IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Osprey? Az egy pöcs. Úgy várom már mikor futok össze vele a csatorna fölött 
Amikor játék megjelenésekor kértem, hogy ne csak E-3 legyen spanyol polgárháborús konfiggal (manual PP, MG-FF, DB601-Aa hmü.) amikor az angoloknak a BOB legmodernebb tipusa is van (Spit IIa, vele egy hónapban jött ki a németeknek az E-7), akkor ez a kretén azért kezdett lobbizni, hogy igaz igaz, történelemhűség miatt kapjunk E-1 -et, mondván a BOB két legnagyobb darabszámban repült típusa az E-1 és az E-4 volt. Ez papíron igaz is, de sok E-1, E-3 a reptéren kapta meg azokat fejlesztéseket, ami után kvázi E-4-esek lettek, szóval nem lehet pontosan megmondani, miből mennyi repült. Azért meg külön leoltották, hogy ezek a kiskaliberek mellett inkább ne akarjon E-1 elé kerülni :)
Én is gondolkoztam azon, hogy kicsit lehetne szívózni vele, mert a Spit fékszárny pl. az ugye a műszerfal tetején egész fent van. Nagy G terhelésnél megnézném melyik pilóta nyúlkálna oda ki-be kapcsolgatni. A német trimm pedig lent az ülés mellett, nagy túlterhelésnél is könnyen elérhetik, előre hátra tekerni nem kellene, hogy gondot okozzon (a trimm sebességével semmi baj nincs, lassan tekeri a végállások között, egyáltalán nem olyan, mint il-2-ben - ott lehetett szinkronban mozgatni a bottal, neki szerintem az a baja, hogy egyáltalán lehet túlterhelésnél állitani). De annyit nem ér meg, hogy ezért topikot nyissak :)
A pilóa beszámolókon nem kell kiakadni, többször volt már téma (volt olyan veres, aki Galland Göringnek mondott, híressé vált beszólását írta "bizonyítéknak", lám lám ő is Spitfire-t akart
). A clodban NEM a pilóták beszámolói alapján írják az FM-et. Van az az Ausztrál srác, az IvanK (ő az a "Sean" akinek a readme-ben köszönik az adatokat), írta, hogy rengeteg órát töltött a levéltárakban, és bújta a tesztjelentéseket, próbálták annyira pontosra csinálni az FM-eket, amennyire tudták (ezért tették fel pl. a G.50 grafikont is, ami eddig elég botrányos volt). A fórumon mindig tárgyilagos szokott lenni, és egyik legképzettebb is (valami civil kereskedelmi pilóta a faszi ha jól emlékszem), szerintem az jó dolog, ha Luthierék az ő adatai alapján dolgoznak.
Ha megnézed pl ezt a lapot (pár napja tette fel), ezen az emelkedőképességek vannak rajta. Pontos adatokat erről leolvasni nem tudok, de az arányok azért látszódnak. Ha tényleg ilyen pontos lesz a játékban is, akkor ezzel könnyen meg fogunk barátkozni :)
Egyébként meg eddig is a légi harcok 90%-át az döntötte el, ki ment be magasabban...