IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Her Laca

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

DonZorro

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Ez is igaz... de akkor még jelentett valamit a "hív a haza" is... egy átlag mai fiatalnak mondhatnál bármit!

www.smart-bus.hu

Her Laca
"szerintem ez tiszteletet és köszönetet érdemel!"

Persze ,ezt nem vitatom. De nem hiszem ,hogy tisztában lettek volna mindennel a delikvensek. Tudod fiatalon hiszékeny az ember.!!!!

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Szerintem ezt õk is tudták... mégis beültek... szerintem ez tiszteletet és köszönetet érdemel! 😊

www.smart-bus.hu

Her Laca
Hát tudod a köszönettel nem sokra mennek. 0 esély az 0 esély. Szerintem.

Viszont jár nekik a köszönet, hogy egyáltalán ennyi képzés után beleültek azokba a gépekbe...

www.smart-bus.hu

Her Laca
Nem volt vicces😊 De rád nem vonatkozik a mondandóm.

Her Laca
Na! Eloszlatva a félreértéseket. Pl: a magyar pilóta képzés ,igen magas színvonalú volt. Kezdõdött a kiválasztással ,majd eleinte Olaszországba mentek a leendõ pilóták tanulni. Aztán persze itthon is elkezdõdött a képzés . De ne hasonlítsuk a kiképzett harci pilótákat ,azokkal a (véleményem szerint ágyútöltelékekkel) pár hét alatt gépre engedett srácokkal,akik a háború vége felé gépre kerültek. De ez látszik is az eredményeiken asszem,azokat nem kell magyarázni.

Nem olyan könnyû egy boing-el. Az nem egy spitfire. <#wink>

WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo

Az egyiknek mégis majdnem sikerült kikerülnie! 😄

www.smart-bus.hu

Scottt
2Batárnagy tornyot nagyon nehéz eltalálni

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Sõt el is találták mind s 2 tornyot.
Ez azért teljesítmény ismerjük el. Némi repkedés után (mert amerikában jártak pilótasuliba) nem is lehetett egyszerû. Igaz szabályos leszállásra nem készültek.

"Azért régen se két hét alatt lett pilóta valakibõl."

Pedig volt rá példa...

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

"Egy trabantal lemenni balatronra jó mert hangulata van és élvezed az utat, ugyanez egy ferrari-val azért jó mert brutális az erõ és gyorsan ott vagy. 😊"

Erre van egy példám de nem ennyire drasztikus.

Életem elsõ kiküldetésére (Svájc) kaptam egy S80 D5-ös Volvót hogy azzal menjek fel Ferihegyre. Nekem otthon egy Peugeot 309-m van. Szóval amikor megláttam a bérautót, azt hittem hogy kandikamera, de amikor tudatosult hogy ez a való világ, akkor meg nemtudtam hovaverjem a seggem.

Nem szaporítom tovább. Mire felértem Pestre, hálát adtam az égnek, mert a Volvo tempomatja és automata sebváltója a full manuális Peugeot-om után, ahol még az utat is érzem a fenekem alatt, olyan ingerszegény volt számomra, hogy folyton attól féltem, hogy bealszom.

Talán bennem van a hiba, de ez van.

A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb

"Engem pl kimondottan idegesít,ha egy srácra sok sok órát rászánok a szabadidõmbõl ,és egyszer csak el tünik a balfenéken ,és azt sem mondja fapapucs."

Fapapucs 😊)

"Pl. Dogfight (Microprose), ha nem szedem elõ, sosem kezdek IL2-zni."

Fú én azt gyûlöltem. De a Tornado nekem is megvolt. Az volt talán az elsõ komoly repszim a piacon, de voltak sajna komoly hiányosságai.

Sok repszimem volt aminek a nevére sem emléxem mert nem érdemes... a Dogfight is közéjük tartozik.

Her Laca
Mé Arabok is elvezettek gépet ,pedig csak szimulátoron tanultak.

Her Laca
Yet et is vezethetsz pár óra után.😊 Én nem öngyilkosjelöltekrõl ,hanem pilótákról beszélek😄

Szükség esetén alig néhány elméleti és gyakorlati óra után pilóta lehetett vkibõl. A halálozási arányuk viszont igen magas volt. A 2.vh. alatt a németek az elsõ alatt a szövetségesek megtapasztalták.

Ez is 1 nézõpont. Én pl az átmenetet szeretem. Nem kell ferrári az utazáshoz. Persze 1 zárt pályán kipróbálnám. Ha felülök a repülõre legyen gyors, de ha vezetném, akkar inkább a szabad repólés akár 1 motoros sárkánnyal is.

Her Laca
Azért régen se két hét alatt lett pilóta valakibõl.
Hajlamosak vagyunk elfelejteni,hogy ott is éveket vett igénybe a pilóta képzés. És persze nagyon magasak voltak a követelmények akkor is.

