elsötétül előttem. Újra ott van : zuhanórepülést hajtott végre a gépével, és most nyugatnak véve az irányt a nyílt tenger felé tart. Leereszkedem utána. Teljes gáznál a motor már valósággal bömböl, és a vibráció miatt a szárnyak is remegni kezdenek. Megcélzom a gépet és tüzet nyitok. Közelebb kell férkőznöm hozzá. Zárom a hűtőzsalukat. Mit bánom én, ha a hűtő felforr, kit érdekel, ha a motor darabokra szakad: bármi történjék is, el kell kapnom! A Spitfire zuhanni kezd, olyan mint egy meteor, mely áthasít az űrön. A brit gép kitűnő darab, s a pilótafülkében ülő fickó jól tudja, mit akar, ráadásul kötélből vannak az idegei...A Spitfire gyorsabb nálam, a köztünk levő távolság egyre nő. A dobhártyám lüktet, a fejem szét akar robbanni. A teljes gázzal végrehajtott zuhanórepülés maga a pokol a pilóta számára..A motor túlhevült. Az olaj hőmérséklete növekszik. A műszer még mindig 800 km/h sebességet mutat. 1000 m-en a tommy lassan megállítja a zuhanást, és egyenesbe hozza a gépét. Nem sokkal a magas parti hegyek hómezői fölött süvítünk el. A Spitfire valami ördögi találmány, lemaradok mögötte...."

"...Már 7600 m-en vagyok, egyfolytában a légteret fürkészem magam körül és odalenn. Előttem, valamelyest balra kirajzolódik egy apró, sötét pont az egybefüggő hófehér táj előtt. Ez a Spitfire rövid kondenzcsíkot hagy maga után. A tommy széles kört tesz, és a fjord belső része felé tart. Tartom a magasságot, és figyelem a zsákmányom mozgását. A tommy a kiszemelt objektum fölé ért és két teljes kört írt le, s közben fényképeket készít. Kihasználom a lehetőséget és fölé kerülök. Szemmel láthatólag annyira el van foglalva a munkájával, hogy észre sem vesz. Mintegy 1000 m-el vagyok fölötte. Dolga végeztével nyugatnak fordul, hogy hazatérjen. Teljes gázt adok és ellenőrzöm, minden rendben van-e a fegyveremmel, s közben rárepülök. Pár másodperc múlva közvetlenül mögötte vagyok. Tűz ! Lövedékeim becsapódnak a gép törzsébe. És ekkor pörögni, fordulózni kezd, mint egy őrült. Nem szabad kiengednem a kezem közül. Egyfolytában tüzelek az összes fegyverrel. Zuhanni kezd, majd újra egyenesbe hozza a gépét, mely egyre sűrűbb füstcsíkot húz maga után. Ismét tüzet nyitok..."