IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Nézd. Annak, hogy ki melyik gépet preferálja -ahogy írtad- nincs köze ahhoz (legalábbis nem kell, hogy köze legyen ahhoz), hogy egyik másik paraméterben melyik gép a jobb. Nekem egyértelmű a Mesza, mert a Pumások is ezt repülték, jobban tetszik a formája, jobban ismerem a gépet, és a játékban szükséges repülési stílus is jobban fekszik. Elboldogulok a Fókával is, a sok géppuskával tényleg nem kell nagyon célozni, de nekem nem kényelmes, hogy csak szintben vonatozok, és ha elém kerül valaki azt lelövöm, ha mögém kerül akkor eltolom, hátra sem nézek. Unalmas. Valakinek ez jön be, az az ő dolga. :)

Ha viszont kicsit objektívebben nézed, akkor sok érdekességet lehet előtúrni a netről. Épp minap olvastam pár cikket, amikben pl. a 109-est mondták agilisebb, jobb vadászgépnek mind a német (!), mind a szövetséges pilóták tesztjei (angol és orosz). Az oroszok jobban is fostak a 109-estől. A 190-es rohadt nehéz volt, sok fegyver, sok páncél hátránya. Volt benne egy bika erős hajtómű, de emelkedésben lassú és lomha, 6000 fölött meg kifejezetten fosch - ezért volt sokkal eredményesebb a keleti fronton. Nyugaton a 8000 fölött cirkáló turbós magassági vadászok ellen esélytelen volt. Hogy magasan is jó legyen, gyakorlatilag új gépet kellett építeni - akár a D fókát, akár a Ta-t nézed, új sárkány, új hajtómű, új fegyverzet - ez már nem az a fóka, ami előtte volt. A Meszával sokkal pontosabban lehetett lőni is (szárnyágyú az szárnyágyú marad, hiába lesz 30-as, az aszinkron lövések rázzák a gépet, az összetartás miatt számolni kell a távolsággal is, stb). Amiben a 190-es jobb volt, egyrészt kényelmesebben lehetett vezetni. Elektromos trimm, fékszárny, tágasabb kabin, széles nyomtávú futó, stb (A széles motor miatt viszont a kilátás előre rosszabb volt). Az orsózási sebessége piszok gyors volt, és szűken lehetett fordulni vele - Szpitet ezzel szopatták (viszont orrsegédszárny hiányában minden előjel nélkül vágta a gépet a forduló bedöntéssel ellentétes dugóba, amit mondani sem kell mekkora szívás. Ezt külön írja is az egyik jelentés részlete). És persze a hatalmas tűzerő. Az előző kettőre pont nem volt szüksége, ha az üss és fuss elvet követed, a tűzerő az tényleg jóság, de amire használták, oda a mesza egyetlen 30-asa is elég volt. Ha bombázók ellen kell menni, oda meg a manőverező képesség nem számít, csak a tűzerő (ha persze felkapaszkodik oda, ahova kell).

Szal nekem a fóka mindig ilyen ellentmondásos típus volt - tud nagyon jó lenni, ha abba a közegbe, vagy abba a szituációba kerül, amiben ezt ki tudja használni, de nagyon tud szívóágon is lenni, ami viszont nem jellemző a meszára.