Nem hiszem, hogy ennyire szar ma egy F-16-al repülni, tény, hogy sok a gom, tény, hogy sok az elektronika de a repülés az repülés. Inkabb azt mondanám, hogy mindkettõben van élvezet. Egy trabantal lemenni balatronra jó mert hangulata van és élvezed az utat, ugyanez egy ferrari-val azért jó mert brutális az erõ és gyorsan ott vagy. 😊
Ez a mai repülés olyan mint nyugati autópályán a zajvédõ falak közt vezetni. Gyors, de nem élvezetes.

Inkább szögezzük le, hogy egyiknek sem könnyû, sem a 2vh pilótáknak sem a mostani "modern" pilótáknak. Mindkét kornak vannak elõnyei és hátrányai. Személy szerint tetszenek a mostani vadászok de mégis ugy gondolom repülni igazándiból egy 2vh motoros vadásszal lehet jó. Ahol még van idõ élvezni a tájat. 😊
Igaz. Csak én ezt a modern repülést azért nem szeretem, mert a repûlés öröme elveszett. Rengeteg tanulás amíg egyáltalán fölszállhatsz 1 modern géppel. Légiharc (?) meg újabb rengeteg tanulás után esetleg. A lelõtt ellenfeket nem is látod. Lehet egy szer az autózás is ilyen lesz, de azt én hál istennek nem érem meg. Vezetés helyett gombokat nyomogatni ? Brrr kiráz a hideg. Meg évekig tanulni h vezethess. Szép új világ. (?)

Her Laca
Hoppá😊))))))))
Félreértés esete forog fenn. 😄
Én úgy értettem ,hogy elhivatottság ,szorgalom kelletik ehhez is,úgy mint az életben bármihez hogyha sikeres akar lenni az ember.

A 2 gomb helyett persze többet. A mai pilóták már nem repûlõgépvezetõk, hanem repülõ számítógépes operátorok.

Scottt
Na-na nem két gomb az a kettõ😊(Régebben én is ezt a nézetet vallottam.,aztán az FF4 meg a Lock On leszoktatott,ha tényleg 2 gomb lenne akkor nem 180oldalas kézikönyv lenne a FFhez magyarul(Az angol vmi 6-700oldal)

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

A való élet most így néz ki : megnyomok 2 gombot, elengedek 1 rakétát 40 v több kilóméterre. Cool csávó vagyok. LOL Régen a pilóta döntött ma meg akár ki is vehetnék a gépbõl. Ezért szeretem a 2.vh-s szimeket.

Sanyix
Azt nem tudjátok, hogy az ntrk felvétel minõségének fossága mitõl függ? Olyan szép lövéseim voltak pár küldetésben, visszanézve meg borzalmas az a szögletes arcade szerû mozgás, fõleg amikor még teleportálgatnak is a gépek. Nem sikerült rájönnöm mitõl függ, csak arra, hogy vagy a felvétel közbeni szaggatástól, vagy az össz repülõ gép mennyiségétõl. Na melyiktõl függ valójában?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Her Laca
Nem ász vagy nem ász (ez jó)😊)) kérdése ez.
De ezt asszem már sokszor megvitattuk😊
Különben meg csakis az egyéntõl függ mire viszi ,és ez szerintem a való életben sincs másként.

Her Laca
No no!!! Hidd el sok mindent tudnak neked mutatni a századok tagjai.Nem véletlen ,hogy mindenhol vizsgáztatnak azért de nem kell ezt túl komolyan venni azért.

Hmmm... én nem voltam, és nem is akarok századtag lenni sehol sem, így "kívülállóként" mondom el a véleményemet...

Szerintem igenis kell egy században valamiféle értékelési rendszert kialakítani. (Klánoknál nem fontos, de azok olyanok is....)
Milyen lenne az, ha Kispista Ubul kitalálhatná, hogy õ mától pl. VO101 tag (vagy V.4, 102vo, tökmindegy...), a század tagjai kötelesek ezt tudomásul venni, és Ubulka igen béna ugyan, de használja a nickjében a századnevet.
Innentõl kezdve, bárki látja VO101_Ubulkát repülni, azt hiszi, hogy ez az egység egy rakás szerencsétlenbõl áll...
Én kifejezetten szeretem, amikor pl. a WarCloudson az ellenfél zömében DEY, TFS, PFS, KITE stb... századtagokból áll, mert tudom, hogy ezekkel a srácokkal színvonalas küzdelmet lehet vívni, nem agyaggalamb-lövészet lesz ellenük harcolni.
Tényleg jólesik az embernek, ha vívsz egy párbajt mondjuk PFS_BlueLionnal (egyik legügyesebb a szerveren), igaz, hogy elveszted, de tiszteleg az ellenfél a teljesítményed elõtt. És innentõl kezdve ha belépsz, a holland srác magyarul köszön...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

azért lett bevezetve a vizsgatéma mert régen eléggé sok online war volt. vef1-2 bw stbstbstb, amit télleg csak azok ismernek akik régóta repülnek. na és itt nagyonnemmindegy hogy milyen pilóta repül bizonyos csapat kötelékében. és ennek mércéje volt a vizsga. meg pusztán magadnak is jól esik ha le tudod rakni.
Sanyix
hát akkor a nabokat be kell rakni elõször gyorsbombázónak 😊 földi célpontok lövöldözésével nem hozhat szégyent, az egyszerû 😄 Aztán úgyis néha megtámadják tanul pár kikerülõmanõvert, aztán jöhet a vadászás. Sztem jobb "ahogyérzed" alapunak lenni, nem vizsgaalapúnak.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Teljesen igazad van. Legalább megköszönni illik és elbúcsuzni. Persze nem mindenkibõl lesz ász és vannak akik megunják, h nincs gyors siker.

