IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • szekelyland
    Bevetési napló
    1940 szeptember 9
    Szép tiszta szeptemberi időre virradtunk, tiszta, felhőtlen égbolttal, magyarán ideális bombázóidővel. Sajnos a délelőtt eligazításról lemaradtam, az este sokáig voltam kint a városba, valami francia lányok miatt, némi konyakkal kombinálva, amiből kifolyólag enyhe égő érzéssel a gyomromban napkelte után ballagtam vissza a reptér fele. Amikor látótávolba érek, látom, a csapattársaim már a gépeiket melegítik. Na hopsza gyorsan körbementem és a hátsó ajtón bementem a reptérre, a legutolsó gépnél már vártak a lövész társaim. Azt mondták, majd az aligazító tisztnek lesz egy-két mondanivalója számomra. oopsz...
    Beülök a gépbe, készülünk....
    .... már 5000 méterre emelkedtünk, szűken követem a vezéremet. Előkérem a navigátortól a térképet, és az eligazítást, lássam mi lesz a mai cél. MEglepi! Az eligazítás térképestül lent maradt a reptéren. Na, hát én oda le biztos nem megyek vissza! Így is vár egy kapitális letolás..., sebaj majd figyeljük a többiek mire mennek, kicsit majd lemaradunk és amikor dobnak, majd dobunk mi is. Úgy döntök, a kockázatok és mellékhatások elkerülése végett kicsit rágázolunk a gépre és emelkedünk, így lemaradunk, de fennébb leszünk, így majd páholyból nézzük, amint a berlini újonc haverjainkat miszlikbe szedik az angol vadászok.... Elérjük Dovert, magasság 6500 méter, első sorokban lent mozgolódás, mint amikor a színházban az első sorból vkire rájön a hasmars, pár gép jobbra-balra lefüstöl, az aferens jajveszékeléssel társítva. Vadászaink előre mennek, büntetni. Mi meg még meredekebben húzzuk felfelé. Magasság 6900 méter, bekapcsolom az automata pilótát, bombavetőt beállítom, közbe még egy pár újonc csóka lement teázni... Úgy látszik londont kell bombázni, csak nem tudom mit, viszont már látom a bombavető céleresztjében a dokkokat és a gyárakat. Nosza bekapcs, magasság be, sebesség beállítva, besétál két nagy gyárkémény a célba, sebaj majd ennek se kell kéményseprő többet. Automata be, székba hátradőlés, bomba kioldva, irány haza, vár a konyak és a csajok.. Fotó?? Minek?? Majd a sok mazsola csinál, és hoz ha túléli, a navigátoral meg csinálok két olyan homályos fotót h a führer a saját édesanyját se ismerné meg rajta. Sieg heil! Úgyse éri meg az a vacak vaskereszt, a párizsi kurvák többet érnek száz lovagkeresztnél, ahogy Franz, a lövész mondta, jobb ma egy hárslevelű mint holnap egy tölgyfalevelű hazaküldve mamának. Tisztul a légtér, csak itt-ott száll fel egy-két füstpamacs a földről, innen nem tudni hogy saját vagy ellenség, habár amilyen csendes lett a rádió arra gondolok, hogy nagyrésze tőlünk került le oda. Elérjük Dovert, szépen pamacsol a légvédelem, elkezdek lassan jobbra-balra csúsztatni, egyedül vagyok, sehol egy baráti gép, de ellenség se. Amúgy egy ellenséges gépet se láttam közelünkben, szinte családi uborkaszedés hangulata volt. Közbe előkerül egy pár üveg konyak, hátulról már hallom az Erika -t, na ez is megvolt, jön a Calais-i reptér, még egyszer utoljára a bombavető kinyílik, kazettás bomba módjára kirepül jópár üres üveg.... de jó is idefent, sálálállá lálálááááá.... fékszárny ki, érdekes visszamegy hukk.. ja gázt vegyük le, 260-250-240 fékszárny ki, na most megy, még egy korty,.. üveget átadom a lövésznek most komoly munka jön, sáéllélálláá... jön a föld, mintha kicsit meredek, de semmi baj,, durr!!! Hátsó lövész üvölt hogy a zökkenéskor a palack a két hátsó fogát beverte, sebaj, le van fertőtlenítve, valamiért igen jól lassul a junkers, érdekesen padlógáz kell hogy elguruljak a hangárig, pedig a múltkor 30% is elég volt, nem baj, Hans jó munkásember, megcsinálja, kap egy láda bort oszt majd jó lesz, most egyet szundítok a bombatárban, majd ha felébredek, megnézem mi a baj... zzzzzzzzzzzzzzz....zzzz.. hukk!!...zzz.....