IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Nem. :)

Szabályos palástorsónál a gép orrának a looping tetején az eredeti menetirányra pont merőlegesen kellene állnia (sokkal meredekebben kell emelkedni, és jobban kifordulni). Pumaszálláson az elméleti anyagok menüben az oktatófilmek alatt van is erről egy film, lap alja felé, Barrel roll instructions néven.
    Másik hiba a pedál. Vezetett orsónál miközben csűröd, a pedállal felléped a gép orrát, ez azonban dogfightban nem mindíg jó (úgy meg pláne nem, hogy már csűrés előtt, ahogy a videón mutatja a srác). A felső holtponton pont a pedállal lehet faszán a másik mögé "rúgni" a gépet, csak nagyon dugó veszélyes, óvatosan kell csinálni. Ez már nem lesz "szabályos" barrel roll, műrep versenyen lepontoznák, de ez dogfightban kit érdekel? :)

A videón a másik, amit "Hammerhead" néven mutat be, azt magyarul "legyezőnek" hívjuk. Ezt szabályosan úgy kellene csinálni, hogy felfelé és a lefelé húzott füst a belső íven minnél inkább fedje egymást. Visszaborulás előtt is ellene lép, ami hülyeség, mindegy, neki ez a heppje. Hogy miért nem lépi viszont le az orrát, mikor megindul lefelé, nem tudom. Ezt normálisan Il-2-ben elég nehéz, dogfightben még fölösleges is. Sokkal jobb, ha "harang" manővert csinálsz. Miután nulláig elkoptattad a sebességet, nem szárnyvég körül borítasz vissza, hanem a gép egyszerűen leadja az orrát, és átvezeted függőleges siklásba. Valóságban persze a harang is végig vezetett, orsózó mozgás nélküli manőver, ezt il-2ben nem tudod megcsinálni. Azt ügyesen mutatta a gyerek, hogy emelkedéskor a szárnyvéggel tartod pont függőlegesen a gépet.
    Ennek viszont az a hátránya, hogy aki utánad kapaszkodik, az könnyen meglőhet, ezért -ha lógnak alattam- én úgy szoktam ezt a manővert csinálni, hogy emelkedés közben kicsit bedöntöm a gépet, így aki üldöz, annak elém kellene célozni, amihez szűkebben kell tépnie, még hamarabb elkopik a sebessége. Csak amikor a saját seb. 200 alá esik, akkor húzom függőlegesbe, csűrőt kiteszem, hogy stabilan felfelé emelkedjen, onnan pedig "haranggal" borítok vissza.

Megnéztem még egy-két videóját, Immelmannt is elqrja, emelkedés közben leveszi a gázt, Split-S -nél is, még bőven nem szürkül, de már alapgázon zuhan. Ez egy őrült