Her Laca
Nos igazad is lenne,meg van is,csak hogy azé egy század valamiféle rangot jelent.(legalábbis szerintem)Tehát az ,hogy a pilót mennyire eredményes,ügyes az az egysége hírnevére is kihat,ezért nem árt ha az átlagnál kicsit jobban csinálja a dolgát. Persze ez így ahogy leírtam nem teljesen igaz a valóságban ,de valószínû ezért vannak a vizsgák ,és a magasabb elvárás. Én személy szerint a kiképzõsdi dologgal szkeptikus vagyok,max tanácsokkal kell ellátni a kollegákat oszt ha figyel el tud sajátítani mindent a tehetségéhez mérten. Engem pl kimondottan idegesít,ha egy srácra sok sok órát rászánok a szabadidõmbõl ,és egyszer csak el tünik a balfenéken ,és azt sem mondja fapapucs.

Sanyix
Még mindig vannak ilyen vizsgák? 😄 hát fura, azt hittem errõl leszokott mindenki. Kicsit olyan túllihegés, ez csak egy játék, funból repül vele, nem hal meg ha valamit rosszul csinál.

fú.sztem vasárnap tudok menni. akkoris napközben.
Sok mappon jól eltalálok, de van ahol nehezen. A ködös párás v éjszakai pályákat nem szeretem. Ha nincs kivilágítva a pálya, nehezen v egyáltalán nem találom meg.(igaz hasra szállni jól tudok<#wink>) Az ellenséget (földi) is csak akkor ha a légelhárítás segít.

Her Laca
Ugyan már😊 Itt mindenki türelmes meg minden.😄DD
Emlékszem ,hogy amikor jelentkeztem ,(ugyan repülni ,meg harcolni tûrhetõen tudtam) de navigálni semmit. Tanítgattak ,magyaráztak ,de a balaton mapon is képes voltam eltévedni,és állandó stresszben voltam ,hogy most hová tartok ,meg hol vagyok. Oszt Neghwar ( a türelmes)😊
megunta és "finoman,csendesen ,oktatólag" rámförmedt,hogy mi a f..szt nem értek, fent észak ,lent dél,stb a térképen oszt ott az iránytû és használjam. Azóta asszem bárhova ,bármikor,bármely idõjárási körülmények között eltalálok😄
Azt kell tudnod,hogy honnan indulsz,hova tartasz ,folyamatosan memorizálnod kel az adott irányodat és egyszerû lesz a dolog. Jegyzetelhetsz is eleinte.

DOS partícióval csinálod? Van 1-2 játékom, amit az új géppel félbe kellett hagynom... sem XP sem DosBox alatt nem mennek rendesen.

3 éve (még nem volt saját gépem) apám bepakolta a szobámba a 200MHz MMX-et "ne õket zavarjam éjjel" jelszóval, akkor jöttem rá, hogy engem háromféle játék köt le:
- ami 320*200-ban fut
- ami Thief (1-2)
- ami IL-2 😊
(- néha befér a 640*480 de azokat hamarabb unom meg😊

Elég szerencsés volt, hogy a sok régi játékot pont 14" CRT-n játszhattam újra. Pl. Dogfight (Microprose), ha nem szedem elõ, sosem kezdek IL2-zni.

\"Annyira szeretem az IL2-t, hogy még az is jó, mikor lelőnek!\":F

én pont az F-19-el kezdtem, mekkora volt Komáromot bombázni és el se tudtam képzelni milyen lehet színes monitoron
aztán jött a Dogfight, Chuck Yeager's Air Combat, B-17 meg még jópár aminek a nevére sem emlékszem

DonZorro
Igen, a GS2000 nagy játék volt!!! És a Desert Strike sorozat? Az milyen?

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

Nem Microprose, Psygnosis

C Plus/4: Ace, Ace2
Amiga 500+: Combat Air Patrol (Talán Microprose)
286: Retal

És nem utolsó sorban: most jövök a lobbyról, õs il-2 (1.2)-vel dogoltam valami skót srácokkal. Nagyon érdekes volt 😉 Meglepõdtem, hogy 6-8 ember volt fenn a Sturmovik szobában. 2001-es game és még mindig vannak akik online nyomják...

Gundark
Héló 😊 És az F-19 Stealth Fighter? Atom jó volt a hidegháborúban oroszországban kémeket felvenni meg kirakni 😊 Az EAWban pedig megdöbbentõ volt az az égzengés amivel a Fortok jöttek falkában 😊 Jaa.. Véletlenül ott is messzerrel meg fókával voltam 😛 És ne feledkezzünk el az F-15 III-ról az elsõ textúrázott talajjal. Azóta sem lõttem Dragonfly-t 😛

Símán beléptem, hiba nélkül futott. Viszlát !