IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Szepy2884 #50090 urak, ahhoz, hogy valaki elsajátítson legalább egy nyelvet, nem csak nyelvérzék (anélkül sajnos nem megy), hanem nagyon sok összetevős szerencse is kell.
Nekem hála Istennek minden adott volt. 12 évesen kaptam meg életem első pc-jét. Előtte még c-64-em sem volt. Pont jókor kaptam, mert pont akkor voltam rá a legfogékonyabb. Viszont játékon kívül másra sosem használtam. Csakhogy a játékok szerencsére angol nyelvűek voltak. A szimulátorok mellett imádtam az akkori kalandjátékokat, mint a Monkey Island, Day of The Tentacles, Flashback stb. Ezekben a játékokban rengeteg párbeszéd volt. Szó szerint szótárral keltem, szótárral feküdtem (mellette azért csajoztam is meg bringáztam is
). Ezáltal Óriási szókincsre tettem szert, amit csak össze kellett rakosgatnom a beszédhez.
Iskolában nyelvet megtanulni nem lehet. Erről nem feltétlen a tanár tehet, de amilyen nyelvkönyvek vannak/voltak magyarországon, az én időmben, az katasztrófa. Most nem tudom, mi a helyzet, de aki ismeri a Lindás angol könyveket, az tudja miről beszélek, ha azt mondom, hogy "hömpörö appor ümbrixi"
. Szép angol szó igaz? Ezektől csak a korabeli német könyvek lehettek szarabbak.
Szerencsére én különtanárhoz járhattam hála édesanyámnak, meg nekem, mert szívesen jártam, mert olyan profi tanárral és nyelvkönyvel találkoztam, ami nem csak a nyelvtant, de a mindennapi élethelyzeteket "everyday conversations" azaz a társalgást tanította játékosan. Ehhez is szerencse kellett.
Én mindent amit elértem, azt a műszaki végzettségemnek és a Tárgyalóképes (ez a lényeg!) angol nyelvtudásomnak köszönhetem. Ja, és németül egy mukkot sem tudok, amire nem vagyok büszke, de eddig nagy részt német multicégeknél dolgoztam/dolgozom.